Teknik Analiz: Monza Arka Kanatları

yazar:

kategori: ,

Sezonun en hızlı yarışını geride bıraktık. Takımlar saf hızın çok önemli olduğu bu piste gelirken Monza için buranın doğasına uygun arka kanat çözümleriyle geldiler. Bakalım kimler nasıl yöntemler denemiş.

image1.img.2048.medium

Williams FW37

Williams takımı üst flapın bulunduğu bölgede (Sarı) 3 4 santimetrelik bir kesim yaparak hem kolay hem de ucuz bir arka kanat üretti. Bu kanat hem daha az downforce üretmekte hem de sürüklenme etkisini azaltmaktaydı. Toro Rosso takımı da buna benzer bir yöntem kullandı ancak onların ki biraz daha sade bir yapıya sahipti. Bilindiği üzere Williams takımı yüksek hızlarda etkili olan takım. Belçika’da biraz fazla downforce miktarına sahip oldukları için düzlüklerde yavaş kalmışlardı.image1.img.2048.medium (1)

Mercedes F1 W06 Hybrid

Belçika’da Mercedes etkili olacak yeni bir arka kanat üretmişti. Takım bu sezon boyunca dominant bir araca sahip olmasına rağmen hala araç üzerinde güncelleme yapmaya devam etmekte. Spa’da ürettikleri yeni kanattan sonra (Ana Çizim) Monza’ya ana plakası daha ufak (Ufak Çizim) ve Maymun Koltuğu kullanmadan piste çıktılar. Bu tasarımın Monza için Spa’ya oranla daha az downforce ve sürüklenme etkisi oluşturduğu bilinmekte.

image1.img.2048.medium (2)

Ferrari SF15-T

Monza’ya gelirken Ferrari Spa’da kullandığı arka kanata ufak dokunuşlarda bulunmayı tercih etti. Uç plaka yenilendi ve iki adet yarık eklendi. Üst tarafta bulunan ızgara genişliğindeki yarıklara çok ufak bir parça daha eklendi. Ferrari takımı ayrıca Belçika Gp’si ve Monza’da karoserinde İspanya’dan önce kullandığı versiyona geçti. Takımın bunu yapmasındaki amaç yüksek hızlı pistlerde sürtünmeyi azaltmak olduğu bilinmekte. Yenilenen güç ünitesiyle beraber Ferrari takımının sezonun geri kalanında daha hızlı olacağı ve performans olarak atılım yapacağı düşünülmekte.

 


Yorumlar

“Teknik Analiz: Monza Arka Kanatları” için 2 yanıt

  1. Teşekkürler

    1. Erdim Şevket avatarı
      Erdim Şevket

      Rica ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir