Monte Carlo'da Hirvonen Kazandı

yazar:

kategori:

2009 Dünya Ralli Şampiyonasında ikinci olan Hirvonen yarışın başından itibaren liderliğini sürdürdü.

Ford için oldukça önemli bu zaferi kutlayan Hirvonen “Bu kesinlikle takım içindi. Son birkaç haftadır çok sıkı çalışıyoruz”dedi.

Hirvonen, Ogier, Hanninen, Vouilloz ve Stephane Sarrazin ilk sıralar için mücadele etti. 2009 IRC şampiyonu Kris Meeke yarışın başlarında 2. sırada giderken köprüyü dönemeyerek yarış dışı kaldı.

Yarış başında sorun yaşayan bir diğer isim ise Raikkonen’in takım arkadaşı olacak olan Ogier’di. Liderden 2 dakika 11 saniye geriye düşmesine rağmen müthiş bir geri dönüş yaparak farkı 38 saniyeye kadar düşürdü. Hirvonen’in bu atağa cevap vermesinin ardından Ogier kazanma umutlarını kaybetti. Sondan bir önceki etapta alternator arızası yaşayan Ogier’in yarışıda bitmiş oldu.

Hirvonen “Bu mükemmel olabilirdi, teknik sorun yaşaması büyük şanssızlık. Ama yine de bu benim sürekli zorlamamam için  büyük bir yardım oldu.”

Nicolas Vouilloz istikrarlı bir yarış çıkarıp 3.lüğü alırken, 2. olan Hanninen, Hirvonen ile teması kaybetmişti. Toni Gardemeister motor arızasından önce birçok şanssızlıkla daha karşılaştı. Franz Wittmann yeni Peugeot 207si ile ilk rallisinde puan elde edecekken yarış dışı kaldı.

Formula 1 pilotu Kubica ise Perşembe gecesi yaşanan motor arızasından dolayı rallide yer alamadı. Mekanikerlerin büyük uğraşlarına rağmen Kubica etkinliğe katılamadı.

Renault pilotu: “Eğer şartlar uygun olsaydı,bir ralliyi tamamlamak hayatımdaki en güzel deneyimlerden biri olacaktı.” dedi

Özet görüntüler


Yorumlar

  1. eurosport sıfreye gectığı ıcın ızleyemedım.bunun bı cozumu olmalı

  2. Tv den veriyordu canlı izledim Seb Oj. çekilene kadar. Araç hızlı da mı kazandı yoksa çok iyi kullandığı için mi tartışılır. Skodalar zayıf kaldı Pegeot lara karşı gözlemledidiğim kadarıyla. Ama Ford S2000 iyi bir araç!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir