Kovalainen: Mclaren Gerçek Formumu Maskeledi

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen Mclaren’da geçirdiği 2 yıl boyunca en iyisini yapamadığını kabul ederek, 2010 sezonunda bu kritik hataları tekrarlamayacağına yemin etti.

GP2’de Nico Rosberg ile mücadele ettiği rekabetli bir sezondan sonra 2007’de Renault’ya parlak bir F1 geleceği hayali ile getirilen Kovalainen iddiasız bir başlangıç yaptı ancak bunun üstüsinden gelip sezon ortasında daha tecrübeli takım arkadaşı Giancarlo Fisichella’yı geride bırakmayı başardı.

2008 yılında Mclaren’a geçişiyle kendisinden beklenenleri veremedi. Psikolojik olarak hıza, Lewis Hamilton’ın takımla olan yakın ilişkilerine ve Mclaren’ın herzaman varolduğu söylenen İngiliz destekçiliğine karşı mücadele etti. Bu yıl takımda bir İngiliz olan Jenson Button onun yerini alacak.

Ayrıca Hamilton’ın yarışa önde başlaması için Kovalainen’in sıralamalara ağır bir yakıt yüküyle çıkarıldığı ve bunun sonucunda yarışta yaptıklarının da göz ardı edildiği söylentileri var.

2008 yılında Hamilton 5 grand prix zaferi, 5 podyum-finiş, 7 pol pozisyonu ve 98 puanla şampiyonluğa ulaşırken, Kovalainen yalnızca takım arkadaşı Hamilton ve Massa’nın sorun yaşadığı Macaristan’da tek bir zafere ulaşabildi, 2 kez podyuma çıktı bir kezde pole pozisyonu kazandı. Topladığı 53 puan ise neredeyse takım arkadaşının yarısı kadar. Hamilton’ın yanında sergilediği bu performans ile şimdiden iyi bir ikinci adam olarak gözükmesine karşın şampiyonluğa oynayacak bir pilot olduğu düşünülmüyor.

Mclaren tarafından kendisine kapı gösterildikten sonra Kovalainen’in umutları kırıldı. Ancak üst sıralarda yarışmayı amaçlayan Lotus ondaki yeteneği görerek Jarno Trulli’nin takım arkadaşı olması için teklif götürdü. Şampiyonluk için yarışan bir takımdan, yeni başlayacak bir takıma geçmiş olmasına rağmen Fin pilot,  geride kalarak geçirdiği 2 yılın ardından kendisini kanıtlayabileceğine emin.

İngiliz gazete ‘The Sun’a konuşan Fin: “İnsanların ne düşündüklerini gerçekten önemsemiyorum, Mclaren’da en iyisini alamadım ama gelişmem gereken çok fazla konu olduğunu düşünmüyorum. Bazıları benim iyi bir sıralama pilotu olduğumu ama yarış pilotu olamadığımı düşünüyor, ama bu sadece ben Mclaren’dayken olan birşeydi.”dedi.

Kovalainen:“Eğer 2007’de Renault’daki derecelerime bakarsanız, yarış performansım oldukça güçlüydü. Renault’dayken Mclaren’a oranla daha iyi sonuçlar aldığımı düşünüyorum. Şimdi yeni takımımla, yapabileceğimin en iyisini yapmak için herzamankinden daha kararlıyım.”

Lotus, 2010 aracını henüz tamamlanamadığından, önümüzdeki ay İspanya’da yapılacak olan ilk sezon öncesi testlerine katılamayacak. Ama Kovalainen takımının Formula 1’de başarılı olabileceği konusunda emin.

“Eğer bir sorun yaşayacak olsak zaten testler bitecekti. Üçüncü testlerde aracı zorlayabileceğimizi biliyoruz. Bunun güvenilir olmasını bekliyorum, ancak soru işareti şu ki ne kadar performans elde edebileceğiz? Lotus’taki amacım takımdan ve araçtan en iyisini çıkarmak ve bunu yapmamak için bir sebep görmüyorum.”dedi.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Hamiltonzede her pilotun içine düşeceği haleti ruhiye.

  2. ben mclaren taraftarı değilim bı ferrariciyim ama bu konuya kayıtsız kalamadım. eğer mclaren lewis e şans verdiyse heikki bunun nedenini bi düşünsün bence. yani bir pilot takım arkadaşının başarısının yanına yakşalamıyorsa durup bi düşünmesi lazım. yanlış giden neydi diye? kovalainen kötü bir pilot demiyorum ama kendi hataları da göz ardı edilemez!

  3. Tmm Heikkiciğim şimdi göster Lotus'da gerçek performansını mademki McLaren gerçek formunu Maskelemiş hadi bakalım göster o gizli yeteneklerini bizde görelim.

  4. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Hala Lewis' e verilen fırsat diye bahsediyorlar..Adam 8 yaşından beri McLaren'in desteği altında.Tabi ki ayrı bir yeri olacak.Ama siz genç pilot yetiştirmek ne demek bilmediğiniz için bunlar size uzak şeyler.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Tabi bazılarına göre Alonso'da bu paydan nasibini almış.Komik olmayın.Tabi size göre asıl ilgiyi hakeden Alonso' ydu değil mi ? Kabul edin ona beklediğiniz ilgi gösterilmedi pohpohlanmadı diye tüm zırvalarınız.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    İlk beşi bırakın, ilk ona girsin dişimi kırarım.

  7. Son zamanlarda takımdan ayrılan ya da kovulan pilotların eski takımlarına göndermelerde bulunması moda oldu…
    kardeşim sen lewis ayarında pilot olsaydın kimse seni göndermezdi…
    takım patronu ben olsam sen o koltukta en fazla 3 yarış otururdun…
    kayda değer hiç bir başarın yok ama bolca bahanen var…

  8. 2005 yılında gp2 türkiye grand prix'de hamilton la birlikte çok iyi performans göstermişti bencede iyi bir 2. pilot olur. sezon içerisinde bazen arkadaşını geçebilir. david rubens irvine giancarlo gibi

  9. Hekki nin McLaren da başarısız olduğunu ve McLaren ın da bu yüzden takımdan gönderdiğine inanmıyorum. Bu sadece politik bir karardı.

    Şöyle izha edeyim Ferrari (McLaren ın en büyük rakibi) pilot kadrosunu Alonso transferiyle güçlendirdi ve buna hamle olarak McLaren da boş durmayıp son dünya şampiyonunu takıma kattı. Burda ki gidecek olan sürücüde Hekki oluyor nihayetinde ama emin olun 3 araç kuralı olsa Kimi yi değil Hekki yle yarışırdı McLaren! Çünkü F1 de Hekki gibi pilot az bulunur cinsden yanlış anlaşılma olmasın 2. pilotluk görevini iyi yaptığı için değil aracı geliştirmekten çok iyi anladığı için!

    Bunu nerden biliyorsun diyebilirsiniz Ron Dennis yeni yapılmakta olan McLaren MP4-12C yi Lewis e değil Hekki ye kullandırdığını duymuştum çünkü o bu işten çok iyi anlyor demişti Ron Dennis.
    Sanırım çok emin olmamakla "Car" dergisinde okumuştum.

    Şunuda söylemek istiyorum Lewis gibi pilotlaş yeteneği yoktu Hekkinin bunu onboard kameralardan çok rahat gözlemleyebilirsiniz.

    McLaren her zaman zor kullanılan araçlar yapmıştır. Direksiyon haraketlerinin az olması önemli kılınmıştır her zaman(Ferrari ye oranla). Bu da direksiyon haraketlerinin daha sert uygulayan pilotlar için (Alonso ve Hekki), Lewis kıyasla yavaş kalmışlardır.(ama bu bişey değiştirmez aracı hızlı kullanan kazanır yarışı)…

    Hekki ye yeni takımında başarılar diliyorum ve Trulli ye büyük bir üstünlük kuracağını düşünüyorum!

  10. Sitede belki de 1 milyonuncu kez yapılan " Bazı Pilotlar kayırılıyor mu?", "Mclaren'de kadrolaşma mı var" tartışması tüm hızıyla devam ediyor. Önceki tartışmalardan bir sonuç çıkmamasına rağmen taraflar yine iddialarıyla birbirlerini sindirme peşinde. Yine önceki binlerce haberde olduğu gibi bu haberde de Alonso, adı geçmemesine rağmen tartışmada koz olarak kullanılıyor. Yani sitenin yorumcu profilini üç aşağı beş yukarı anlamış durumdayım. özellikle yorum yazmayıp( tartışmanın hararetine kapılmadan) sadece yazılanlara bakınca daha net ortaya çıkıyor bu durum. Her insanın desteklediği pilot-takım var ancak çoğunun eleştiriye tahammülü yok. Birçoğunda da haberle ilgil olmayan birşeyi haber içeriğiyle harmanlayıp tartışma çıkarma hastalığı var. Yahu şu haberde alonso'nun adı örnek vermek için bile geçmiyor, ama daha ilk yorumda Alonso şöyle böyle deniyor pes doğrusu. bu sadece alonso için değil bütün pilotlar için geçerli. Cidden şu haberle Alonso'yu nasıl bağdaştırıyorsunuz anlayamıyorum.

  11. Heikki Renault'da çaylakken iyi işler yaptı. Ancak McLaren'de istenileni veremedi. Bu sebeple yeni anlaşma imzalanmadı. Heikki ile yeni bir anlaşma imzalansaydı Heikki bu şekilde konuşacak mıydı? Dilerim gittiği yerde mutlu ve başarılı olur.

    Veli kardeşim; "yanına gelen her adam onu ezdikçe yediremiyo gidip ron amcasına ispiyonluyo" demişsin. Yazdığın bu cümle üzerine düşünüyorum, içinden çıkamıyorum. Lewis'in şu ana kadar yanında iki ayrı pilot oldu. Çifte şampiyon Alonso, Lewis'i ezemedi. Heikki, iki senedir hiç birşey yapamadı. Demek ki başka bir durumdan bahsediyorsun. F1 gridinden değilde ne bileyim, kumar masasından veya sosyal hayattan bahsediyorsun sanırım. Hoş bu şekilde düşündüğüm zaman da Ron Amca alakasız kalıyor. Açar mısın biraz şu "Lewis'in yanına gelip de O'nu ezenleri".

  12. Yavuz Balcı avatarı

    ya lewisi yanındaki tüm pilotlar ezdi diyorsun hala kalkmış konuşuyorsun bana pembe gözlük taktırıyorsun.lewisi kim ezdi Allah aşkına.daha sana tek cevabım yoktur.zaman kaybedemem.

    lewisi ezdiler ha hemde yarıştığı pilotlar ezdi.valla gece gece iyi güldüm.

  13. bunlar herkezin pembe gölüklerini çıkarak görecekleri şeyler…yoksa onlarla herşeyi toz pembe görürsün

  14. Yavuz Balcı avatarı

    başka komplo teorilerin varsa onlarıda büyük bir zevkle okurum.

  15. mika2 kim olm ya hay ben… gidip yatsam iyi olacak anladınız siz mika2 yi 🙂 bakalım daha ne kadar edit yapacam :))

  16. Lewis İngilizdi gençti tamam yetenekliydi vettelde rosbergde o kadr yetenkliydi peki bunları niye almadı çünkü Politikası farklı 90larda kaybolan ingiliz pilot egemenliğinin tekrar sağlamak için bunu yaptılar…

    ayrıca bn geçmiştede nelsonu savundum geçmiş konuları araştır baq eğer sen nelson lehine yorum yapmış dersen o zmn gösterirsin bnde susar otururum…

    ayrıca f1 tarihinde kimse lewis kadr rahat yarışmadı pilotmu takım patronumu belli değil yanına gelen her adam onu ezdikçe yediremiyo gidip ron amcasına ispiyonluyo o da bişyler yapıyo artık alonsoyu ezdiler 2007 de 2008 2009 da da kovaleineni…adama kendini kanıtlama fırsatı bile sunmadılar ama bu hak her zmn lewisde vardı ıtalya 2009 da olduğu gibi burda kova olsa yavaş git risk alma denir ama lewis son turda aracı bariyellere gömünce önemli değil deniyo…

  17. kopyala yapıştırda ufak bi karışıklığı değiştirmeyi unutmuşum affola kimi montaya olacaktı.:))

  18. tartışılası bir konu harbiden şimdi mika david dönemimde david montaya döneminde eşitlik politikası var levis alonso ki son dönemde alonsoya eşit davranılmadı denidiyor ama gel gör ki ortada eşit bir 109 puan var bu konuda ayrıca tartışılır hatta her daim hazır bekleyen arkadaşları bile yazabilirim buraya:D gelelim levis mika2 ye mcleren saydığım 3 dönemde de harbi pilotlara eşit davrandı(bana göre de olabilir bu )ama kovaya gelince bu politika yaşanmadı acaba bu kovanın bu 3 dönem pilotlarının yanına yaklaşamayan performansı,yeteneksizliğimi yoksa mclerenin artık eşit davranmayan bir politikanın içine mi girdi aslında bunun cevabı bir nevi 2010 sezonunda saklı olabilir nedersiniz?

  19. Yavuz Balcı avatarı

    demekki lewis bunları hakedecek kadar iyi bir pilot.bu hakkı lewis istemedi.ondaki yetenekler bu hakların ona verilmesine sebepti.bencede sonuna kadar hakediyor.

    takımdan ayrıldıktan sonra ağlayan pilotlara kılım ayrıca.başka bir soru.nelson da aynı şeylerden şikayetçiydi.yine böyle konuştunuz mu ?

    aaa olur mu o alonso değil mi ? bu da lewis arkadaş.

    takımdan defolup gittikten sonra ne kova konuşacak ne nelson.aracı sürdülerde takım patronları mı yavaşlattı bu adamları.ağır yakıt yüküyle nelson çıkarken alonsoya karşı neden sesiniz çıkmıyordu.ama iş McLaren olunca dökün incilerinizi.ne güzel dünya be.

    elimde alonso varken nelson geride bekler.elimde lewis varsa heikki geride bekler.elimde şumi varsa rosberg geride bekler.kimse kusura bakmasın.

  20. Yavuz Balcı…levise verilen fırsat hiç bir pilota verilmedi…ne kimiye ne alonsoya schumi ne de kova…hatta kovaya verilen ufacık haklarda levis lehine kullanıldı…O yüzden geç bile kaldı…

  21. Yavuz Balcı avatarı

    şu McLarene sallayan arkadaşlara tek soru.

    takım patronusunuz. lewis mi kova mı ?

    bu soruya kova diye cevap verecek F1 izleyicisi gitsin kumda oynasın.

  22. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    dua edinde massa nın çok sesi çıkmasın yoksa cogu kisi mat ya da onun gibi bisey olucak (hala alonso dan bahsedenlere tabiki)

  23. Alonso nun alel acele tasını tarağını toplayıp McLaren den terkini istemesi çok ilginç.2008 başında Dennis e Alonso nun durumuyla ilgili bir soru sorulduğunda;' ii bir pilotdu tabiiki onu arıyoruz ama unutmasınki çok hızlı bir aracımız var o da bizi arıyordur demişdi.Takım yönetmek çok zordur… sadece pist üzerindeki başarılarla gerçek başarıyı sağlayamayabilirsiniz.Para ve gönül verenlerinde bir miktar gönüllerinide yapıp tam başarı sağlamak isteyebilirsiniz.McLaren bu kadar büyüklüğüne pilotları ve pist başarılarıyla gelmedi.Elindeki imkanları ii kullanarak büyüdü.Örneğin senelerce Mercedes i iyi kullandı.

  24. İki senedir aynı şeyleri bende söylüyorum.

  25. mclaren kesin birsey yapmıstır, yoksa kovalainen bu kadar geri kalmazdı dimi. altındaki mclaren ın iyi döneminde bile önsıraları zorlayamıyrosun sonra mclaren iyi araç vermedi….

  26. kaan kaanhan avatarı

    bir pilot takım arkadaşının yarısı kadar puan toplayabiliyorsa suçu birazda kendisinde arayacak. zaten 2 yıl boyunca en iyisini yapamadım diyerek bunu kabul etmiş. ötesi yok.

  27. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Evet Kova. Senin Gerçek Yeteneğini Göreceğiz Simdi Bakalım… Altinda Mclaren Varken Neler Yaptigini Gördük Bakalim Lotus'la Neler Yapacaksin

  28. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    kovalainen seni cok iyi anlıyoruz 🙂

  29. işte McLaren bu…bir pilotu yüceltmek için diğerini basamak sayan McLaren…Olayı erken farketen Alonso yırttı ama buna direnen Kovaleinen diğer takımların gözünde şuan F1'e yeni gelmiş bir pilot gibi başarılar Kovaleinen…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir