Red Bull, Renault Ayrılığı Sonrası İsim Sponsorunu Kaybedebilir

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Renault ile ayrılığı önümüzdeki günlerde resmen duyurması beklenen Red Bull, fabrika takımı özelliğini kaybetmesi yanında ayrıca maddi olarak da kayıp yaşayacak çünkü isim sponsoru Infiniti’yi de kaybedecek.

Red Bull’un ınfiniti ile Renault anlaşmasına bakmaksızın 2016’ya kadar anlaşması bulunuyor. Red Bull’dan bir isim Infiniti ile olan anlaşmalarının sağlam olduğunu söylese de Renault’a yakın kaynaklar, Red Bull’un Renault motoru kullanmaması halinde Infiniti’nin Red Bull’la devam etmeme hakkının olduğunu söylüyorlar.

Kısacası Red Bull’un motor tedarikçisini değiştirmesi halinde Infiniti’nin Red Bull’dan ayrılabileceğini belirten bir madde bulunuyor.

Geçmişte, Red Bull’un Mercedes motoru kullanması halinde Infiniti’nin kalmak istediği söyleniyordu. Infiniti ve Mercedes yol araçlarında zaten ortaklıklara sahipler.

Ancak Carlos Ghosn’un bu ayrılıktan sonra Infiniti’nin Red Bull ile yollarını ayırdıktan sonra muhtemelen Renault fabrika takımına isim sponsoru olarak katkıda bulunmasını istediği belirtiliyor.

Bunun dışında Red Bull/Mercedes birlikteliğinde Infiniti’nin kalabileceği ancak Red Bull/Ferrari birlikteliğinde Infiniti’nin kalmasının mümkün olmayacağı söyleniyor. Son günlerde gelen haberler de Red Bull için Mercedes kapılarının da kapalı olduğu ve tek seçeneğin Ferrari olduğu yönünde.

Infiniti’nin ayrılması halinde Red Bull’un bütçesinde büyük düşüş bekleniyor. Aynı şekilde Total’in de Red Bull’dan ayrılarak Renault’u takip etmesinin etkisi olacak.


Yorumlar

“Red Bull, Renault Ayrılığı Sonrası İsim Sponsorunu Kaybedebilir” için 7 yanıt

  1. CAN sparrow avatarı

    《》 Louis RENAULT LEGEND >>RENAULT F1 Team First RACING FORMULA 1 car Since 1976 <3
    《》RENAULT GROUP 《》
    NISSAN ( Infiniti), DACIA, LADA (auto waz), SAMSUNG MOTORS (SM), MAHINDRA MOTORS, MERCEDES %15

  2. Renault-Nissan-Infiniti aynı grubun zaten. Infinitinin de kalması imkansız.

    1. Nasıl infiniti ve nıssan aynı fabrika japon yani renault fransız aynı grup derken ?

      1. Nissan futursuz arge harcamalari nedeniyle batiyordu.Reno burayi satin alip basina Carlosu getirdi.O Carlos simdi Renonun basinda…

      2. 《》RENAULT F1 Team >>> 《》 LEGEND <3 First Racing FORMULA 1 Car 1976…

      3. CAN sparrow avatarı

        Guzel kardesim 《》 EFSANE Louis RENAULT 1890
        NISSAN _(INFINTY) .DACIA .LADA (auto waz) . SAMSUNG MOTORS SM ( RENAULT SAMSUNG MOTORS. RSM)
        Hintli MAHINDRA motors. RENAULT BUNLARIN TAMAMINA SAHIP. Ayrica MERCEDES INDE %15 HISSESINE SAHIP… BU OLAYA RENAULT GROUP DENILIYO… RENAULT un GURUBU…
        《》RENAULT LEGEND >>> 《 <3 <3

        1. CAN sparrow avatarı

          Carlos chosn de RENAULT un en tepesindeki adam. AYRICA RENAULT GURUBUNUN BASINDAKI ADAM… 《》RENAULT 《》

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir