Marko, Mercedes’in Red Bull’a Motor Vermemesi Nedeniyle Pişman Olmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor sporları patronu Helmut Marko, Mercedes’in kendilerine motor tedarik etmemesinin ardından pişman olmasını istediğini söyledi.

Renault ile yollarını ayırmaya hazırlanan Red Bull’un adı bir ara Mercedes ile anıldı ancak Mercedes yönetimi, güçlü bir rakip yaratmamak için motor tedariğine karşı çıktı. Öyle olunca Red Bull için geriye sadece Ferrari seçeneği kalıyor.

Marko “Mercedes ile konuşmalar daha detayları dahi konuşmadan kapandı.”

“Özel gereksinimler vardı ancak onları detaylıca konuşabileceğimiz bir noktaya dahi ulaşamadık. Bakalım hangi moru kullanacağız.”

“Muhtemelen yeni paket ile onları yenebileceğiz. O zaman bunu başarmış olmamız, Mercedes motoruyla başarmış olmamızdan daha hoşnutsuz olacak.” dedi.

Red Bull için Ferrari motoru kısa vadede tek seçenek gibi görünüyor ancak Marko uzun vadede farklı seçeneklerin olabileceğini söyledi.

Marko “Bizim için Ferrari, sonunda tekrar rekabetçi motora sahip olmak için ilk adım olabilir. Öyle olunca en başından handikaplı olmayız.”

“Tekrar rekabetçi bir motor kullanmaya başladıktan sonra neler yapabileceğimizi düşünebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Marko, Mercedes’in Red Bull’a Motor Vermemesi Nedeniyle Pişman Olmasını İstiyor” için 12 yanıt

  1. Nazmi Duman avatarı

    15-20 senedir f1 yarışlarını takip ederim, dikkatimi çeken birşey var. Ferrari motoru kullanan müşteri takımlarının yarış kazandığını görmedim(2008 monza hariç, o hafta sonu komple olaylıydı) + hatta bırak yarış kazanmayı, ferrari motoru kullanan müşteri takımlarının yarışı ferrari takımından önde bitirdiğini bile hatırlamıyorum. İlla hatırlamadığım birkaç istisna yarış vardır tabii ama bakalım seneye redbull da aynı kaderi yaşayacakmış gibi geliyor bana.

  2. Renault motorunun Ferrariden çok geride olduğunu düşünmüyorum.

    Adamların 12 gelişim hakkı var neredeyse motoru tamamen yenileyebilirler 2016 da

    Renault olarak fabrika takımı dönüp Red-bullun önünde olurlarsa seneye şaşırmam

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      evet monzada gördük çok geride değil 😀

      renaultun yaptığı güncellemelerin hiç bir işe yaramadığını gördük. Renault un üst seviyeye çıkması çok zor. İsterse 100 gelişim hakkı olsun 😉 Ferrari’de boş durmuyor adamlar 2016 motoru için çoktan çalışmalara başlamış hatta mimamiriyi bile değiştiriyorlar. Renault ise basit düşünceler içerisinde

      Renault’un ferrari’ye yakın olduğundan ferrari mercedese daha yakın. RBR ferrari motoruyla kafaya oynar. Berbat bir güç ve düzlük hızında sorun yaşayan bir rbr olmayacak. Virajlarda zaten açık ara en iyiler.

  3. Ferrari motoruyla zor pişman edersiniz,size aynı motoru vereceği nimi sanıyorsun ihtiyar bunak.

  4. ben de reno’ya artistik yaptıkları için pişman olmalarını istiyorum. gidişata göre öyle de olacaklar. mercedes olur da motorda sorun çıkarsa reno’ya yaptıkları gibi zırlayıp rezil ederler diye motor vermemiştir. ferrari de şasiye orantılı bir şekilde zayıf motor verecektir ama rb’nin söylenmesi ferrari’yi bir renault’nun veya mercedes’in etkileneceği kadar etkilemez.

  5. RedBull şu anda Ferrari’nin motorunu kullansaydı buhar ederdi ortalığı

    1. Okadar da değil ya Mercedes şasi olarakta çok iyi bir otomobil rekabetçi olabilirdik büyük ihtimalle. yani Şampiyonaya renk geleceği aşikardı

  6. Bir unut 2017 ordada tutturamaz sanız çeker gidersiniz kanımca

  7. “Önümüzde ki sezon Sebastian’ı potaya attık.” diyorsunuz yani. Hadi bakalım hayırlısı. :DD

  8. Bu soyledigin ihtimal.Bu sene uslu dursaydiniz belki olurdu.
    Zamaninda Ferrari motorun isil bilgilerini dogru vermedi o yuzden hatali arac tasarladik demisti newey.Sonrada ayni motoru vermiyor diyip Renoya gecmistiniz.Bence Ferraride ayni motoru vermez.

    1. Ona göre anlaşma yapmaları lazım yada FIA nın buna el atması lazım ama o iş zor. Yoksa motora para ver ama aynı performansı alma saçma. Bunu bütün müşteri takımları ne yazık ki yaşıyor. Takım Ferrari yi sanki basamak olarak görüyor ve bir motor üreticisini çekmeye çalışıyor gibi ben aşağıdaki laftan bunu anladım

      Marko “Bizim için Ferrari, sonunda tekrar rekabetçi motora sahip olmak için ilk adım olabilir. Öyle olunca en başından handikaplı olmayız.”

  9. Acaba hangi motor firmasını F1 e çekmeye çalışıyor bizimkiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir