McLaren 2010 Aracının Beklentileri Karşılayacağından Emin

yazar:

kategori:

Geçen sezonun ilk bölümünde yaşanan zorlukların ardından takım artık aynı hataların tekrarlanmayacağını söylüyor.

McLaren’in yeni aracı cuma günü Vodafone’un İngiltere’deki merkezinde tanıtılacak.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, “MP4-25’in geliştirilmesi çalışmaları boyunca, kendimize çok yüksek hedefler belirledik ve ben tasarımcılarımızın ve mühendislerimizin sergilediği yaklaşımdan fazlasıyla memnun kaldım.”

“Daha düşük yakıt kapasiteli yakıt tankı gibi yeni düzenlemeler doğal olarak aracın görnümüne etki etti.”

“Ama biz geçen sene yaşadıklarımızdan sonra sorunlara bulduğumuz çözümler konusunda olumlu düşünüyoruz. Seznun ikici bölümünde yakaladığımız ivme ortadaydı. Bu sezon hem Jenson hem de Lewis için rekabetçi bir aracımız olacak.”

“Şampiyonluk mücadelesi konusunda konuşmak için henüz çok erken. Peki yarışlar kazanacak mıyız? Keisnlikle öyle umuyoruz. ” diye konuşuyor.

Test pilotarı Pedro de la Rosa’nın BMW Sauber’e geçiş yapmasıyla McLaren yeni aracını ilk önce kimin kullanacağına henüz kara verebilmiş değil. Pedro de le Rosa’nın yokluğunun test programlarını etkilediğini söyleyen Whitmarsh bunun üstesinden geleceklerini söylüyor ve Pedro’nun yarış koltuğunu bulmasından memnun olduklarını da ekliyor. 

Testler hakkında da konuşan Whitmarsh, “Her takım için olduğu gibi ilke testler temel performanslar hakkında olacak. Mekanikerlere ve mühendislere yeni aracı ve yeni düzenlemeleri anlama ve öğrenme konusunda yardımcı olacak.”

“Daha önceki yıllarda olduğu gibi daha sonraki testlerde araçta güncelemelerimiz olacak ve aracın son şekli de açılış yarışında orada olacak.”

Ayrıca McLaren, Jenson Button ve Lewis Hamilton ikilisinin problem yaratmaktan çok takıma fayda sağlayacağını düşünüyor.

Whitmarsh, “Pilot ilişkileri konusunda oldukça rahatım. Lewis’i tanıyorum ve McLaren Teknoloji Merkezine yaptığı yoğun ziyaretler sırasında Jenson’ı da tanıyabildiğim kadarıyla, pilotlarımızın bu yıl oldukça stabil ve üretken olacaklarını hissediyorum.”

“Ayrıca çok deneyimli ve yetenkli bir yarış takımımız var ve bu da kesinlikle pilotlarımızın gücüne güç katacak.”

“İkisi de 2010 şampiyonasının her zamankinden daha rekabetçi geçeceğini biliyorlar. İşbirliği, birbirini anlama ve gelişmeleri paylaşma düşüncesi herkesin kafasında ilk sırada olacak. Test sınırlamaları ve pist üzerindeki kısıtlı zaman nedeniyle gelişme göstermenin tek yolu bu. Hem Jenson hem Lewis bunun fazlasıyla farkında.”

“Bu yüzden pilot dizilimimiz konusunda oldukça heyecanlıyım.”

“Tabii ki eğer pilotlarımızı kontrol edemeyecek olsaydık burada olmazdık ama önceliğimiz araç gelişimi ve zirvede yer alacak bir araç.”


Yorumlar

  1. Mclaren o büyük atılımı araçtaki Kers ağırlığının dağılımı düzenleyerek yaptı. Kers ağırlığını düşürdü. Tabi dediğin aero gelişmeleride oldu ama en büyük gelişim bahsettiğim Kers dağılımı ile ilgiliydi.

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    mclaren 2009 da gelişimin buyuk kısmı kers değildi, aero ve ağırlık dağılımı ile ilgiliydi.(sezon başındaki kerse hiç dokunmadılar demek değildir) test edilen parçalara ve açıklamalara bakıncada böyle olduğu açık. defalarca yeni taban,ön kanat denemeleri,ön aksın geriye çekilmesi en basit örnekler.

  3. Şöyle bir durumda olabilir. Bu araç KERS var iken geliştirildi. Herşey KERS e göre tasarlandı. Şimdi KERS'i kaldırdıgın zaman araçta işler yolunda gitmeyebilir. Yani bu açıdan Mercedes çok avantajlı Kers olmayan şampiyon aracı geliştirerek sezona başlayacaklar. Mclaren ve Ferrari bu açıdan sıkıntı yaşayabilir.

  4. kers konusunu şöyle anlatabilirim. 2009'da çoğu takım kers'in kendilerine faydadan çok zarar getirdiğini düşünerek/görerek bu sistemden vazgeçti, bir kaç takım ise iyi bir iş çıkararak sistemi genel performansa nötr veya artı değer olarak katabildi. yani sezon boyunca 0.6 sn gibi bir rakamdan bahsedildi kers'in getirisi olarak, ancak götürüsünün de bir o kadar olabileceğini, diğer takımların kers'i bırakmalarından anlayabiliriz. bu durumda, kers'e göre tasarlanmamış bir araç olan mp4-25, kers'in getirdiği 0.6 sn avantajı, daha en başta sistemi araçtan çıkardığınız an nötr hale getirebilir.

  5. Geçen seneki felaket sezon başlangıcını düşünmek bile istemiyorum inş. aracımız sezona rekabetçi başlar.

  6. Ferrarinin yeni aracı ne durumda ? Mclaren aracı 2009 sezonunda müthiş şekilde geliştirdi ama bunun çok büyük bölümü KERS yönünde oldu ve 2010'da KERS yok. Bunu etkileri ne olacak görecegiz. Ben Ferrari ve Mclaren için emin konuşamıyorum kafamda soru işaretleri var. Bence sezona güçlü başlangıç yapacak takım Mercedes.

  7. biraz yawaş olsak da sorun değil, sonradan nasıl olsa öne geçiyoruz ama ne kadar iyi başlarsak o kadar rahat oluruz.

  8. Yavuz Balcı avatarı

    geçen seneki hayal kırıklığı bir başlangıçtan sonra temkinli olmakta fayda görüyorum.elbette gelişim hızıyla cesaret veren bir takım.yalnız unutulmaması gereken bir şey daha var.sezona iyi başlayan araçlar her zaman avantajlı.umarım sezona güzel bir başlangıç yaparız.bir o kadar da keyifli ve heyecanı bol bir sezon izleriz.

  9. MARTIN IN cesaret verici açıklamaları güzel…inşaallah 2008 deki gibi güçlü oluruz…

  10. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu adamı seviyorumya cok doğru konusmus. mcalren güclü olcaktır kesinlike

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir