Takımlar Puan Sistemi Konusunda Anlaşmaya Vardı

yazar:

kategori:

10-8-6-5-4-3-2-1 şeklinde olan eski sistemin MotoGP formatına (25-20-15-10-8-6-5-3-2-1) dönüştürülmesinden bir ay sonra Sportif Çalışma Grubu cuma günü Londra’da toplanarak kazanan pilota daha fazla puan verilmesi durumunda sistemin onaylanacağını belirttiler.

İkinci ile birinci pilot arasındaki puan farkının beş olmasındansa, takımlar farkın yedi puan olmasını konusunda anlaştı.

Sportif Çalışma Gurubu tarafından açıklanan ve anlaşmaya varılan sistemde puanlama şu şeklide olmalı: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Ancak bu sistemin gelecek ay FIA Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında Formula 1 komisyonu tarafından onaylanması gerekecek. Ancak takımlar oylarını çoktan olumlu yönde kullandıkları için buna formalite olarak bakılıyor.

F1’deki düzenlemelerde daha fazla değişiklik yapılması ideal olmasa da, Red Bull Racing takım patronu Christian Hornerişler yolunda değilse daima ellerin cebe atılması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor. Ayrıca ikinci ve birinci pilot arasındaki büüyk puan farkının pilotlara gaibiyet konusunda motivasyon sağlayacağına inanıyor.

Sportif çalışma Grubu toplantısı sonrasında gazetecilere demeç veren Horner, “Eğer iyi yönde olacaksa değişiklikten asla korkmamak gerek.” diyor.

Autosport’un haberine göre Sportig Çalışma Grubu toplantıda pol pozisyonu ve en hızlı tur zamanını elde eden pilota da puan verme konusunu görüştü ancak bir anlaşmaya varılamadı. Toplantıda pilotların yarış içinde iki zorunlu pit stop yapması gerektiği de konuşuldu ancak bu konuda da anlaşmaya varılamadı. Sizlerin de bildiği gibi 2010 yılında yakıt ikmalinin yasaklanması nedeniyle pilotlar sadece her iki lastik hamurunu da kullanmış olmak için tek pit stop yaparak yarışı tamamlayabilecekler.


Yorumlar

  1. 1-2 arası 7 puan güzelde sonrasını neden düzenlememişler 2-3-4 ün araları 3 er puan orada artan bi oran olsa daha iiy olurdu bence.

    25-18-13-10-8-6-4-3-2-1
    gibi…

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Ahmet kara ya katılıyorum. 1. ile 2. arasında 7 puan fark olup, 2. ve 3. arasında, ve 3. ile 4. arasında 3 er puan fark olması biraz garip duruyor. Aradaki fark 6-4-3-2 şeklinde olsa daha güzel olurdu bence.

  3. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    25-18-15-12-10-8-6-4-2-1
    kesinlikle çok iyi olmuş. yarışı kazanan pilotu ödüllendirmek böyle olacak işte.

  4. puan sistemi ilede yazı yazmıştım 25-17-14 şeklinde diye aşağı yukarı tuttu.en önemli şey 1.ile 2.arasındaki puan farkı çok olmalı demiştim oda tuttu.
    bu şekilde çok puan verilmesi pilotlara bu yıl istikrarı ve 1.ciliği çok önemli kılacak.

  5. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Bloklar arası önemli özellikle pilotlar yarışırken daha teşvik edici puan sistemi getirilmeli
    misal 1.ci olan pilot ile 2. olan pilot arasında 5 puan olmalı yeterlide
    birde podyum heyecanı yansıtılmalı 3.cü olan pilot 4.cü olan pilot arasındada 5 puan olmalı
    kısaca benim istediğim puan sistemi şöyle olmalı
    25
    20
    16
    11
    8
    6
    4
    3
    2
    1
    ———–
    son olarakda en son görüşülen ve kabul edilmek üzere olan puan sistemini beğenmedim.

  6. Daha bi güzel olmuş.Pilotlar bundan sonra daha bi gaza gelirler öndekini geçerek fazla puan almak için.Liderin puan farkının 7 olması şampiyonluk yolunda mücadele edecek pilotların kaderini çok etkileyecek.

  7. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    2 yle 3 arası 2 puandan 3 e çıkmış podyum için 1 olan fark 3 e çıkmış gayet mantıklı.bence pole ve en hızlı turda birer puan almalı.

  8. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    bence 3.'ye 14 puan verilmesi gerek. ama hakkaten bu sistem daha güzel olmuş.

  9. Guzel 1. ve 2. arasinda ki puan farki yukseltilmis ama 2. il 3. arasinda ki fark cok komik duruyor, biraz daha dusunulmesi lazim gibime geliyor. En kotu ihtimalle 2. nin puani 19 olmasi lazim..

  10. bu şekilde daha iyi olduğu kesin.

  11. MagicAlonso avatarı

    1. lik birazdaha özendirilmiş durumda 2-3-4-5. arasındaki dark eskisine nazaran daha yakın bir önceki puanlamaya göre daha iyi olmuş bakalım nasıl bir rekabet oluşacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir