Honda RA106

Honda tarihinde üretilen 7. araç olan RA106, 2006 yılında Geoffrey Willis ve Shuhei Nakamoto tarafından tasarlandı.

Yakıt olarak Elf, yağ olarak Nisseki’yi tercih eden Japon takım, kendi ürettiği RA806E model 650 beygirlik motora sahipti.

Jenson Button ve Rubens Barrichello’nun kullandığı araç sezon içerisinde 7 kez yarış dışı kaldı. Bunlardan 6 tanesi motor problemi, 1 tanesi ise kazaydı.

RA106, 18 yarışlık macerasında 1 pole pozisyonu, 1 galibiyet ve 3 podyum elde etti.


Yorumlar

“Honda RA106” için bir yanıt

  1. Geoffrey Willis gerçek manada bir aerodinami mücizesiydi. Görev yaptığı bütün takımlarda çok önemli işler yaptı. Fakat çoğunda transfer olduğu takımların sorunlarını çözmeye çalışmaktan yeni araçlar üretme konusunda projeleri hiç destek görmedi. Bu araç gerçek manada kendi tasarımı olan nadide araçlardan biri. O dönemki Mclaren aracından sonra en estetik ve tasarımı en güzel olan araçlardan biriydi. Peki sorun ney6di? 🙂 tabiki Honda motorsu. Honda dayanıklılık yerine hıza önem veren agresif bir yapılanma içine girdi ve ne yazıkki motor su koyuverdi. Aslında bekledikleri gücüde hiç üretemedi. En hızlı turlarında bile 5-10km/h geride kaldı ki bu çok önemli bir hız kaybıdır. Bu aracın önemi Honda nın spordan çekilme kararı alması açısından önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir