Raikkonen “F1’e Girişte Deneyimin Önemi Kalmadı”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, modern dünyada Formula 1’e girişte artık deneyimin eskisi kadar önemli olmadığını düşünüyor.

Formula 1’in en yaşlı ismi olan Raikkonen’e yaşının ilerlemesinin F1’deki performansını etkileyip etkilemediği soruldu.

Raikkonen “Beni çok değiştirdi mi? Sürüşümü değiştirdiğini düşünmüyorum. Yaşınız ilerledikçe deneyim kazanırsınız ancak bunun F1’de önemi çok mu? Bilmiyorum. Sürücü olarak ya da çalışma şekli olarak çok değiştiğimi düşünmüyorum.”

“Hayat devam ediyor ve bazı şeyler değişiyor ancak 5 sene önceki sürüşüme göre çok farklı bir sürüş yaptığımı düşünmüyorum. Sporun kendisi bana göre daha çok değişti.”

“F1’e geldiğimde deneyim bugünlere göre  daha fazla etkiliydi. Çok fazla değişti çünkü artık çok fazla test yok ancak hazırlanmanız için yapabileceğiniz çok daha fazla şey var.”

“F1’i ralli ile kıyaslarsam açıklamanın en kolay yolu bu çünkü F1’de deneyim fark yaratmıyor ancak rallide en önemli şey deneyim. Deneyim kazandıkça daha hızlı olursunuz ve ralliyi tamamlarsınız.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen “F1’e Girişte Deneyimin Önemi Kalmadı”” için 7 yanıt

  1. çünkü artık bu formula1 değil . uzaktan kumandalı oyuncak arabalar bu formula1 araçları
    artık pilotun yeteneğine değil getirdiği sponsorlara göre pilotları alıyorlar f1,e
    ne kadar çok sponsor okadar çok f1 koltuğu

  2. BurakBilgin avatarı

    Kendi çok deneyimle girdi zaten 😀

    1. Yetenek böyle birşey.

    2. Peter Sauber onu koltuğunda yarıştırmak istediğinde yalnızca 23 yarışta yarışmıştı açık tekerli serilerde. Özel izinle 2001 avustralya yarışında çıktı.

      1. Evet, sadece dört yarışlık süper lisans verilmişti ve kendisini göstermesi gerektiği söylenmişti. Fazlasıyla da yaptı zaten.

  3. motogp izleyebileceğimiz bi link varmı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir