Resmi: US F1 Lopez İle Anlaştı

yazar:

kategori:

Arjantinli sürücü 2004-2006 yılları arasındaki Renault’nun Pilot Gelişim Programının üyesiydi ve 2006 yılında Fransız takım testlere yoğunlaştığında test pilotluğu görevini alarak simüle yarış mesafelerini  tamamladı.

Takımın web sitesindeki açıklamada Peter Windsor “‘Pechito’ Lopez bizim ilk sezonumuzda uzun yıllar için iyi bir sayı olacak.2003’deki Renault V6 şampiyonasındaki başarısından beni kariyerini takip ediyoruz ve onu Amerika’da F1 aracına döndüğünde görmek bizi heyecanlandırdı.” dedi.

“Lopez mükemmel bir profesyonle ve doğuştan lider birisi.”

“Karakteri hakkındaki en ilginç durum Renault ile 3 sene test yapıp da o yarış koltuğuna oturamamasıyla ilgili hayal kırıklığı ile nasıl başa çıktığıdır.Suratını asmak yerine kendini üzgün hissetmiş ve Arjantin’e kendi bölgesini domine etmeye dönmüş, 38 yarış ve 3 şampiyonluk kazanmıştır.Arjantin gibi F1’in futboldan sonra geldiği bir ülkede büyük bir yıldız haline gelmiştir.

Lopez “Bu gerçekten benim, ailem ve ülkem için unutulmaz bir gün.”dedi.Söylentilere göre 5 milyon pound ücret alacağı gündemde.”Fazlasıylaçalıştığım için Peter ve Ken’e teşekkür edemem.Tabi ki yeni bir F1 takımının birçok iddiası olacaktır ama bizim amacımız bazı yarışlarda gelişmek ve bir temel oluşturmak.Bundan sonra yarış ve şampiyonluk kazanmak için yarışacağımızı göreceğiz.” dedi.

Takım CEO’su Ken Anderson”Birçok şey Formula 1’de başlangıç çizgisine gidiyor.” dedi.

“Doğru yolda her adımı yakalayabilirsiniz ama eğer doğru pilotlara sahip değilseniz bütün herşey bir hiçe dönüşür.Jose Maria Lopez ile kendimizi 2010 da başarılı bir mücadele içerisinde bulacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Dumura uğratan bir haber..İlk bakışta pilot bayan sanılıyor.:)

  2. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    resmen bakmadan bi an bayan pilotla mı anlaştılar acaba dedim ya 😀 insan oğluna maria ismini koyar mı :p

  3. MagicAlonso avatarı

    öyle bi adı varki resimde görmesem bayan zannedeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir