Bahrain, Yeni Yarış Çizgisini Tanıttı

yazar:

kategori:

Sakhir pisti, 14 Mart’ta sezonun ilk yarışına ev sahipliği yapacak ve gridin 26 araca çıkması ile pist patronları, bu seneli etkinlikte fazladan virajlar ekledi.

Yeni çizgide 4. virajın ardından hemen sonra sola dönüş, ilk seri virajların ardından da tepede sola dönüş olacak.

Araçların tekrar orijinal çizgiye dönmeleri öncesinde ard arda 5 viraj daha olacak. Pistin yeni çizgisi, tur mesafesini 5.412 km.’den 6.299km’ye çıkarıyor.

Bahreyn Uluslararası Pisti Başkanı Zayed R. Alzayani: “Viraj döngüsü, yarışmacılar ve taraftarlar için yerin evrim çalışmalarının bir parçası olarak 2006’da tamamlanmıştı.”

“İlk kez aynı sene Bahreyn 24 Saat yarışında kullanılmıştı ve oldukça başarılı olmuştu.”

 


Yorumlar

  1. tam ben simulasyonları bırakmışken bu bana yapılmazki ya 🙁 pistin bu halini denemek için sabırsızlanıyorum

  2. Bu değişiklik geçişleri azaltabilir nedeni de 4. virajda geçişiler oluyordu 2007 de Heidfeld Alonsoyu bu senede Kimi Glocku orda geçmişti buraya virajları koyarak atak yiyen pilotun kapıyı daha kolay korumasına neden olur.Önceki şeklindeyken kısa bir düzlük vardı ve viraja gelene kadar atak yapan pilot öne geçiyordu ama burda hemen viraj geliyor ve Yavaş olan pilot hemen karşı atak ile yeni eklenen viraja daha avantajlı girecektir.Ben tamamen Trafik azalsın diyeyapılmış bir hareket olarak görüyorum

  3. bence hiç iyi olmamış. düzlüğün azaltılıp yerine bolca viraj konmasının neye mal olduğunu singapur, valencia, m.carlo gibi pistlerde fazlasıyla görüypruz. trencilik oynayan araçlar.. monza'da da az viraj var, kim zevksiz diyebilir? singapur'da 29 küsür tane viraj var, keza valencia'da öyle. beğenen varsa söylesin. bu virajların, hız ile birlikte heyecanı da azalttığı; bunun yanında olumlu her hangi bir şey katmadığını fazlasıyla gördük. bana göre, bahreyn gibi yeni pistler arasında azıcık da olsa zevkli olan bir pisti, yine viraj hastalığına kapılıp katletmişler.

    tasarımcı falan olmaya gerek yok, heyecan ve zevk için yap dört köşe dikdörtgen bir pist, seyret her düzlükten sonraki geç fren-geçiş mücadelelerini.. en iyi örneği de, az önce yazdığım gibi uzun düzlükleri ve az sayıda virajıyla meşhur olan monza.

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Güzel olmayacaksa bile yenilik her zaman iyidir. 🙂 Ben pistin orjinal halinide seviyordum ama daha uzun olması daha iyi olmuş.

  5. efendimayin  avatarı

    Güzel olmuş bence.

  6. süper olmuş pist eski hali biraz sıkıcıydı heyecan gelmiş sanki yeni modlar çıksada bi test etsek hemen

  7. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Resimde hata yok.

  8. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    sanırım resimde bir hata var gözükmüyor bende düzeltebilirmisiniz TRF1.

  9. MagicAlonso avatarı

    2. sektör eskisine nazaran çok daha fazla virajlı olmuş.Arada böyle değişiklikler yapılması bir bakıma iyi piste biraz yeni havası katmış olur.Tabi bu değişiklikleri son dönemdeki yeni pistlere uygulamaları şartı ile efsane pistlerde önemli değişiklikler yapmasınlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir