Williams “Üretici Bütçesi Olmadan Kazanabiliriz”

yazar:

kategori:

Claire Williams, Formula 1’de tekrar kazanan seviyeye dönebilmeleri için üretici takımlarının bütçesine sahip olmaları gerekmediğini söyledi.

Geçen seneyi takımlar şampiyonasında 3. olarak tamamlayan Williams, bu seneyi de 3. sırada tamamlayacak gibi görünüyor.

Williams bütçe olarak Ferrari ve Mercedes gibi büyük takımların çok gerisinde olsa da bundan endişe duymuyor.

Williams “Kazanmamamız için bir neden görmüyorum. F1’de sadece motor önemli değildim. Şasi ve bir çok parça da önemli. Hepsini doğru yaparsak niçin motor tedarikçisi takımı yenmeyelim?”

“F1 periyodik bir şekilde ilerler. Birileri en tepede zaman geçirirler. Daha sonra başkaları aynı yere geçer. Bu yüzden bizim de zamanımız gelmeli.”

“Bütçemiz sıkıntı değil. Williams’ta sağlıklı bir bütçemiz var. Her zaman bunu söyledik ve elimizdeki bütçeye göre harcama yapıyoruz.”

“Harika iş çıkarıyoruz. Şu anda şampiyonada 3. olmak ve geçen sene 3. olmuş olmamız takım olarak çok devasa bütçeye gerek olmadığını gösteriyor.”

“Elimizdeki bütçe ile en iyi yeteneklerimizi kullanmaya çalışıyoruz ve bütçe konusunda sıkıntı yaşamıyoruz.”

“Gelecek ekstra 10, 20 ya da 30 milyon dolara hayır demeyiz ancak şu anda öyle ekstra paramız yok bu yüzden elimizdekiyle çalışmamız lazım. Dediğim gibi tamamen bütçeye inanmıyorum. İnsanlarınız ve beyin gücünüz de önemli.” dedi.


Yorumlar

“Williams “Üretici Bütçesi Olmadan Kazanabiliriz”” için 4 yanıt

  1. Geçen sene bir yarış kazanabilmeliydiler. Bunu yapsalardı konuşmaya hakları olurdu. Hala gelişmeleri gerekiyor. Hem araç, hem de pilot açısından.

  2. Serhan Acar’ında bahsettiği birşey var. Williams geçiş butonu kullanacağı zaman Mercedes teknikerlerinden onay alıyormuş. Ayrıca Mercedes’e atak yapacakları bir yarışta teknikerlerin buna izin vermediğini söyledi. Boşuna insanları kandırmayın. Bu sporda şuan sadece Mercedes ve Ferrari var gerisi organizasyonu dolu göstermek için var. Sadece şasi üreten takımların hali ortada. Mclaren, Redbull vs.

    1. Serhan Acar’ın o dediklerini başka kaynakta duymadık sanırım. Örnek olarak vermiş olabilir, tahmin etmiş olabilir ama gerçekten öyle bir şey olsa yüksek sesle haberimiz olurdu. Sanmıyorum. Sözleşmelerinde Mercedes’leri geçemeyeceklerine dair madde olduğuna inanırım ama her butona basışta izin almaya inanamam.

      1. Bilemedim bende şaşırdım. Eski yarışları izlerken denk geldim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir