Pilotlar Pist Sınırlarına Daha Fazla Dikkat Edilmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları, FIA’nın pist sınırları konusunda daha istikrarlı ve sert bir politika izlemesini istiyorlar.

Bu hafta Paris’te gerçekleştirilen Pilotlar Komisyonu’nda son dönemde pist sınırları için yapılan yaptırımlar masaya yatırıldı. Özellikle Belçika GP’deki lastik sıkıntılarının pist dışına çıkılması kaynaklı olduğu düşünülmesi nedeniyle bu konuya önem verildi.

Emerson Fittipaldi, Emanuele Pirro, Karun Chandhok ve Tom Kristiensen gibi temsilcilerin yer aldığı toplantıda yaşanan sorunların çözümü için bir plan üzerinde anlaşıldı.

Daha iyi körblerle pilotların pist dışına çıkmasının engellenmesi bu konudaki tekliflerden birisiydi ancak bu konunun pist patronlarıyla da görüşülmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu yüzden komisyon FIA’nın bir sonraki toplantıya kadar tüm motor sporları kategorileri için bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Kısa vadede ise yarış hakemlerinin pilotların pist kurallarına uymaları konusunda daha istikrarlı ve sert olması anlaşmasına varıldı.

Mevcut uygulamada avantaj kazanılan virajlarda pilotların pist dışına çıkmasına izin verilmezken avantaj kazanılmayan virajlarda buna göz yumuluyor. Komisyona göre bu ideal bir durum değil.

Komisyon, tüm pistlerde ve kategorilerde pist sınırları konusunda genel bir kural oluşturulması gerektiğini vurguladı. Bunun dışında en düşük kategorilerden itibaren bu kuralların uygulanarak genç pilotların bu yönde eğitilmesi gerektiği belirtildi.

 


Yorumlar

“Pilotlar Pist Sınırlarına Daha Fazla Dikkat Edilmesini İstiyor” için 4 yanıt

  1. Kerbler piste dahil değil. Pistten çıkıp çakıl alana giren pilot neden şikayet etmiyor? Monako’daki bariyerlerden de şikayet etsinler? Perşembe günü pist yürüyüşü yapıyorlar. Nerede pist dışına çıkmamaları gerektiğine karar verebilirler.

  2. Pistlerdeki neredeyse tüm çakıl havuzlarını asfaltlayın sonra vay efendim pist sınırlarını aşıyorsunuz deyin. Eskiden hatayı yapan, çakıllarda piste dönme mücadelesi içerisinde olurdu, şimdi 1 sn. kaybedip geri dönüyor en kötü ihtimal.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      kaybı değil aksine avantajı oluyor..genişten daha yüksek süratle alıyor o da kazanç sağlıyor

    2. Aynen sana katılıyorum. Her yeri asfaltlıyorlar ondan sonra pist sınırı diye saçmalıyorlar. O virajlara döşe çakıl havuzunu bak bakayım avantaj sağlayan kalıyormu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir