Resmi: Rossi Singapur’dan İtibaren Manor’da Yarışacak

yazar:

kategori: ,

Manor takımı Amerikalı yarış pilotu Alexander Rossi’nin bu sezon kalan yedi yarıştan beşine katılacağını açıkladı. Rossi’nin ilk yarışı Singapur GP olacak.

GP2’de yarışlar kazanan Rossi, Singapur, Japonya, Amerika, Meksika ve Brezilya’da Roberto Merhi’nin koltuğuna oturacak. Rusya ve Abu Dhabi’de ise Merhi tekrar koltukta olacak.

Merhi ise piste çıkmadığı yarışlarda Fabio Leimer ile birlikte takımın resmi yedek pilotu olarak bulunacak.

Rossi: “Manor adına yarışacak olduğum için mutluyum. Uzun süredir bu fırsat için hazırlanıyordum, bir çok kişi 2014’teki yakın ilişkimizi bilir ve burada yarışmak benim için bitmemiş bir işti.”

Manor takım patronu John Booth ise Rossi’nin anlaşmasının takımın uzun vadeli planları arasında olduğunu söyledi.

“Alexander’ı yarış pilotu olarak piste çıkaracak olmamızdan dolayı mutluyuz. O F1 kariyeri olması umulan pilotlardan birisi ve GP2’deki mevcut performansı potansiyelini açıkça gösterdi.”

“Bu anlaşma genç pilotlara yeteneklerini gösterebilme konusunda kendilerine şans verme rekorumuzun devamı niteliğinde. Onun harika işler çıkaracağına inanıyoruz ve Singapur’da ilk kez pistte görmek için sabırsızlanıyoruz.”

“Elbette Roberto hayal kırıklığı yaşıyor, ancak bu kararın takımın uzun vadeli hedefleri doğrultusunda alındığını anlıyor ve profesyonelliği için kendisine teşekkür ediyoruz.”

“2016 sürücü kadromuza henüz karar verilmedi ve önümüzdeki seçenekleri değerlendiriyoruz.”

Rossi bu yıl GP2’de 16 yarışta 2 zafer kazandı ve şampiyonada McLaren çaylağı Stoffel Vandoorne’un arkasında ikinci sırada bulunuyor.


Yorumlar

“Resmi: Rossi Singapur’dan İtibaren Manor’da Yarışacak” için 6 yanıt

  1. parayı denkleştirip bir biz manor’da yarışamadık ya…

    1. Ahahahaa güzel yorum.!!!

  2. Merhi cidden kazık yemiş gibi oldu

  3. Formula 1’de tüm dengeler alt üst oldu

  4. Yetenekli pilotlardan birisi Rossi. Sponsor desteği de olsa yarıştırmaları güzel.

  5. Olan merhi’ye oldu, yedek pilotlukla as yarışmak arasında dağlar kadar fark var. Renault 3.5 serisini de bıraktı. Takim kazık atmış gibi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir