Boullier: F1’de Diktatörlük Şart

yazar:

kategori:

McLaren-Honda’nın yarış direktörü Eric Boullier Red Bull’daki meslektaşı Christian Horner’ın Formula 1’in geleceği planlanırken bir diktatörün gücüne ihtiyaç duyulduğu sözlerini destekledi.

Formula 1’in strateji grubu sporu geliştirmek için kuruldu, ancak bazı takımlar ve üreticiler sporun geleceği ile ilgili kararları engelliyorlar. Bu şartlar altında 2017 kuralları netleştirilmeye çalışılıyor.

Boullier: “Şovun sahibinin ne istediğini açıkça istemesi ve yaptırması gerekiyor. Şov bu olmalı, beğenirseniz katılır ve keyfini çıkarırsınız. Beğenmezseniz de gidersiniz.”

“Hepimiz rakibiz ve bu padokta demokrasi arttıkça daha az gelişim elde edebiliyoruz. Bu kimin lider olduğuna göre değişiyor.”

Boullier Ross Brawn gibi bağımsız bir danışmana ihtiyaçlarının olduğunu düşünmüyor.

“Ross Brawn’a çok saygı duyuyorum, harika bir teknisyen ve araçları hızlı yapmayı biliyor. Çok fazla şampiyonluk kazandı, ancak o bir rakip. Harika teknik fikirleri olabilir, araçları çok fazla şampiyonluk kazandı, çünkü diğerlerinden iyiydi ve bunu kendi isteklerine göre yapmadı.”


Yorumlar

“Boullier: F1’de Diktatörlük Şart” için 2 yanıt

  1. Muammer UYAR avatarı

    En başından beri (2009 sonrasını kastediyorum) olması gereken buydu. Sporun sahibi masaya yumruğunu vuracak; Kurallar bunlar isteyen yarışır beğenmeyen çeker gider denilmeliydi.Spor böyle kepaze hale gelmezdi.

  2. Bu avrupanın! dev markaları olmalarına rağmen demokrasiyi halen sindirememekten kaynaklanıyor. Tam demokrasiye geçişte bunlar olur güçsüzler daha fazla ezilir ya söyledikleri gibi beceremeyip diktatörlüğe dönerler yada demokrasiyi sindirirler. Motorsporları sanayisinde bu zor tabi alışkanlıklar kolay değişmiyor ve uzun zamandır “yarışma” olarak görmüyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir