Ferrari, Shell'den Faydalanma Amacında

yazar:

kategori:

Bu sezon başından itibaren Formula 1’de yakıt ikmâli kalkıyor ve yakıt tasarrufu artık çok daha önemli bir hâl alacak.

F10 aracının tanıtımında konuşan Marmorini, Ferrari’nin Shell ile olan sıkı bağlarının, yakıt tasarrufunun yanı sıra araçtan azami performans çıkarma konularında yardım sağlayacağını düşünüyor.

Marmorini: “2010 sezonu en ilginç olanı. Yeni bir mücadele; son 15 yılı düşündüğünüzde yeni. Yakıt ikmâlinin kaldırılması, performans açısından yakıt tasarrufunu çok önemli bir hale getirdi. Daha az tüketmeniz, aracınızın daha hafif olması demek; böylece de tur zamanları performansı daha iyi olur”

“Bunun üzerine sıkı çalıştık, sadece takımımızda da değil. Tüketimin optime edilmesi bir takım çalışmasırıdr ve motor idaresi ile ilgili olanlarla alâkalıdır. Elektronikçiler ve pilotlarla da ilgilidir.”

“Aynı çatı altında çalışmamız, yakıt harcamasını otimize etmede büyük bir avantaj sağladı. Bu açıdan büyük bir katkı sağlandı. Bu, bize adım atmamızda yardım eden Shell gibi önemli iş ortaklarımız sayesindedir.”

“Shell ile birlikte yağ ve yakıtı optimize etmeye çalıştık; böylelikle F10’u, kazanan bir araç haline getirmede avantaj sağlayabilriiz”

İtalyan teknik adam, belirlenmiş motor gelişim sınırları kapsamında bazı değişiklikler de yapıldığını açıkladı.

Marmorini: “Motorun dondurulmuş olması, önemli parçaların geliştirilemeyeceği anlamına geliyor. Bu yüzden performansın doğrudan gelişme şansı sınırlı. Bu nedenle agzoz sistemini tekrar tasarladık. F10 egzoz sistemi, açıkça alışılmadık.”

“Aksuarı modifiye ettik. Çnkü motor artık 2009’daki gibi KERS’e sahip olmayacak. Ayrıca motor maliyetlerinin düşürülmesi için işlem ve malzeme üzerine de yatırım yaptık”

“Dayanıklılığı hiç unutmadık. Dayanıklılık, motor gelişim hareketinde asla unutulamaz. Bu açıdan simulatör tekniklerimizi güncelledik ve optimise ettik. (Simulatörler) Artarcasına karmaşıklar ve sezon süresince pistte gerçeten gittikçe yaklaşıyorlar”


Yorumlar

  1. geçen sezon motorda bir sorun çıkmadı ama… inşallah daha iyi olur

  2. geçen sezon motorda bir sorun çıkmadı ama… inşallah daha iyi olur

  3. dayanıklılığı hiç unutmadık mı??? bunun doğrusu, "dayanıklılık konusu sonunda kafamıza dank etti" olmalıydı..

  4. kesinlikle dayanıklılık çok önemli 2008 macaristan gp son 3 tur kala patlayan motorr umarım bir daha böyle bir şanssızlık yaşamazlar

  5. süper haber ferrarinin en önemli sıkıntılarından biri gitti gibi ama belli olmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir