Ferrari, F10 Tasarımına Güveniyor

yazar:

kategori:

Takımın 2010 aracı, Perşembe günü Maranello’da tanıtıldı. İtalyan takım, yeni araç üzerine dana önceden çalışmaya başlamalarının meyvelerini almayı planlıyor.

Teknik sorumlu Aldo Costa: “Bu yeni aracın, aero gelişimi, araç ayarları ve ayrıca motor konularında ileri yönde iyi bir adım olduğunu düşünüyoruz. İleri yönde büyük bir adım attığımız konusunda kendimizden eminiz”

“Rakiplerimizin neler yaptıklarını bilemeyiz ve bunu sadece ilk yarışta anlayabilriz. Ama geçen sene olanları unutmak ve ilk yarıştan itibaren rekabetçi olmaya geri dönmeyi isteyen bir grubun azmi ve tutkusunu taşıyor”

Ferrari, F10 üzerine çalışmaya, F2009’dan ümidi kestikleri geçen senenin yaz aylarında başladı.

Costa, yeni araçta çift katmanlı difüzörün optimise edilmesi için çok zaman gelişim çalışması yapıldığını söyledi.

Costa: “Bildiğiniz gibi çift katmanlı difüzörler, geçen sene yasal hale geldi; araçların tasarımlarında köklü değişikliklere neden oldu. Sıfırdan başlamak zorunda kaldık”

“Konsepti adapte ettik. Bunu yapmak, aracın zaten tasarlanmış olduğu geçen şampiyona boyunca imkânsız bir şeydi.”

“Büyük bir değişiklik yapıldı. 2008’den 2009’a gerçerkendi kadar çarpıcı değil ama araç, bir öncekine göre büyük ölçüdefarklı”

Ferrari, ilk yarış öncesinde aerodinamik yenilikler düşünüyor ve sene içinde de büyük aerodinamik ve mekanik güncellemeler planlıyor.

Tasarım sorumlusu Nikolas Tombazis: “F10, öncekine göre tamamıyla revize edildi”

“Yeteri kadar çalıştıp çalışmadığımızın pistte görülecek olmasına rağmen yapılan işten çok tatmin olduk”

“İyi bir takım çalışmasıydı ve bölümlerin tamamı sıkı bir şekilde çalıştı. Bu aracın, ileri yönde bir adım olduğuna inanıyoruz ve ilk yarışları görmek için sabırsızlanıyoruz”


Yorumlar

  1. Geçen seneki araca yada başarılı başka araçlardan alıntılara benzetilebilen bir yapının olması başarılı olabilecek bir araç için çok önemli olmasa gerek.Senenin başındaki aracın en önemli yanlarından birisi MONOKOK dur.Geliştirilmeye yatkın olabilecek şekilde açık uçları çok olan monokok yapı gibisi yokdur.
    Motor,fren sistemi,amortisör,aktarım organları,elektrik ve elektronik aksam…vss gibi kabaca anlatılacak pek çok aksam var.Bunların hepsinin performansa ve yarıştaki etkinliğinize katkısı göz ardı edilemeyecak kadar çokdur.
    Ferrari belkide en az dış yapısına çalışmış olabilir.Diğer yapılardaki gelişmelerden kısmen bahsedilmekde. Aero yapı testlerde şekilleneceği için çok konuşmaya gerek olmadığı kanısındayım.
    Geçen sene özel bir monokok üreten Ferrari nin tekrar aynı aracın üzerinde çalışmasının ne kadar çok maliyet içereceğini bilmemek mümkün değil.Koskoca Ferrari bile olsa ekonomik krizin etkilediğini sanıyorum.Bu sene erkenden Alonso ya yönelme sebeplerinden birisininde bu konu olduğunu sanıyorum.ALonso nun Ferrariye daha uygun olacağı bahsedilemkle; getirmiş olduğu Santanderin mali katkısıda göz ardı edilemez.
    Burası F1; mali kaynağınız,ekibiniz ve ekipmanınız varsa başarıyı yakalayabiliyorsunuz.
    Bakalım Ferrari ne kadarına sahip… zaman herşeyi gösterir.

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Ferrari Geçen Yıl Cok Erkenden Pes Edip 2010 Yılına Odaklanmiştı..Umarim Bu Çabalarina Değer Ve Heyecanlı Bir Sezon İzleriz..14 Mart'Da Hersey Belli Olacak (:

  3. elif çivici avatarı

    Üstünde bunca emek olan bir araç umarım beklentileri karşılar vaziyettedir.Ferrari nin artık ne bir Ross U ne bir Schumi si ne bir Todt u var.Şimdi de Massa sı ve Alonso su var.O yüzden bu sene başarılı olup olunamaması biraz da Ferrari nin yeni jenerasyonuyla neler yapabildiginin de göstergesi olacak çünkü 2008 zaten 2007 den devir alındı ve kıt kanaat geçinildi,2009 fiyaskoydu,bakalım 2010 da neler olacak?

    Ha bu arada Sezgin adlı arkadaşım siz bagırın,bir yerlerden duyan olur belki.

  4. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    haha zuhaha güven güven sonra güvendiğin dağlara karlarmı yağdı içinde bukadar öfkemi vardı ben demiştim demeyi ezberledim geçmeyi dieee bağıracaz istanbul parkta kimiciler olarak….

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çok super konusma olmus ferrari icin bu kadar detaylı anlatım olmamısdı daha once bu arac tamamen değişti ve rekabetci olması icin onunde engel yok bana sorucak olursanız arac yere gayet iyi basıyor 2009 la f10 aracini yan yana getirin ve farkı görün aracın yol tutuşu f60 oranla daha fazla 360 derece olarak bakın gezdirin fark ediceksiniz aracin tasarımı konusunda cok konusma gecmedi ilerki donemlerde neler yapıcaklarını goricez fakat bu arac ile diğer mclaren mercedes gp ve red bull gibi buyuk takımlar nasıl bir calısma yapti bunları da bilmiyoruz dediğim gibi gecen seneki gibi difuzor olayı yok artık herkes biliyor nasıl bir arac yapılacagini o bakımdan ferrari bu yıl cok konusulcak ve ilk 3 yarisda puan almamaları durumunda buyuk değişiklikler elde edicektir.Mühendislerin değilmesi ferrari kadrosundaki değişikler bu yıl daha rekabetci duruma getiricek alonso ile cok guclu cıkıcaklardir.

  6. bunlar çok güzel cümleler.2010 için beklentilerim arttı açıkcası.bide pistte neler yapabildiğini görelim.

  7. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    cevabını almışsın.yok daha ağır cevap istiyorsan umarım o cevap hep podyumun 1-2 basamaklarında olur.

  8. burak bocek avatarı

    Dikkat Ferrari geliyor:)

  9. mclarenci mp4 sende adam gibi laf yap hayvanlaşma

  10. Zeki Önder avatarı

    mclarenci mp4 katılıyorum:)

  11. mclarenci mp4 avatarı
    mclarenci mp4

    roz kal korkunun ecele faydası yok olum korkma bu kadar bak bende takımımıa güveniyorum ve gereksiz laf yapmıyorum o dedigin bi kere olur 😛 biz ferrariyle kapısacaz senin gibi salak laflar etmiyoz burda :). tırsmış adamın kendini avutma laflarını yazıyorsun 🙂

  12. 2009 yılında f60 ın tasarımınada güveniyorlardı ama ne oldu koca sene heba oldu 2010 da aynı olacak

  13. 2009 yılında f60 ın tasarımınada güveniyorlardı ama ne oldu koca sene heba oldu 2010 da aynı olacak

  14. aracin renkleri yani beyazliklar 2007-den onceki donemleri hatirlatiyor

  15. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    2009 çalışmalrı durdurulunca tamamen revize edileceği belliydi.

    Her şasinin geliştirilebilecek bir limiti var.

    limitinin sonuna gelindiğinde yeni bir tasarıma geçmek mecburiyet.

  16. bu sefer baya iddialılar.hadi bakalım 14 martta ak koyun kara koyun belli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir