Singapur da Pistte Değişiklik Düşünüyor

yazar:

kategori:

Singapur gazetesi Today’daki habere göre Marina Bay’ın yetkilileri, pistin ortala hızını arttırmak için 3.152 km.’lik pistte değişiklikler yapmak istiyor.

Formula 1’in gece yarışı pisti, takvimdeki en uzun süreli tura sahip. Fernando Alonso’nun tur rekoru 1.48:240. Pistte yapılan iki yarış da neredeyse 2 saat sürdü. Zaten FIA’nın yarışlar için düşündüğü azami süre de bu kadar.

Singapur Turizm Komisyonu, bu seneki yarış öncesinde herhangi bir değişiklik düşünmüyor ama 2011 için planları var.

7. virajdan 9. viraja olan küçük sağ-sol zikzak, War Memorial’ın içinden değil de etrafından olmak üzere 90 derecelik sola dönüş yapılabilir.

Ama daha önemlisi, Nelson piquet’in 2008’de kaza yaptığı yerin yakınında, pistin sonuna doğru tribünlerin altıdan geçen ardışık virajlar kaldırılabilir.

Today’e konuşan Sigapur Turizm Komisyonun’ndan Justin Chew: “Her zaman Singapur GP’yi nasıl geliştirebielceğimizi araştırıyoruz. Eğer yarış için iyi; taraftarlar, pilotlar için de heyecan vericisi ise gözden geçiriyoruz”


Yorumlar

  1. 29 küsür virajı ile singapur pistinde yapılabilecek tek heyecanlı yarış, böcek yarıştırmak olur ancak.

    zaten koşullar çok normalken bile neredeyse 2 saati buluyor yarış, bir de hafiften yağmur falan yağsa, yarışın sonunu görmek hayal olacak. son yıllarda f1'in geldiği rezil boyutun bir başka kanıtıdır singapru pisti. bir fiyasko daha..

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    1 kmlik bir kenar düzlük eklemek tek mantıklı değişiklik olur. Yoksa viraj kaldırıp yerine başka viraj eklemek hiçbir sonuç vermez. Gerçi bu cadde pisti, etrafta düzlük ekleyecek alan varmıdır, bilmiyorum ama, bu sıkıcı pistlerin en büyük sorunu geçiş yapılabilecek uzun bir düzlük olmaması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir