Basın: Ferrari F10'ın B Versiyonu Üzerinde Çalışıyor

yazar:

kategori:

İngiliz Times gazetesinde İtalyan medyasının iddialarına yer verildi ve F60’ın gelişimi geçen sezon ortasında durdurulup yeni araca odaklanılmasına rağmen aracın umulduğu gibi olmamasından korktuklarını belirtti.

 

Eski Ferrari pilotlarından Gerhard Berger, “Alonso’yla bile, Ferrari’nin yeni paketi Schumacher ile olduğu kadar güçlü değildir. Şu anda Todt, Brawn ve fazla önemsenmeyen tasarımcı Rory Bryne’ın yokluğunu hissediyorlar . Doğru insanlar olmadan kaybolup gidersiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. korkuyor ferrari özellikle mercedesten mercedes sıfırdan araç yapmadı şampiyon olmuş araçta rötuşlar yaptı.motoruda çok kuvvetli.ferrai bu yıl kesinlikle şampiyon olmak istiyor.en azından şampiyonluk mücadelesi vermek istiyor.şansa bırakmamak içinde b versiyonu üstünde çalışacak.

  2. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Ferrari Alacakaranlık Kuşağı (Analiz)

    5 senelik meyvesiz ama sıkı çalışmaların sonunda yüzleri güldürdüğü zamanlardı 2000'lerin başı, Ferrari adına. Jean Todt, 95 şampiyonu Michael Schumacher'i transfer ederken onunla aynı dili konuşan ve iyi anlaştığı teknik ekibi Ross Brawn ve Rory Byrne'ı da getirmişti. Üst üste gelen 5 pilotlar ve 6 markalar şampiyonluğu, o zamana dek tahmin bile edilemeyen bir başarıydı.

    2006'nın sonunda bu başarılı formül, yerini genç jenerasyonlara bırakma kararını aldı. Önce Schumacher, kazandığı Monza'dan sonra tifosilerin önünde ağlayarak sene sonu bırakacağını açıkladı. Sonra Ross Brawn, bir senelik balık tatiline çıkacağını söyledi. Ve de Rory Byrne da görevini asistanı Aldo Costa'ya bırakarak arka bir role geçti.

    Gelen yeni jenerasyonun başarısız olduğunu iddia etmek zor, 2007'de Kimi Raikkonen'in Ferrari'deki ilk senesinde şampiyon oldular zira. Ama o sene hala Jean Todt'un yarı aktif görevde olduğunu ve takımdaki etkisinin çok yüksek olduğunu unutmamak lazım. 2008'de artık aktif görevde değildi Todt. Yine de takım, rüzgar dolu yelkenleri ile çok iyi savaştı bütün yıl, ancak son yarışın son virajında kaçırdı şampiyonluğu. Fakat yeni jenerasyon için asıl sınav, 2009 yılı. Baştan aşağı yenilenmesi zorunda olan araç, tamamen onların elinde evrilen ilk araçtı ve ilk büyük testleriydi. Ve maalesef sonuç ortada, ancak 4. yarışta alınan 3 puan var elde.

    Bütün başarısızlıklar pist üstünde de değil. Geçen sene, son şampiyon Raikkonen'ın sadece 2 yarış kazanması nasıl açıklanabilir? Zor bir insan belki ama motive edilebiliyor muydu? F2008, doğarken ona uygun değildi ama teknik takım ona yeteri kadar yardımcı olabildi mi? Bunların üstüne Ferrari gibi nüfuzlu bir takım, bütün sene şampiyonlarının sporu bırakacağı haberlerini engelleyemedi. Baskı altında çatırdamaya başlayan bir takım imajı oluşuyordu Ferrari'de. Huzursuzluk heryerdeydi, hala da öyle.

    Takım patronu, takımın her an herşeyinden sorumludur. Kural değişiklikleri öncesi aracın baştan aşağı tasarımından, takım içindeki personelin uyum içinde olmasından, FIA ile ilişkilerden, herşey herşeyden. Stefano Domenicali ise, benim düşüncemde, bu ağır gömleği kaldıramıyor. Jean Todt var iken takıma kimse karışamıyor ve karışma isteği duymuyordu. Şimdi ise, Italyan tarzı politikaların dolup taştığı Ferrari'de, takımı herkes bir tarafından çekiyor. Luca di Montezemolo, artık takıma daha yakın. Michael Schumacher her yarışa geliyor. Jean Todt ise uzaktan, oğlu ve Massa'nın menajeri Nicholas Todt ile takım üstünde hala etkili. Alonso'nun menajeri bile yakınlarda. Domenicali'nin avantajı ise, Italyan milliyetçiliği ile kaynayan takımdaki Italyan patron olması.

    dipnot:bu benim yazım değildir birisinden alıntıdır.

  3. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    daha testler başlamadı bile.daha güncellemeler yapılmadı.daha diğerleri ne seviyede bilinmiyor.daha yeni kanatlar vs kullanılmadı.sadece ön burun rb.mercedes tede alıntı var rb den.ne olmuş yani?şu anda iki araçta çok cool ama.pazartesi çok kritik.

  4. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ya italyanlaşma olsa pilotlar ispanyol ve brazilyalı olmaz.onu almanlaşan veya ingilizleşenler düşünsün.ha öte yandan umarım ingiliz basını pazartesi mor renge dönüşür.daha araçlar piste çıkmadı.4o gün var sezona.ilk defa b şasisi yapılmıyor. ayrıca esas kanatlar ve süspansiyonlar pazartesi görülecek.neden hala hazır olamayan mercedes e ve ya rb nin örsünü taklit eden mclaren değilde ferrari ye tavrınız sevgili yorumcular.

  5. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    italyanlaşma sevdasının sonuçları…

  6. herkes olaya kötü yönünden bakmış:) belki de ferrari bir araç tasarladı aylar önce, baktılar fazla zaman var bir tanede b versiyon tasarlayalım dediler 😛 🙂

    daha araçlar piste bile çıkmadı yahu, bari testlere çıksın ondan sonra atın ortaya böle iddiaları 😀

  7. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    gerhard berger mükemmel konuşmuş..şimdiki ferrari f1 takımı için söylenebilecek en doğru şeyler bunlar
    ama kesin olarak pistlerde neyin dogru olup olmadıgını anlayacagız

  8. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ya ne dir bunlar 😀 berger denen şahsiyet.ben sen kayboldun diye biliyordum.senin zamanında kaybolmadıysa ferrari hiç bir zaman kaybolmaz.sen adam ol lafını bil.ferrari nin b şasisi yapacağını sanmam.en azından daha testlere çıkmadan.ayrıca ne telasş.bu schumi başılığı altından toplanan schumi cilerde 2 dk sattı ferrari yi.neyin telaşi var.adamlar çıkp 19 yarış double mı yapacaz desin.ortada 3 tane güçlü rakip var.ferrari nin süspansiyon ve kanatları testte kullanılacak. neden anlamak istemiyorsunuz?neden ille bir nokta arıyorsun.bak mercedes hala 2009 aracı üzerinden tanıtım yapıyor.onlarda o araçlamı yarışacak.sadece burun kısmından rb yaptınız.ferklılık egsoztları yan tarafa koymakmı?o yüzgeç nerden geldi mclaren e ?laf salatası.yenilginin kokusunu alan ingilizler kendi pilotları şampiyon olsun istiyor.

  9. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Şimdi bu basının tahmini çok mu önemli? Tahmin bu kadar önemliyse, bende Ferrarinin bu sene tüm takımlardan 5 saniye hızlı olacağını tahmin ediyorum, hadi buyrun ne olacak şimdi?

  10. HYperion o dediğin kovalienen fisi yi daha formula 1 deki ilk senesinde yendi.Bİlgi sahibi olmadan fikir sahibi olma bence sen.Hamilton çok iyi bir pilot olduğu için o kadar geride kaldı bazen maya tutmaz mclarende de olan buydu ama sen kavalinen le badoer i(raikkonenden 2.5 sn ye yavaş) vede ilk ferrarisini kullanan fisi yi(kimiden 1.5 sn ye yavaş) karşılaştırırssan f1 cahili olduğun anlaşılır kusura bakma ' senedir aynı arabayı vede bana göre fisidende badoerdende hızlı olan kovalienen le hayatında hiç ferrari kullanmayan fisiyi vede kaplumbağa kadar yavaş olan badoerdi karşılaştırma ok???

  11. öncelikle, italyan medyasının bir konuda iddiası bunu herkesten önce kendisi duyurur, ferrari veya herhangi bir kimseden kuruluştan asla çekinmez. ingilizlerin italyan medyasına avukatlık yapmasına hiç gerek yok.

    ebunun yanında, gerçekten böyle bir durum oluşmuşsa, bunun nedeni öyle yenilir yutulur kabul edilebilir bir eksiklikten dolayı değildir. daha piste bile indirmediğin bir aracın yeni versiyonunu yapmaya başlamak, tasarım aşamasında çok önemli bir yanlışlığın kanıtıdır. ve daha da acı olanı, bu kadar geç fark edilmesidir. umarım böyle bir olay söz konusu değildir, bir sezonun daha heba olmasına yüreğim dayanmaz.

    yazıda önemli bir noktaya değinilmiş. todt ve brawn, medyatik kişilikler olmasından ve sürekli kameraların karşısında olmalarından dolayı, ferrari'nin parlak geçen sezonlarında 2 kahraman olarak gösterilmesine neden oldu. bu iki ismin önemi tartışılmaz ama, işin mutfak kısmında çalışan rory bryne, kesinlikle bu iki insandan daha çok bu başarının mimarıydı. todt için bir şey diyemem, fakat ross brawn açıkçası bu ismi pek bilinmeyen adamın yaptığı araçların kaymağını yiyen isim oldu yıllarca. rahatlıkla söyleyebilirim ki, rory'nin emeğinin yanında brawn'ınki kısa kalır. ama maalesef, takımdan ayırdılar. yapacak bir şey yok. ferrari gibi bir dev, iki yıl üstüste kuralları algılayamayıp başarısız araç üretirse, her şeyi bildiğini sanan başkan monte kovduğu adamların arkasından teneke çalarak geri çağırmak zorunda kalacak, kalmalı da.

  12. inci incili avatarı

    bu haber doğruysa, ferrari gibi bir takım bunca zamanda düzgün bir araç yapamadıysa diyecek bir şey yok.

  13. feel_it61 arkadaşım bence sen kendi yorumunla kendin boğuluyorsun.
    Siz sezon ortasına kadar Kimi ve Massa gibi iki pilotla yarışırken biz sadece hamilton'ın aldığı puanlara bakıyorduk..
    Kovalaineni biliyoruz hepimiz .. O beğenmediğin Fisichella'dan ne farkı var ..
    BİZ BÜTÜN SEZON TEK PİLOTLA YARIŞIRKEN SİZ YARIM SEZON TEK PİLOT YARIŞTINIZ DUA ET BENCE.. ONA RAĞMEN SİZDEN 1 PUAN ÖNDE BİTİRDİK Bİ ONU DÜŞÜN İSTERSEN..

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bütünyabancı sitelr dolastım hiç biyerde bashetmiyo böle bişiden ulen bu ingilizler cekemiyolar ferrari ortalığı karıstırcaklar. ispanyol sitelrnde yok italyan sitelernde yok. ingilizleriişi bilio mcalren aracı tanıtı hemen ferrarye atışmada bulunmuşlar

  15. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    arkdşlar arkadaşlarla konsutum tanıdığımız italyan ve ispanyol arkdşlarla onalr bi telaş yok inglizlern uydurma bi haberi. cünkü öle bişi olsa italyan medyası yerden yere vurur ferrari yi

  16. BAzı arkadaşları anlamak mümkün değil.Sırf yanlı ingiliz medyasının yaptığı yoruma bakarak FErrari hakkında atıp tutuyorsunuz.Şimdi Ferrari nin arabası yeteri kadar hızlı çıkmassa ben demiştim de diyeceksiniz biliyorum.Hatırlatmak isterim bu Ferrari 2007-2008 de 4 şampiyonluktan 3 ünü aldı ki bana göre 4 ünüde çok rahat alabilirdi.2009 u hesaba katmıyorum.O çok beğendiğiniz Mclaren sezonun ortasında gelişimini durdurmuş vede asıl pilotu sakatlanmış vede geri kalan yarışları sadece Kimi ile puan almaya çalışan(Bana göre sezonun ortasından sonra Kimiden başka birisi daha sürmedi o arabayı helede badoer diye biri hiç:@) bir takımdan 1 puan önünde bitirmiştir.Yok gelişimi süpermiş yok çok hızlanmışlar.BEn sezon sonu puanlara bakarım.EMin olun FErrari de gelişmeye dewam etseydi vede MAssa sakatlanmasaydı siz o 3. lüğü rüyanızda görürdünüz Mclaren ciler…

  17. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar öncelikle açıklıyayım. biz f1 tasarımcısı mekanikeri değiliz evet ama körde değiliz. hergün açıklamalar yapılıyor. ferrasride sürekli çelişkili açıklamalar var. alonso ilk sene şampiyonluk olmayabilir alışmalıyız gibi sözler geveledi durdu. onlarda farkında birşeylerin. sen 2009 yarısında gelişimi durdur yeni araca odaklan ama çıka çıka redbull lu andıran bir araç çıksın ortaya bunu geçen sene bir kere yarış seyretmiş kişi anlar redbulla benzediğini … ön taraftaki açısal oyuk burun yani gerçekten. benzetilmeye çalısılmış su anda todt ve brawn bu takımda olsaydı çok farklı bir araç izlerdik… gerçekten doğru kişiler olmadan doğru araç olmaz sen medya sorumlusundan takım patronu yaparsan kaçınılmaz son elbet su yüzüne çıkar. sözlerimi bu ekibin deneyimsizliğini 2 yıldır yaptığı strateji hatalarıyla anlamıssınızdır umarım…radikal değişim araçta olmamış ama görünen o kafalardada olmamış 2006 dan sonra başlayan süreç bu 2007 de todt kurtardı. 2008 de standart araçlar yarıştı. artık patlak yama tutmuyor…

  18. ortada bi B aracı varsa bu normal değilmi. ferrari bu yıla asılıyo işte. eğer bu araç umdukları gibi çıkmazsa -ki aracı henüz pist üzerinde test edemediklerinden böyle bi kuşku duymlarıda normal- B planını hazırda tutmak istiyolar. bence bunda tuhaf bi durum yok.

  19. burak bocek avatarı

    Bu uzun zaman önce Almanların ortaya attığı bir iddaa araştırırsanız bulucaksınız.Ben pek ihtimal vermiyorum eğer öyle olsa dün o kadar açıklama yapılmaz.

  20. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bakın arkdşlar yukarda ferrari şasi vermek istiyomus kücük takımlara. yaw hayır piste cıkmadan bu haberlere nasıl inanıyorsunuz ne akdar rakip takım taraftarları olsanızda bunan inanmak bi ilgnc

  21. Remzi Ersoy avatarı

    yahu arkadaşlar ferrari tabiki gelişim programı için yeni çözümler üretecek bunun f10un b aracı olmasına gerek yoq böyle saçma haberler ferrari taraftarının üzerinde olumsuz bi hava yaratmak için yaplmıştır.

  22. :)))))
    şimdi taraftarların sık söylecekleri klişeleri yazayım:

    – böyle olacağı belliydi !
    (yav nereden belliydi, adamlarla mı yatıp kalktın, aracı 3 saatten beri resmini görüp nasıl anladın)

    – o kadar söyledik düfüzörü çift katlı yapın diye. en üste de bir tane çekme kat koyun. sıcak havalardaki yarışlarda iyi gider.

    – şunun burnuna bak. ben tasarlasam daha iyisini yaparım. camış burnu gibi olmuş!
    (19. cu f1 aracını tasarlıyorsun oradan biliyorum seni, paint te çiziyorsun hatta)

    – bak şimdi o beyazlar varya kanatlardaki, he işte oralar sıcak havalarda güneşi tutmaz, ısınmaz oralar, fizik dersinde öyle öğrettiler bize açık renkler yansıtır güneşi. önceden dedik, lastiklerin üzerine kenarına yeşil boya sürmeyin diye, ısınmıyor lastikler, hızlanamıyoruz işte. o kadar da söylüyoruz.

    – o kadar dedik arka tarafa köpekbalığı yüzgeci koyun diye. doğayı niye taklit etmiyorsunuz, yaradan yaratmış benzetsene işte. bak köpek balıklarına denizde 250 km hız yapıyorlar bir anda. koyun oraya sembolik de olsa bir köpek balığı neyim yüzgeci koyun.

    – o ön taraftaki burun köprüsü ne öyle, kar küreme aracı sanki, bizim boğaz köprüsü gibi, 2 gidiş 2 geliş olmuş. hava geçirir oradan alçıyla neyim doldurun orayı. düşünemediniz dimi onu hiç!

  23. Hayır ben güçlü olayına girmedim her radikal şey çözüm olmuyor misal Williams 2004 Yılında Çok değişik bir burun kullandı ve araç sene boyunca Ferrariden yavaş kaldı O sezonki Tek galibiyetini O burnu değişip eski burunlarına döndükleri Brezilya GP'de kazandılar ben sadece takıma bu başarıları miras bırakn kişileri zorla gönderen ve yerlerine İtalyanları alan ve 2006 Yılından beri Ferraride olan olaylara ışık tutuyorum ve bu böyle devam ederse Ferrarinin gerileme dönemi çokk uzun sürmez

  24. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    siz istedğinizi deyin bu haber kesnlikle yalan haber ingiliz medyası bunu hep yapıyor.inanmayan inanmaz. SCUDERİA FERRARİ

  25. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    peki mclarenin güclü olacağı kesinmi martın acıklama yaptı güclüyüz die aynısını ferraride yaptı. birazda bu ingliz medyasının uydurması cünkü dikkat edrsen mcalren aracının tanıtımından sonra yapıldı bu haber. bence yalan haber arac piste bile cıkmamısken buna kimse inanmaz doğru olabilrmi oalbilir ama bence yalan haber.

  26. Ulaş gördüğün gibi McLaren çokk radikal bir araç yaptı ve Ferrari sezon ortasında gelişimi bırakmışken onlar devam ederek yaptılar bunu.Ben Ferrarinin sonun başlangıcını yaptığını geçen seneden beri söylüyorum Ferrari 79 ile 2000 arasında McLaren ve Williamsın hep arkasında kalırken Schumi Todt Ross ve Bryne ile aracı öyle bir seviyeye getirdiki şu anda Ferrari F1'in zirvesi olarak adnalndırılıyor ve bunda Bu 4 kişinin bıraktığı miras etkili ama Montezemolo ne yaptı hepsi ile kavgalı şekilde yolları ayırdı.2006 da Schumi onun sayesinde Emekli oldu.Ross keza 2006 sonunda Schumi ayrılınca bir sene ara verecem dedi ama bir daha da dönmedi.Todt 2007 yılında takıma o kadar sahip çıktı ve o da sessiz sedasız şekilde Montezemolo ile takımdan kırık ayrıldı.Stepney olayında tamamen adamı suçluyorlar ama Stepney gittikten sonra Ferrarini PİT Ekibi berbat.Todt gittikten sonra Domenicali işleri iyi yapamıyor.Bryne gittikten sonra Luca Baldisseri ile olmuyor bu iş geçen senede İleyi kovdular araç kötü çıktı diye.Şu anda takımda üst seviyelerde bulunan ve İtalyan olmayan tek kişi Nicolas Tombazis Şef tasarımcı rolünde.Milliyetçilik güzel bir şeydir ama F1'de çok güçlü kişileri kaybettikten sonra onların yerine onlar kadar başarılı kişileri getirmen gerekir peki Ferrari ne yaptı bunu yapmak yerine İtalyanları doldurdu takıma.Şimdi Alonsoyu aldılar Alonsonun Mühendislik bilgileri iyi olabilir araçtan geri bildirim yapabilir ama Başarılı ve kaliteli mühendisler olmadıktan sonra ne işe yarar.Misal Hamilton Geri Bildirim verme konusunda çok meziyetlidir diye bir açıklama görmedim ya da Schumi gibi araç geliştiriyor diye duymadım ama Adamlarda Mühendisler o kadar başarılılarki adamlar 2.5 Sn geriden gelip yarış kazanan araç yaptılar.Yani Ferrari geçen sene Araç geliştirmesini durdurduk diyor 2010 a odaklandık diyordu ama bu senede kötü giderse işler Ferrari gümler işte

  27. burak bocek avatarı

    Arka süspansiyonlara bir daha bak o zaman.Yazdık ya arka kanat,ön kanat testlerde denenicek ve difüzör kapalı tutuldu diye kardeşim.

  28. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar mclaren aracını çok radikal tasarlamış ben hiç bir araca benzetemedim süspansiyonlarda çok çarpıcı değişiklikler var.ferrari de ise 2009 senesine göre süspansiyon ve önkanat bire bir duruyor geriye kalan &60 70 lik kısım dünya basını ve sitelerinde dolaşıyor redbulla ait. bu inkar edilemez. eskiden ferrari bir jant kapağı takardı herkez takardı şimdi……. ferrari de bir sıkıntı var… ama bu para değil deeyimsizlik

  29. burak bocek avatarı

    Delinin biri kuyuya taş attı 1000 akıllı çıkarmaya uğraşıyor.Hemen tüp rakip fanlar felaket senaryolarına başlar şimdi.Oturup yelkenleri suya inidirelim.Bunun benzerini Mercedes te yapıcak diye biliyorum.B aracında büyük updateler denemek için.Tabiki gelişimi durdurup bir risk aldık ancak bu şimdi ortaya çıkmış bir durum değil ki.Ayrıca nerede bu telaşlılık durumu herkes bu kadar emin konuşurken.Geçen sene Massa 2. yarı olmadan o araçla,gelişimi durdurup son yarışta 1 puan farkla verdik markalar 3.lüğünü.Bu sene daha kötüsü olamaz merak etmeyin.Mühendisler gayet memnun çalışmalardan ve büyük bir gizlilik var kimse pek konuşmuyor.Testlerde veya ilk yarışta herşey ortaya çıkar.Karşı atak yapsın bence İtalyan medyası Mclarende sorun var diye kim inanıcak?Bizim kötü yada Mclaren'nin kesin kuvvetli olacağı hakkında bir kanun mu var

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    arac daha piste cıkmadan bu yorumu nasıl yapıyolar anlamıyorum italyada hava şartları kötü olduğu için piste cıkmıyor arac. arac bi psite cıksn ona göre gereken yapılır acıklamalar cok olumlu ama bu haber ne böle anlamadım. ingiliz gazetesi olamsı beni biraz kuskulandırıyo hemde mclaren aracının tanıtılmasından sonra böle bir haberişn cıkması.

  31. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    işte bende dün bunu belirtmeye çalışıyordum kısaca Ferrari'de aşırı bir telaşlılık durumu var bir şeyler var ama umarım yanılırım.
    dünkü yorumuma bakabilirsiniz.
    ———————
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12239-iste-ferrarinin-2010-araci-f10-haberi.html
    one-Schumi-and-F1-lover . Tarih: 28.01.2010 14:23:14

    son olarak şunu yazıp kapatıyorum
    Ferrari takımı senelerdir özellikle M.Schumacher döneminden başlayarak kendine has bakın kendine has diğer takımların imrenilerek taklit edilerek her sene üstüne katarak bir araç çıkarırdı şimdi öyle değil maalesef bu da gösteriyorki şu an bulunduğu durumda birşeyler var yani bir sıkıntıları var ben bunu hissediyorum özellikle takım şefliğinde otorite zaaflığı olabilir mühendislerde bir eksiklik olabilir yani sadece Alonso'nun katkısı yetmez bu takıma
    siz sevgili F1 secverler özellikle yorum yazan bir kaç kişiye şunu demek istiyorum HELAL olsun size benden biler daha fanatiksiniz F1 ile içiçesiniz nerden aklınıza geldi bu Pull Rod meselesi inanın şu anda çok şaşırdım bir o kadarda güldüm 🙂

  32. rüzgar tünelii verilerine ben inanmıyorum arkadaş neden derseniz 2008 2009 yıllarındaa renault un rüzgar tüneli verileri hep umut vericii dendi bunu alonsoda söylerdi floda amaa sonuç ortada piste çıkmadıktan sonra bişey belli olmuyorr ferrarinin yolunda gitmeyen bişeyleri olabilir 2 gündür test yapacaklarr massa ile ertelenip duruyor

  33. açıkçası ferrarinin işi biraz daha riskliydi. geçen sene gelişimi tümüyle durdurmak falan, karanlığa adım attılar, eğer doğru yere basmışlarsa herkesin önüne de geçebilirler, bastıkları yer bir çukur da olabilir ve tökezlemelerine yol açar bu.

  34. iyiye alamet değil bu ferrari'nin durumu tabi araç piste çıkmadan b arabasını geliştirmeye başladıklarına göre ciddi bir problem olduğu aşikar

  35. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    Alonso'yla bile, Ferrari'nin yeni paketi Schumacher ile olduğu kadar güçlü değildir. Şu anda Todt, Brawn ve fazla önemsenmeyen tasarımcı Rory Bryne'ın yokluğunu hissediyorlar . Doğru insanlar olmadan kaybolup gidersiniz." işte sorunda burda geçen senede aynı şeyler söylendi rüzgar tüneli verileri geçen bazı tahminler üzerine kuruludur asla rakibiniz ne kadar ilerde bilemezsiniz ve gerçekten ferrari bu seneden sonra büyük değişime girecektir. açıkçası italyanlaşma süresi başarısız olarak noktalandı.

  36. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    anlamadığım bişi var. ferra calısnları monti domenicali şampıyonluktan söz ederlerken alonso olumlu konsusrken bu haber nerden cıktı.. ingiliz gazetesinin sallama bi haberi olmasın cünkü arac daha psite cıkamdı ve alonso rüzgar tünelinden alınan sonucalrın cok ii olduğunu sölemişti

  37. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    basın bu sene hep doğruları söledi bakalım neler olcak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir