Ferrari F1'de Tek Üretici Olduğuna İnanıyor

yazar:

kategori:

Honda, Toyota ve BMW’nin çekilmesinin ardından gridde hâlâ Renault ve Mercedes gibi üreticiler yer alıyor.

Ancak Ünlü İtalyan markası yeni aracı F10’ın tanıtımını yaptığı günde Maranello’da Ferrari’nin yeni yol araçlarını hakkında da bilgi verdi.

Mercedes’in varlığında Ferrari’nin kendisini F1’deki tek üretici olarak tanımlamasını neye dayandırdıkları sorulduğunda başkan Montezemolo, “Ferrari ile Mercedes’i karşılaştıramıazsınız. Biz F1’de 61 yıldır kesintisiz yer alıyoruz ve İtalya’dayız. Mercedes bir Alman takımı olarak her şeyini İngiltere’de inşaa etmiş durumda.”

“İlk önce McLaren’ın partneriydiler şimdi eski Honda takımını satın aldılar. Ama F1’deki varlıklarını güçlendirerek cesaretlendiler ve bunu oldukça hoş karşılıyorum. Mercedes’e çok büyük saygı duyuyorum. Ama onların F1’deki varlığını bizimkinden farklı.” dedi.


Yorumlar

  1. AARank .

    Rüya takımı kurmuştur demişinde aslında öyle değil o olay.

    1993 de sadece Jean Todt u başa getirdi.Schumacher i transfer eden Jean dir . Ondan sonraki senelerdede
    Ross u takıma öneren Schumacher dir. Bu takım zincirleme kuruldu.

    elbette Montezemolo payı var yok değil ama bütün işi yapan o değildi.Zaten onu sıkan da buydu arka planda kaldığı için takımı dağıttı bunu artık herkes biliyor tartışmaya gerek yok.
    ilk yorumum aşağılarda yazıyor …

    şimdide bay Montezemolo ! düşünce tarzına göre ona cevap verelim …

    Madam saf italyan takımısın ( ya )
    neden sürücülerin biri Brezilya lı biri İspanyol …

    Saf olarak beğenmediğin alman takımı mercedes in 2 sürücüsüde alman …

    Montezemolo çok boş çok gereksiz bi mantıkla konuşmuş

    zaten ilk yorumumda nedenini söyledim aşırı milliyetciliğinden saçmalıyor.

  2. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Afferim Sana Monte 😀 Hadi Sana Ödülünü Verelim Tek Üretici Sensin Formula 1 Hersey Sizsiniz Hatta 😀

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yahu cins herif(bu kelimemi mazur görün fakat diğer kelimeleri kullanmayayım dedim) hem diyorsun ki Ferrari ile Mercedes kıyaslanamaz hemde kıyas konusu yapıyorsun, biliyoruz Ferrarinin sadece yarışmak için araba ürettiğini amma kusura bakma o da 40 yıl öncesinde idi, Mercedes isminin ne şekilde alındığını unuttun galiba veya hatırlamak istemiyorsun amma illaki ortaya birşeyler atacaksınız ki ortam karışsın, o vakit bende ortaya bir konu atayım F1 deki tek takım Williamstır bu nasıl, durduk yerde adamı hasta ederler bunlar, yoksa biraz yaşlanınca bizde mi böyle olacağız ….

  4. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Mercedes ilk olarak 1935 yılında Mercedes-Benz W25A ile yarışlara girmiştir.Bundan önce de yarış araçları üretmiştir.Biri bu adamı sustursun.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Mercedes-Benz ilk yarışabilir otomobili ürettiği zaman By.Enzo Ferrari henüz araba üretmiyordu.Doğru söylemiş ancak yersiz ve boş söylemiş.Mercedes aptal bir firma değildir.Önümüzdeki 5 yıl içerisinde saf bir Alman takımı haline gelirler, Montezemolo' da görür.Böyle ufak ve anlamsız kıyaslamalar yapmasını ilginç buluyorum.

  6. diğer takımların f1 olarak yol araçları fabrikaları deneyimleri bunları katarak çalışmadıklarını sadece f1 e ayrı bütçe ayırarak ayrı bir merkezde farklı bir üretim alanları kurduklarını söylüyor yani ha red bull f1 takımı ha mercedes ikiside aynı mantıkta işi yapıo..

  7. Rüya dediğiniz; MSC,Todt,Ross, vss. den oluşan takımı kuran kişi bu bahsedilen adam deilmi?
    Mercedes takımı tam anlamıyla Mercedes-Benz fabrikasına bağlı bir takım olmadığını hepimiz biliyoruz.Montezemelo da bizim bildiğimizi dile getirmiş o kadar…

  8. Bu adam aşırı milliyetciliği yüzünden rüya takımı dağıttı.

    Şimdide insanları Ferrari'den soğutuyor gene aşırı milliyetciliğinden boş konuşuyor.

  9. offff be monte. böyle yerli yersiz konuşmalarınla hem kendini hemde bizleri komik duruma düşürüyorsun. şimdi fabrikanın ya da garajın bulunduğu yer ile, üretici olup olmamanın ne alakası var. bu mantıkla bakarsak usf1 de üretici o zaman…

  10. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Mercedes kaç yıldır var demek lazım. Hiç kimse sıfırdan takım kurmuyor, Honda yı almaları doğal onlar kurtardılar birkac yıla mercedes haline getirirler

  11. "Ferrari ile Mercedes'i karşılaştıramıazsınız. Biz F1'de 61 yıldır kesintisiz yer alıyoruz ve İtalya'dayız. Mercedes bir Alman takımı olarak her şeyini İngiltere'de inşaa etmiş durumda."

    Montezemolo'nun kıstas anlayışı süper 🙂

  12. sandro verone avatarı
    sandro verone

    :))))))

  13. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    bu aracın adı ne f10 değilmi yoksa 281 mi f60 mı karar verin.. bence en yakışan isim ferrarisini satan bilge:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir