Red Bull Formula 1’den Ayrılma Kararı Almış!

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, 2016’da Renault motoru yerine rekabetçi bir motor anlaşması yapamazlarsa ayrılma kararı aldıklarını açıkladı.

Red Bull’un gelecek sene Renault motoru kullanmayı bırakacağı artık resmileşmeyen bir sır. Renault’nun 2016’da da Red Bull’a motor tedarik etmesi için anlaşması bulunuyor ancak taraflar bu sene ortaya çıkan büyük anlaşmazlıkların ardından ayrılmaya hazırlanıyorlar.

Renault’nun Lotus’u satın alarak F1’de fabrika takımı olarak devam edeceği söylenirken Red Bull’un Ferrari’ye geçeceği söyleniyordu. Ancak Mercedes gibi Ferrari’nin de en güncel motoru Red Bull’a vermeyeceği söyleniyor.

Sky Sports’a konuşan Marko “Kararımızı söyledik. Rekebetçi bir motorumuz yoksa Formula 1’i bırakacağız”

“Ayrıntıya girmek istemiyorum ama rekabetçi bir motor istiyoruz. Monza’da iki saniye geride olduğumuzu gördükten sonra net olarak bunu istiyoruz”

“Bugün öndeyiz ama belki yarın değişecek. Önde olabilmek için tek bizim çabamız yetmez. Rekabet edebilecek bir motora sahip olmadığımız sürece burada devam etmenin hiçbir mantığı yok” dedi.


Yorumlar

“Red Bull Formula 1’den Ayrılma Kararı Almış!” için 7 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Ferrari’nin zirveden dibe pik yapması doğanın kanunu ile olmadı …
    kurallar Ferrari yıl zayıflatmak için değiştirilmişti hatırlatayım

  2. Evet Reno motoru bu sezon en azından ılk donemde kötüydü ve vasata yakın bır araçla birleşince vasat bir araç cıktı…
    Ama sonucta doganın kanunu tekerrür eder;her döngü başlar ve biter…Redbull da hep şampiyon olacak değil yani..Wıllıams her sene mı sampıyon oluyor???Tabı kı hayır ama sonucta senelerın bırıkımı ve seneler var ortada…Böyle olunca da köklü bir wıllıam takımı var ortada…

    Böyle F1 den kacmak redbull a hıc yakışmadı…Çok erken ve mantıksızca alınmıs bır karar…

  3. Laflamme1010 avatarı

    RedBull’u anlayamıyorum sürekli sen zirvede olamazsın ki. 4 sene ortalığı silip süpürürken Renault 1 numaraydı. Çok erken harcadılar Renault’yu bence. Ayrılırlarsa kendilerine de yazık edecekler.

  4. Mustafa Sar avatarı

    Red Bull Artık Multi 21 şifresini başka serilerde de devam ettirebilir..
    Sonuçta Red Bull Kaybetmez ama F1 kaybeder…
    Red Bull önemli bir figür….

  5. Yakup ERCAN avatarı

    12 gelişim hakkı varsa renonun o zaman 2016 için ciddi gelişim demektir. Bu durumda sizin beter olmanız kaçınılmaz gibi. 🙂

  6. Rekabetçi bir motor istiyorsanız Ferrari’nin, Mercedes’in eline bakarak bunu gerçekleştiremezsiniz. Renault’yu daha çok arayacaksınız siz. 12 güncelleme hakkını kullansınlar, gelecek sezon canavar gibi bir motor çıkarsınlar ortaya, tokat gibi alacaksınız cevabınızı.

    1. Katılıyorum.

      Renaultun elinde 12 gelişim hakkı bulunuyor bunları akıllıca kullanırsa birden rekabetçi bir düzeye de gelebilir.

      En azından 2016 yılı sözleşmelerini bitirip sonra işler kötü giderse anlaşmamaları daha iyi olurdu.

      Mercedes motor vermicek Ferrarinin güncel motoru vereceği muamma ayrıca Ferrari motoru yüzünden arka tarafı geniş tutmak zorunda Red-bull u aerodinamik anlamda da zorlar bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir