Jordan: Volkswagen Red Bull’u Satın Alıyor!

yazar:

kategori: ,

Alman otomotiv devi Volkswagen Red Bull Formula 1 takımını satın alma konusunda bir anlaşmaya varmış olabilir. Bu iddialar BBC’nin analisti ve eski takım patronu Eddie Jordan’a ait.

Anlaşma VW’in takımı satın alarak kendi motorunu üretmesi yönünde olurken Red Bull’un ise ana sponsor olarak devam edeceği iddia ediliyor.

Jordan VW’in motorunu 2018’den önce spora getiremeyeceğini ve Red Bull’un bu süreçte Ferrari motoru kullanacağını söyledi. Takım bu sezondan sonra Renault ile bağlarını koparacak.

Formula 1’e Volkswagen grubunun hangi markasının gireceği bilinmezken favorinin Audi olduğu biliniyor. Şirket ayrıca Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Seat ve Skoda markalarına sahip.

Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz Renault ile anlaşma bitirme görüşmelerinin haftalar önce sonlandığını söyledi.

Büyük patron Ferrari motorunu “önümüzdeki iki veya üç yıl için kabul edilebilir bir çözüm” olarak nitelendiriyor. Ancak bu anlaşma henüz yapılmadı.

VW’in spora gireceği yönündeki bir anlaşma koltuğu sallantıda olan yönetici Martin Winterkorn için zafer niteliğinde olabilir. Jordan’a göre Winterkorn Mateschitz ve Helmut Marko ile anlaşmaya vardı.

Mayıs ayında Marko şunları söylemişti: “Eğer rekabetçi bir motorumuz olmazsa, ya Audi gelir, ya da biz gideriz.”

Takım patronu Christian Horner ise takımının VW grubu ile görüşme içinde olduğunu defalarca reddetmişti.


Yorumlar

“Jordan: Volkswagen Red Bull’u Satın Alıyor!” için 28 yanıt

  1. İnşallah gelirler,f1 de saglam takımlara ve bir kaç sene takılıp kacacak mantık olmamalı…

  2. Eddie Jordan ne diyorsa çıkıyor hep ya bakalım. 😀

  3. F1 nıda DTM ye benzetmesinler,burda da bi Deutsche dominasyonu F1 ın ruhuna aykırı….

  4. Bu zengin godomanlar forex’te hisseleri coşturmak için böyle spekülasyonlar yaratıyorlar. Allah’ın zırtapozları. Alırsa, zaten “aldı” diye görürüz. Alacak, alıyor olabilir falan geçeceksin bu işleri.

  5. Jordan kıçından uydurmuş. Her ay çıkan VW haberlerinden biri,adamlar elli kere yalanladı.

  6. Dayanıklılık şampiyonasında Porsche sazı eline almışken, VW grubu Audi’yi başka bir seriye yönlendirebilir. Audi’nin F1’e fabrika takımı olarak girmesi benim için desteklenecek yeni bir takım demek. 🙂

  7. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    sonunda almanyanın en en büyük otomobil üreticisi ve dünyada zirvedeki toyota’yı sürekli zorlayan bir grubun gelmesi süper oldu. Asıl alman canavarı bunlar. Umarım doğrudur.

  8. evet gelsın artık bakalım vw belkıde ıyı motor uretırler se alonso oraya gecerse sampiyon olabılır 🙂

    1. Redbull’un kendi pilot kaynakları var. Alonso için tek şans Renault olur. Ya da Honda düzgün motor üretir.

  9. Umarım yalan haberdir. Şimdi VW’de bu saçma V6 motorlara yatırım yaparsa birde değişmemesi için bunlarda zırlayacak. Bernie bakıyorum da kabullenmiş V6’ları ya da VW gelince daha çok para kazanacağı için gözü dönmüş olabilir. Kısaca gelmeyin.

    1. 3 sene var daha 2018 e seneye girseler bi nebze de gelişme izni yok diye 2018 i tercih etmiş olabilirler.

  10. VW grubun Porsche 919 modelinde kullandığı 2.0 V4 Hybrid motoru var. Belki bu yapı üzerine motor üretebilirler. Audi’nin de 4.0 V6 Hybrid’i var.

  11. Yalanlama gelir merak etmeyin,malum grubun F1 e gireceğini zannetmiyorum,mercedes e madara oluruz diye korkarlar.

    1. VW emin olmadığı bir projeyi başlatmaz veya o seriye kayıt olmaz. Gözlemlediğim ve takip ettiğim kadarıyla böyle. Örnek vermek gerekirse kompakt SUV sınıfına ilk girenlerden değiller ancak Qashqai ile birlikte Tiguan sınıfın öncüleri. Başka bir örnek WRC, galibiyet alacaklarına inandılar en iyi pilotu aldılar Loeb ünde gitmesi iel iyi bir araç ve üst üste şampiyonluklar. F1 de durum ne olur kestirmek zor ancak rekabetçi olacaklarını düşünüyorum. 2000 sonra VW gurubu cesur atılımlardan çok garanti ve mantıklı hareket eden bir şirket konumunda. Sadece Bugatti markasında Veyron zarardı onlar için ancak Veyron da VW mühendislerinin başarısını dünyaya göstermek için hayata geçirilmiş bir projeydi ve amacına ulaştı.

  12. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Böylesi kaliteli mühendisleri olan bir takım sporda kalmalı. Bence gridde mühendislik departmanı en kaliteli takım Redbull. Nitekim motor partnerleri en kötü motoru üretince kafaya oynayamadılar. Ferrari en güncel motorunu verirse (ki vermez asla.korkmuyoruz demelerine bakmayın illa ki asıl motordan daha az kaliteli motor verirler.) Mercedes’in dominasyonunu kırabilecek yegane takım onlar olurdu.

    Not:Mclaren , Redbull mühendislerine gözünü dikmiştir 🙂

  13. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Eddie Jordan diyorsa doğruluk payi yüksektir.

  14. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    güzel haber

  15. Porsche gelmesin lütfen “porş” diye okuyacak spikerlerden yarış izlenmez.

    1. Doğrusu o zaten.

      1. Hayır doğrusu “porşe” ama uzatarak söyleniyor biraz.

      2. Porsche ‘Porşe’ diye okunuyor. Üstelik bir belgeselde Porsche mühendislerinin ‘Porş’ diye okunmasından hoşnut olmadıkları söyleniyordu.Yani genellikle yanlış okuyor çoğu kişi. Zamanla yaygınlaşır doğrusu.

  16. Gelsin artık VW !

  17. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Redbull-Audi zaten temas İçindeydi bu sefer Olmuştur Umarım.

    Sıra Sauber-Bmw’de

  18. Birileri sürekli dedikodu çıkartıyor birileri de sürekli bunu yalanlıyor. Gerçekler neyse bilelim artık ! 🙂 Yeni üreticilerin gelmesi rekabet ortamını iyice kızıştırır bu güzel olur.

  19. Audi gelir de güçlü bir motor üretirse, Red Bull ona sponsor olmayı sürdürür. Üstte koca koca Red Bull logolarıyla yine reklamını yapar. Millet o takımın Audi olduğunu anlayana kadar Red Bull kazanmış gibi reklama devam eder 🙂

  20. Ortalık iyice karıştı. Ben artık sadece yarışları izleyeceğim. 😀

  21. Çok üretici iyidir. Rekabeti geliştirir. Keşke BMW filan da spora girse. İnşallah bu haberin ardından güzel gelişmeler yaşanır.

  22. bakalım VW grubu başkanı kaç saat sonra yalanlama yayınlayacak. yarın akşama kadar yalanlama gelmezse olmuştur bu iş 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir