Mateschitz Açıkladı: Red Bull Renault ile Yollarını Ayırıyor!

Red Bull resmen Renault ile yollarını ayıracaklarını açıkladı.

Red Bull uzun ve başarılı Renault motoru döneminde 4 defa dünya şampiyonu oldu ve tarihinin en başarılı dönemlerini geçirdi.

Ancak Renault turbo motorlar dönemine kabus gibi başlangıç yaptı ve galibiyetten uzak göründü.

Üst üste yaşanan başarısızlıklar Red Bull’un sabrını taşırdı ve Avustralyalı takım 2016 yılında artık Renault motorunu kullanmayacak.

Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz “Renault ile görüştük ve uzun yıllar süren motor ortaklığımızın sezon sonu itibariyle bitirilmesine karar verdik. Kararı karşılıklı fikir birliğine vararak aldık. Onlarla beraber çalışmamız artık mantıklı değildi” dedi.

Red Bull gelecek sezon ya rekabetçi bir motor ile yarışacak ya da F1’den ayrılacak.


Yorumlar

“Mateschitz Açıkladı: Red Bull Renault ile Yollarını Ayırıyor!” için 14 yanıt

  1. Çok şükür hadi hayırlısı 🙂

  2. Bernie Redbull’u tutabilmek için elinden geleni yapıyor ama Mercedes vermiyor, Ferrari’de verirse nasıl bi motor verecek bilinmiyor. Şuan görünen her şey Ferrari’nin elinde ama Redbull’a aynı motoru verirlerse Redbull şuan ki kadrosuyla Ferrari’yi silip süpürür hatta birden Mercedes’i de tahtından edebilir.

  3. Ferrari’nin vereceği motor beğenilmezse ve Vw grubu da satın almazsa Newey reyuz için FW1 (I. Formula Savaşı) falan çıkabilir, Ferrari kapsa da gözümüz güzel bi’şasi görse Newey sporu bırakmadan önce bea. 🙁

  4. Renault un da sizinle çalışması mantıklı değildi zaten hayırlı olmuş.Red bull başının çaresine baksın gitsin meşrubat üretsinler.

  5. Seneye ayrılırlarsa Ric ve Kvyat takımsız mı kalacaklar yani. Çok manasız olmuş bu Redbull adına bir motor üreticisi partner bulana kadar Renault ile takıl sonra ayrıl. Her şeyi riske attılar şu an.

  6. Ricciardo,Kvyat,Simone Rennie ve Blake işsiz kalmasında seneye.Umarım VW ile anlaşmışlardır.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Bence Guillaume Rocquelin(Rocky) boşta kalmasın 🙂 Hatta mümkünse yarış mühendisliğine geri dönsün. 2014 yılına kadar Vettel’in yarış mühendisiydi sonra terfi ettiler sanırım. Takım radyosundan sesini duymak isterim. Favorimdir 🙂

      1. Doğru bak onu unutmuşum 🙂 Ayrılırlarsa şayet McLaren kapar hemen 😀

  7. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Renault’un Dandik motorundan kurtulmuş oldu takım 😀

    V8 döneminde kesinlikle en güçlü motor değillerdi ama rakiplerinden farkları vardı tork hharitalama ve egzoz beslemesi konularında. O sayede şasiye pozitif bir yardımı oluyordu avantaj sağlıyordu. Ama V6 döneminde vasattılar beceremediler halbuki kendileri istemişti.

    Motora gereken yatırımı yapmadılar üstüne en pahalı motor Renault motoruymuş sanırım şaka gibi. Ama Lotus’u alıp takım kurarlarsa iyi olur renk katabilirler orta sıralara.

    1. Renault v4 istemişti onay verilmiti . taki gizli bir ittifat kurarak fia la mercedes yakın bir şalışma yaparak v6 turbo motoru çok önceden çalıştırdılar.
      Yani ortalıkta bu motoru renault istemişti ama v4 ayirt edelim

      1. MichaelJackson avatarı
        MichaelJackson

        V4 olayını Renault’un istediğini biliyorum.Hatta 1 seneye yakın üzerinde çalışmışlar diye okumuştum bir yerde öyle hatırlıyorum.Ama sonradan v6’ya çevrildi.Yine de fark etmez Renault v6 motorların olacağını diğerlerinden geç öğrenmiş olamaz. Sanırım 2013 yılında bile sezon sonuna kadar v8 motor gelişimine yatırım yapmışlardı ki onların en büyük hatası da bu olmuş olabilir.

      2. *v4 değil 4 Silindir düz. V tipi ve v6 olması horner ve ferrarinin dayatmalarıyla ortaya çıktı.

      3. FIA ve Mercedes diyor ama v4′ e karşı çıkan ilk takım Ferrariydi ve bencede çok iyi etti.

  8. Toro Rosso ne olacak onu merak ediyorum. Renault motoruyla yarışmaya devam edecekler mi acaba ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir