Hamilton: "Takıma Button'u İlk Ben Önerdim"

yazar:

kategori:

MP4-25’in tanıtımında konuşan Hamilton, 2010 için Button’un her zaman ilk tercihi olduğunu belirtti.

Hamilton: “Bilmediğiniz bir şey var. Daha görüşmeler başlamadan önce aslında Martin’i aradım ve ‘Peki ya Jenson?’ dedim”

“O zamanda onları arıyor ve ‘neler oluyor? Pilotlar hakkında çok farklı şeyler okuyorum. Neler oluyor?” diyordum”

“Nihayet kimlerle konuştuklarını bana söylediler ama kimi seçecekleri konusunda bir etkim olmadı. Yani ‘bu adamla konuştunuz mu? Jenson’la konuştunuz mu?’ diyebildim”

“Ve neden Jenson? Çünkü en iyi pilot o. Onlar da mümkün olan en iyi pilotu almak istediler.”

“Sadece bulup çıkarmak istiyordum. Çünkü insanlar bana sürekli takım arkadaşımın kim olacğaını soruyordu”

Hamilton, eski takım arkadaşı Heikki Kovaleinen’in gitmesini hiç bir zaman arzulamadığını ama takımın bir değişime gitmek istediğini hissettiğini söyledi.

Hamilton: “Eski takım arkadaşımla mutluydum ama (takım) başka birini arıyor gibiydi.”


Yorumlar

  1. :)))))))))
    lewis bizim türk belediyeleri gibi çalışmış:) tanıdığı, yakını, memleketlisini getirtmiş takıma :))

    lewisin diyaloğu şu şekilde olmuştur muhtemelen:
    -başkanım bizim memleketten bir arkadaş var, güzel şoförlüğü vardır, alalım onuda 🙂

  2. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    sezona iki şampiyonla başlıyosunuz ama bir şampiyonla bitiriceksiniz…burda demek istediğim button sezon sonunda harcanıcak mclarende…

  3. Her yorumunuzun arkasına Kimi fanlarıyla ilgili bir şeyler sıkıştırmaktan vazgeçseniz?
    Aranızda Kimi başlığında kan kusup "Siz yapıyorsunuz ya.Ben de size nasıl bir şey olduğunu göstermek istedim." şeklinde yazabilenlerde olduğu için komik oluyor.

  4. Sizin o küçük gördüğünüz Button 2009 Şampiyonu Olarak Hatırlanacak mephistofeles Bu Kadar Basit Bilmem Anlatabildim Mi??

  5. bence lewis takım arkadaşı kim olursa olsun yenebilecek kalitede bir pilottur…sizin yorumladığınız gibi küçük hesaplar peşinde olduğunu düşünmüyorum…lewis i hiç sevmem ama bu gerçekleri değiştirmez..yetenek açısından mükemmel bir pilot…

  6. 2009 sezonu başından beri Button a saldıran,şampiyonluğunu hiçe sayan arkadaşlar eğer Button bu sene MSC,Massa,Alonso ve Lewis i geçerse ne konuşacaklar merak ediyorum.MSC rakipsiz araçla üstüste şampiyon olunca efsane oluyor da Button rakipsiz bir araçla şampiyon olunca niye yeteneksiz oluyor.

  7. durduk yere boyle bir aciklama yaptiysa gercekten cok sacma, gereksiz olmus.

    ancak her haberde oldugu gibi basinin da bu aciklamalari carpitmis olabilecegi ihtimali uzerinde duruyorum hep.

    yoksa "bilmediginiz bir sey var." veya "bakin ne anlaticam." ile baslayan bir basin aciklamasi bana sacma geliyor.

    sadece lewis'in istemesi yeter diye dusunmek de sacma olur. mercedes'in de izledigi milliyetci akimi gormezden gelemeyiz. ingiliz olmasi ve sampiyon olmasi yeter de artar bile.

    tum bunlarin yaninda kovalainen'den fazlasiyla memnun olmasina sasirmamali. cunku her pilot oncelikli hedef olarak takim arkadasini yenmek ister. dolyaisiyla kendisinde daha zayif bir takim arkadasi.

    bkz. 2009 italya gp, glock – trulli cekismesi… puan bile soz konusu degilken neler yapmislardi.

  8. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    McLaren_ didem07 sezona iki şampiyonla başlıyosunuz ama bir şampiyonla bitiriceksiniz…button'ın sezon sonunda ne şampiyonluğu nede başarısı hatırlanacak..!

  9. Bende Bütün Anti Lewisciler İçin Yazdım Yaşar:)) Abdullah Çelik Kimi Fanlarına Alonso Haberinden Geçiniyosunuz Demişti Bi Ara Artık Alonso Bitti Sıra Lewis Hamilton'da Dimi Nede Olsa Onların Tabiriyle Lewis Kimi'yi İstemedi.

  10. didem inşallah üzerine alınmamışsındır.ben onu o şekilde konuşanlar için yazdım.

  11. Anti Lewisciler Çoşmuş Bu Habere Bakıyorum'da….Aferin Lewisim İyi Yapmışsın Bak Senin Sayende Takımımıza 1 Şampiyon Daha Katıldı Sezona İki Şampiyonla Başlıyoruz.Hadi hayırlısı..

  12. her sezon ayni terane. herkes konusuyor…

    40 gun 40 gece bekleyecegiz daha…

  13. alonsoya çok konuşuyor renaultu alonso yönetiyordu diyen arkadaşlara buradan sesleniyorum.daha f1 deki üçüncü senesinde ve bakıyorum şimdiden takım yönetmeye çok konuşmaya başladı.allah muhafaza alonso gibi 9-10 sene pistlerde kalsa demekki sitelerde lewis in resimlerinden ve demeçlerinden kafamızı kaldıramayacağız herhalde.

  14. McLaren,Button ı seneler öncede istedi.Raikonen,McLaren e neden gelmek istemedi?Bir zamanlar Ferrari ye ikinci pilot olmak istemediği için gitmemişse…
    Önemli olan şu: McLaren her iki pilota da gerçekden eşit davranabilecekmi yoksa sadece eşitler diyecekmi(Alonso ya dedikleri gibi)?

  15. umit isbilen avatarı

    bottun gibi bi kabiliyetsizi mclaren'e çağırırsan koşarak gelir zaten bunda bişii yokki hamilton da biliyo bunu nasıl olsa, emirlerle kendine yardım edecek birini bulmuş kaçırır mı???

  16. olmaz ya, hadi oldu diyelim, sene sonunda jenson hamilton'u yenerse bakalım hamilton ne der bu sefer? kendim ettim kendim buldum mu, bu adamı takıma ben önerdim hay kafama… mı, sene başında çıkan sözlerim çarpıtıldı aslında ben istemedim mi….. =) çok gereksiz bir açıklama olmuş. ondan sonra çıkıp takımı ben yönlendirmiyorum diyorsun ve doğal olarak kimse inanmıyor.

  17. Yavuz Balcı avatarı

    site yönetiminden rica etsem şu lewis in babasının kimiyi istediklerine dair haberin linkini koysanız.

    adam ilk senesinde alonso ile yarışmış kimi yi istemeyecek.eğer böyle bir şey varsa o koltukta oturan adamların hepsi gitsin.lewis McLaren takımından büyük değildir.

    ayrıca lewis bu açıklamayı neden yapma gereği duydu onuda anlamış değilim.çok saçma geldi bana.

  18. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    gayet normal.niye tepki veriyorsunuzki.ingiliz takımı ingiliz pilotları tercih etmiş.alman takımı almanları.ferrari ye edenlere duyurulur.şimdi ingilizler acaba hangisini daha çok destekleyecek o var.açıkçası kimi-lewis daha güçlü olurdu.taraftarlarına hayırlı olsun.umarım muhteşem bir sezon olur.bakalım pazartesi günü araçlar pistte nasıl gözükecek ve pilotlar tabikide.

  19. kaan kaanhan avatarı

    kimi mclaren'dan gitmeyi kendi istedi, gitmeseydi lewis ile kapışırlardı belki. lewis kimseden çekinecek bir yapısı yok, kendisi ve babası kiminin iyi bir tercih olduğunuda açıklamışlardı, görüşmelerde biraz alttan alsaydı kimi belkide gelirdi.

  20. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Kimi nin tekrar Mclarene gelip Hamiltonu zorlaması için 2 yıldır olduğu kadar motivasyon yetmezdi. O, son iki sezonda o motivasyonla Massanın da gerisinde kalıyordu. Hamiltonu zorlaması için 2005 2006 yıllarındaki motivasyonunu kazanması gerekirdi. Tabii bu da son derece mümkün, çünkü bu tür değişiklikler ve yeni başlangıçlar her pilota iyi gelir.

    Button bile değişimden çılgınca etkilendi. Hamiltonu yenme planları yapıyor baksanıza.

  21. "Ve neden Jenson? Çünkü en iyi pilot o. Onlar da mümkün olan en iyi pilotu almak istediler."…Bu demecine kahkahalarla gülüyorum…en iyi pilot jensonmu…şuna yemedi rai yi takıma getirmek demiyo da…rai gelmiş geçmiş en iyi pilottur…sezonun ikinci yarısında yaptıklarını nasıl olurda görmezden gelirler…adam hurda yığınıyla 4 yarış podyuma çıktı…peki o anlarda button altındaki beyaz şimşekle neden toz yuttu…çünkü o ancak rakiplerinden 2 sn hızlı bi araçlar kazanabilir…

  22. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Button hem kolay lokma hem de Lewis onu yenince 2009 şampiyonunu da yenmiş olacak yani "2009'da o araç bende olsaydı o şampiyon olamazdı" diyecek ama Kimi Raikkonen olsaydı çok çekişmeli olurdu ve ona geçilmek Lewis'e zarar verirdi baktı ki Kimi takıma geliyor ve 2010'da takımın gözbebeği olamayacak bu işe el atıyım dedi

  23. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    :))))

  24. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    bana eksi puan veren arkadaşa sesleniyorum haberin başlığı ile haberin içeriği birmi yani aynımı eğer aynı iise ben bir daha yazmam buraya arkadaşım.

  25. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    başlık ile haberin içeriği çok ama çokkkkkkkkk farklı ben hem başlıktan hemde haberin içeriğinden yola çıkarak şunu belirteyim kocaman HİÇ BİR ŞEY ANLAMADIM.

  26. Raikkoneni neden önermedin acaba kolay lokma olmadığından tabiki yemeğe çalışırken boğazına takılırdı.Buttonu ise yutmak çok kolay

  27. yaw nasıl olsa altında ezilecek button.kovalainen çok uyum sağlayamadı mclarene yada kovalainenin deyimi ile sıralamalara fazla benzinle çıkıyorum diyordu.yani dizginler elinde panik olmaya gerek yok.sen zannediyorsun artık elinde bgp01 de yok şimdiden koltuk arasın bence jenson.şu bir gerçekki hamilton kendi isteği ile gitmedikçe bu takımdan,bu takımın ikinci pilotu herzaman 2 numaradır istersen shumi ol yinede rubense jenson için müdahele gibi alonsoya kovalainene yapılan gibi herzaman 2 numarasın!!!!

  28. bir pilot, takım arkadaşının gideceğini bilmeden başka bir pilotu takımına önermez. bunun için hissetmekten daha fazlası gerekir.

  29. E kolayca yenebildiğin adamın gitmesini tabi istemezsin. nasıl olsa kafan rahat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir