Ranault'un Yeni Pilotu Petrov İle Söyleşi

yazar:

kategori:

Vitaly, Renault adına yarış pilotu olacağın resmi olarak duyuruldu. Mutlu olmalısın.

Vitaly Petrov: “Evet kesinlikle. Benim için kış uzun geçti, özellikle de diğer pilotların ardı ardına anlaşmalar imzaladıklarını görmemle birlikte. Ama bir gün benim zamanımın geleceğini biliyordum, o da bugün. Renault F1 takımına teşekkür ediyorum. Bu gerçek. 2003’te Formula Renault 2.0’da yarışırken bir gün Renault F1 adına yarışacağımı hayal ederdim. Hayalim bugün gerçeğe dönüştü. Formula 1’de ilk turumu atmak için can atıyorum”

Robert Kubica ile çalışmayı dört gözle bekliyor musun? Onunla tanıştın mı?

V.P.: “Son iki senedirr Robert’in ilerlemesini izliyorum. O çok iyi. İkimizde Doğu Avrupa’danız, rallileri seviyoruz, buzda yarışmayı da. Benim için mükemmel takım arkadaşına çok yakın. 4 senedir Formula 1’de ve bir yarış kazandı. bu yüzden eminim ki ondan çok şey öğreneceğim. Ayrıca Robert’in, benim takıma katılma fikrimden heyecan duyduğunu biliyorum. Ona, desteği için teşekkür ederim

Bu sezona nasıl hazırlanacaksın, fiziksel ve zihinsel olarak?

V.P.: “Benim için fiziksel hazırlık çok daha kolay. Çünkü egzersiz düzenim, benim günlük antrenman programının bir parçası ve kendimi hazır hissediyorum. Bu konuda herhangi bir büyük sorun yaşamam. Boyun kaslarım üzerine çalışıyordum. Bunu Renault F1’de koçlarla da yapabilirm. Zihinsel hazırlık ise daha büyük bir zorluk. Artık Formula 1’deki bir pilot olduğumun ve yakın zamanda Bahreyn’de gridde yer alacağımın farkına varmalıyım. Ayrıca Formula 1’deki ilk Rus pilot olacağım. bu bağlamda beklentiler çok büyük. Sezonun ilk yarışı için hazırlmama yeteri kadar zaman var. Gelecek 4 hafta, antrenman seasnlarıyla, çok önemli olacak. Takımı daha iyi tanıyabileceğim ve hazır olabileceğim”

Bu sene seni en çok ne memnun etti?

V.P.: “Islak zeminde ve cadde pistlerinde yarışmak için sabırsızlanıyorum. Rusya’da yarış kariyerime başlamamla birlikte buzda sprint ve ralli yarışları ile, kaygan zeminlerde rahatımdır. GP2’de ilk yarışımı da, yağmurda oluksuz lastiklerle çıktığım Valensiya’da ıslak zeminde kazanmıştım. Şüphesiz bir F1 aracında şimdi bu şartlarda uçmalıyım”

Önümüzdeki sezon için hedeflerin nelerdir?

V.P.: “Bu takımdan ve bu sene Robert’ten mümkün olduğunca çok şey öğrenmek istiyorum. Renault F1 Takımı’nın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya niyetliyim. R30’un rekabetçiliğini ancak diğerleri ile beraberken değerlendirebiliriz, bu yüzden hedefler hakkında konuşmak için henüz erken. Size şimdiden söyleyebileceğim şey, Robert’e mümkün olduğunca yakın olmak istiyorum”


Yorumlar

  1. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    gp2 da izlemiştim birkaç yarışını. iyi pilot olduğu ortada. ayrıca mütevazi birisine de benziyor. ilk sezonum için takım arkadaşımdan ve f1 den öğrenebileceğim kadar şey öğrenmeye çalışacam demiş. bir çaylak için güzel sözler

  2. bu adamı izlemek keyifli olacak. ben çok ümitliyim petrov'dan. gp2'de en beğendiğim pilottu, hulkenberg'den bile daha çok. bence önemli özelliği, kendini kaybedip saçma sapan hatalar yapmaması. yarış disiplininden ne olursa olsun kopmaması.

  3. alonsomassa avatarı

    bu adamda yetenek var.

  4. hayırlı uğurlu olsun belliydi zaten petrov olacağı inş çetin biri çıkar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir