Eric Boullier ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Q. Eric,yalnızca bir aydan uzun bir süredir takımın başındasın. Takım içindeki konumun nasıl?

Eric Boullier: Herkes tarafından çok sıcakkanlı karşılandım. Tabi ki, son dört hafta çok yoğun geçti, ama takımın motivasyonu ve çalışma etiğinden çok etkilendim. Şimdi yeni sezon yaklaşıyor, ilk yarıştan itibaren güçlü bir performans sergilemek için sıkı çalışmayı ve zorlamayı sürdürmeliyiz. Benim için işin insanlar tarafından yapılan yanı çok daha önemli.

Q. Yeni aracın oluşturulmasında herşey sorunsuz gitti mi?

EB: Her şey planlandığı gibi gerçekleşti. Tabi ki kış boyunca üstünden gelinmesi gereken durumlar her zaman olur, özellikle aracın dizaynıyla ilgili bazı cesur kararlar verildi. Ama söylediğim gibi her şey yolunda gitti; son noktaya geldik; ilk testler için hazırız ve aracın performansının düşündüğümüz gibi olup olmadığını görmek için heyecanlıyız.

Q.  R30 klasik siyah ve sarı renklerde. Renault’ nun ikonu olan bu renklerin geri dönmesine mutlu musunuz?

EB: Bana göre bu oldukça doğru bir karar ve bence araç müthiş gözüküyor – bu göz alıcı ve insanlara Renault’ nun sporda olduğunu gösteriyor.Bu bana çocukken, Arnoux ve Prost’ u izlediğim zamanları hatırlatıyor. Ayrıca Renault’ nun Formula 1’e bağlılığına da açık bir mesaj gönderiyor.

Q. Robert Kubica hakkında konuşursak-onunla çalışmak için ne kadar heveslisin?

EB: Robert ile çalışacağımız için çok mutluyuz, o kesinlikle gridde bulunan iyi pilotlardan. Şaşırtıcı derecede hızlı, tecrübeli, ve asla pes etmeyen gerçek bir savaşçı, bu da Renault’ nun kriterlerine uyuyor. Robert’ ın yaklaşımı takımı ileri götürmeye yardım edecek çünkü o da bizim kadar başarıya aç.

Q. Henüz erken ancak 2010 sezonu için görüşleriniz neler?

EB: Kesinlikle mümkün olduğunca çabuk üst sıralara dönmek ve podyum için mücadele etmek istiyoruz. İlk yarıştan orada olmak istediğimizi söylersek fazla iyimser olur,ama kış boyunca gördüğümüz gelişmeler cesaret verici. Ayrıca Enstone’ daki kaynaklara da sahibiz ve bu demek oluyor ki aracı yarıştan yarışa geliştirebiliriz. Bu nedenle amacımız, sezonun son bölümlerinde düzenli olarak podyum savaşı vermek.

Q. Bu agresif gelişim programına yardım edecek kaynaklardan bahseder misin bize?

EB: En önemlisi rüzgar tünelinde oldukça önemli gelişimler kaydettik, ki bu da yıl boyunca aero dağılımında rol oynacak. Ayrıca rüzgar tünelindeki verileri tamamlayan modern bir CFD’ ye sahibiz . Bu hala yeni bir teknoloji, ama şimdi olgunlaşmaya başladı ve bize beklediğimiz sonuçları veriyor. Ayrıca R30 üzerinde harika bir iş çıkaran mekanik gelişim grubumuz var, sezon içerisinde de yeni parçalar ile aracı geliştirmeye devam edecekler.

Q. İlk yarış yalnızca bir aydan uzun bir süre sonra Bahreyn’ de. Bunun için heyecanlı mısın?

EB: Kesinlikle! Bu, yarış şartlarında rakiplerimize göre nerede olduğumuzu görmek için ilk gerçek şansımız olacak. Bahreyn’ e  bütün takımın inanılmaz bir güç sarfedip, iyi bir iş ortaya koyduğundan emin olarak gidebiliriz. Tüm takıma son birkaç ayda göstermiş oldukları efordan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yarış zamanı geldiğinde karşılığını alacaklarına inanıyorum.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir