Robert Kubica ile Söyleşi

yazar:

kategori:

Robert,Renault ile kariyerin boyunca uzun süredir bağın vardı ve şimdi Renault için yarışıyorsun.Nasıl hissediyorsun?

Robert Kubica: Burada olmaktan çok mutluyum, Renault ile uzun bir geçmişim var.Tek koltuklu yarış kariyerim Renault’da 2001 yılında başladı ve 2005’te Renault Dünya Serisi’ni kazandım.Bu bana Renault’da test yapma şansı verdi ve Formula1 serüvenim başladı.Kariyerim BMW ile farklı bir yöne doğru gitse de bir sürü güzel hatıram olan Renault’a geri dönmek çok güzel.Burada şimdiden birçok insanı tanıyorum ve kış boyunca herkesin tekrar yarışlar kazanmak ve rekabetçi olabilmek için ne kadar motive olduğunu gördüm.

Yeni araç R30’un gelişme sürecini takip ettin. İlk izlenimlerin neler?

R.K.: Açıkçası R30 R29’dan daha büyük çünkü yakıt ikmali yasağı nedeniyle daha büyük yakıt deposuna ihtiyacımız var ve bu depo aracın dizaynını etkiliyor. Geçen yıl Renault fazla rekabetçi değildi bu yüzden gerçekçi oluyorum çünkü eğer ön tarafta mücadele etmek istiyorsak çok yol katetmeliyiz. Ama takım 2010 aracına uzun süredir konsantre olmuş durumda ve ben doğru yolda olduğumuza inanıyorum.Eğer sezona orta sıralardan başlarsak, sezon süresince diğer takımları yakalayabileceğimize inanıyorum. Renault senin ikinci Formula1 takımın yeni bir mücadele için heyecanlı olmalısın.. Kesinlikle! Ben hala nispeten Formula1’de yeniyim ve yeni insanlarla tanışmak ve başka bir takımın nasıl hareket ettiğini görmek için can atıyorum. Daha önce de söylediğim gibi bu takımla özel bir bağım var ve takımın yarışmaya karşı olan tutumunu seviyorum.Buradaki atmosfer çok dostane ve net , takım kazanmak için ne yapmak gerektiğini biliyor. Bu çevrede çok rahatım.

Yakıt ikmali yasağı ve daha dar ön lastikler yarışma üzerinde çok etki yaratacak mı ?

R.K. :Çok büyük etkisi olacağını sanmıyorum ama aracın gidişatını değiştirecektir. Mesela ,sıralama turları ve yarışın başlangıç tur zamanları arasında büyük bir fark görebiliriz. Araç yakıtla tamamen doluyken 150 kg kadar bir ağırlık ekleyecek ve bu yarış stilinde özellikle de frenleme noktalarında büyük bir fark yaratacak. Daha dar ön lastikler ile onları kısa sürede yıpratmamak zorunda kalacağız. Yeni düzene adapte olmaya ve ağırlık değişikliğiyle başa çıkmaya ihtiyacımız olacak.

2010 için aklında hangi kişisel hedefler var ?

R.K. :Cevaplaması zor bir soru.Geçmiş yıllardaki deneyimlerime göre, sezon başlamadan önce ne umabileceğinizi asla bilemezsiniz çünkü özellikle kış boyunca her şey çok çabuk değişiyor. 2008’de Sauber’deyken yılın başında araç beklentilerimizi karşılamamıştı ama bir ay içinde her şeyi tersine çevirdik ve ben Bahreyn’de polü aldım.Her şey çok çabuk değişiyor bu yüzden de hedeflerin ne olduğunu söylemek çok güç. Tek ümidim aracın kolayca sürülebilmesi çünkü yeni kurallar çok duyarlı olmayan araçların tarafını tutacak. Bizim de çeşitli şartlarda tutarlı olacak bir araca ihtiyacımız var.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir