Valensiya'da Testler Başladı 1.Günü Massa Lider Kapattı

yazar:

kategori:

Sabah testlerinin öncesinde Mercedes GP ve Toro Rosso yeni araçlarını basına tanıttı. Williams ise kameralara poz vermeden direk çalışmalara başlamayı tercih etti.

Macaristan’da kaza yaparak sezonu kapatan Massa ilk test günü güçlü bir geri dönüş yaptı. İlk saatlerde en hızlı turu atan Massa sabah bölümünü domine etmişti.

Günün süprizini ise De la Rosa yaptı diyebiliriz. Uzun süre sonra yarışlara geri dönen İspanyol pilot Sauber C29 aracıyla öğleden sonra uzun süre lider olarak kaldı. Ancak son dakikalarda Massa hızlı bir tur atarak De la Rosa’yı geride bıraktı.

Güçlü geri dönüşlerin  birisinide şüphesiz Schumacher yaptı. Öğleden sonra aracı takım arkadaşından alan Schumacher kısa sürede hızlı turlar atmaya başladı. Gün sonunda ise 3. hızlı turu atarak ilk test gününü tamamladı.

Yeni gümüş oku ilk kullanan isim olan Rosberg öğleden önce en iyi 3. zamanı yapmıştı. Rosberg araçta iyi hissettiğini ancak şuanda aracın rekabetçiliği hakkında yorum yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Mclaren test sürücüsü Paffett ayrıntılı sistem kontrolleri yapılan MP4-25 ile 5. zamanı elde etti. Barichello yeni takımının aracı ile 6. zamanı elde ederken gün sonunda kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu. Bir başka sorun yaşayan isim ise Buemi’ydi. Yeni aracın vites kutusunda sorun yaşamalarının ardından gün boyunca zaman kaybetti ve sadece 18 tur atıp 7. zamanı elde etti. Kubica ise 1:15.000 ile günün 8. zamanını elde etti.

Yarın sabah testler kaldığı yerden devam edecek.

 

Pos  Driver        Team                      Time      Laps
1. Massa Ferrari (B) 1:12.574 102
2. de la Rosa BMW Sauber-Ferrari (B) 1:12.784 74
3. M.Schumacher Mercedes GP (B) 1:12.947 40
4. Rosberg Mercedes GP (B) 1:13.543 39
5. Paffett McLaren-Mercedes (B) 1:13.846 86
6. Barrichello Williams-Cosworth (B) 1:14.449 75
7. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:14.762 18
8. Kubica Renault (B) 1:15.000 69


Yorumlar

  1. sadece data topluyorlar

  2. o geliyor o bekle f1 dunyasi beklemene degecek schumacher yasayan efsane geliyorrrr yakacak bu sezonu ne ferrari nede digerleri gorun bakin 2010 u suchumacherin yili olucak

  3. Bu haberden birkaç önemli sonuç çıkarabilriz. Schumi nin dönüşünün gölgesinde kalsa da massa kazadan sonra eski performansına kavuşmuş gibi.
    Schumi nin aynı aracı kullanan rosbergi geçmesi bence bu haberden çıkarılabilecek en önemli sonuç. Ama şimdilik. Sauber inde 2. sırda oluşu büyük bir sürpriz. Bir arkadaş sponsor bulmak için demiş gerçekçi bir tahmin ama geçen seneki brawn gp çıkışını unutmamak gerekir herkese ders olmuştur. Kaldı ki bmw aracı hangi aşamada sattı 2009 da yarışırken bu sezona ne kadar önce çalışmaya başladı ? Bunları da hesaba katmak gerekir.
    Ferrari motoru kullandığını da unutmamalı.
    Ama İsmi, görüntüsü gibi raratsız edici Bmw -sauber -ferrari Tek takımdan 3 ayrı takım çıkabilirmiş gibi bir ismi var 🙂

  4. Bu haberden birkaç önemli sonuç çıkarabilriz. Schumi nin dönüşünün gölgesinde kalsa da massa kazadan sonra eski performansına kavuşmuş gibi.
    Schumi nin aynı aracı kullanan rosbergi geçmesi bence bu haberden çıkarılabilecek en önemli sonuç. Ama şimdilik. Sauber inde 2. sırda oluşu büyük bir sürpriz. Bir arkadaş sponsor bulmak için demiş gerçekçi bir tahmin ama geçen seneki brawn gp çıkışını unutmamak gerekir herkese ders olmuştur. Kaldı ki bmw aracı hangi aşamada sattı 2009 da yarışırken bu sezona ne kadar önce çalışmaya başladı ? Bunları da hesaba katmak gerekir.
    Ferrari motoru kullandığını da unutmamalı.
    Ama İsmi, görüntüsü gibi raratsız edici Bmw -sauber -ferrari Tek takımdan 3 ayrı takım çıkabilirmiş gibi bir ismi var 🙂

  5. biz testlerde sevinmiyoruz ama bazı arkadasşar o kadar korkmuş ki bilmem kim olsaydı massayıda geçermiş diyor :). tamam olabilir ama massanın uzun turlarda dereceler yaptıgını unutmayın sauberin sponsor bulmak için bos depoyla tur atıyor bile olabilir.

    yani jet man arkadas o kadar tırmış kiyılların takımı sauberi f1 in en iyi takımından hızlı görüyor :). yani jet man isimli vatandaş ne kadar korkmuş ve ne kadar kaale alınacak biri belli buradan :).

    benim düşüncem deişmedi her zamanki gii bu sene kafaya ferrari ve mclaren oynuyacak. ya aynı hızda olacaklar yada aralarında ufak farklar olacak. çünkü iki takımda en yüksek bütcede olan takımlar. f1de para kimdeyse zirveye onlar oynar. tabi kullanmasını bilirsen :).

  6. dela rosa bu sonucu aldıysa.sauberde iyi bir pilot direksiyonda olsa massayı bile geçip 1 olurmuş.

  7. 'her seferinde Kimi'ninde olduğunu onunla yarıştığını hayal ediyorum'

    hayali bile yeter.bende kiminin eski günlerini gözlerimin önünden geçiriyorum.

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ferrari'de iyi çalışmış hakkını vermek lazım
    Mclaren'i de araca Hamilton geçtikten sonra görücez

  9. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Schumacher F1'i yeniden küllerinden doğurmaya geliyor testlerden sonra Schumacher'in heyecanı daha da artmıştır ben haberi okurken fotolara bakarken bile heyecanlanıyorum

    'her seferinde Kimi'ninde olduğunu onunla yarıştığını hayal ediyorum'

    Schumacher F1'e baharı getirecek

  10. alonsomassa avatarı

    bi türlü göremedim difizörleri.

  11. burak bocek avatarı

    Ferrari yeni ön kanatla ve difüzörle başladı testlere.Yeni difüzör 3 katmanlı ve oldukça büyük.Çok enteresan bir yapısı var.Araç difüzöre göre tasarlandığı için geliştirmesi çok kolay olucaktır.Mercedesin basit ama etkili bir difüzörü var.En kompleks olanı Mclaren de.Eğer güzel bir şekilde çalışırsa çok başarılı olabilirler.Ferrari bugün f60 ile karşılaştırma yapılabilmesi için geçen yılkı yakıt değerleriyle test yaptı.Diğerleride muhtemelen ykaın değerler ile temel setup elde etmek için çalıştı.Massa kullanılması ve ayarlanması çok daha kolay demiş f60a oranla.İşler pozitif gözüküyor.Daha çok erken testlerin henüz başı.Bakalım ilerleyen günlerde neler görücez

  12. efsane isterse tur yesin hiç umrumda bile değil. bunca yıldan sonra driver kısmında M.Schumacher yazısını görmek bile rüyanın gerçek olması demek.. tarifsiz bir mutluluk ve heyecan. schumi küllenmiş ateşleri yakmaya geliyor.

  13. kaan kaanhan avatarı

    one-shumi o resimleri görüyorumda buraya linklemiyorum 🙂

  14. Ferrari 102 tur, hmmm bu güzel:)

  15. schumi hocam, bu resimleri nereden buluyorsun bilmiyorum ama teşekkürler. ben de bir difüzör tasarımı yapacağım onu da koyarsan sevinirim =)

    geçen yılın ardından, difüzör-zede takımlar bunun acısını fena çıkaracaklarfır. kurallar netleşti, takımlar buna uygun olarak difüzör üretti ve mercedes'in (brawn) geçen yılki elinde olan mitralyöz misali dev silahını elinden alacak gibi görünüyor. bakalım bu şartlarda mercedes ekibi ne yapacak? schumi için de çok mutlu oldum. aradan geçen 3 tam sezonun ardından pistlere (tam da beklediğimiz gibi) bomba gibi döndü. daha ilk günden bir şey demek yerinde olmaz ama, ilk gün ilk testte rosberg'e karşı aldığı psikolojik galibiyetin önemi büyük olacak. bakalım alman medyasının 4 yıldır başımıza kaktığı rosberg'i bundan sonra neler bekliyor.. yalnızca bu daha varan-1 demek istiyorum=) tebrik ederim efsane, dönüşün de süper oldu.

  16. sauberden beklentim büyük demiştim umarum böyle devam ederler…

  17. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    çaylaklara sürüş dersi verilir. müracaat: micheal schumacher

  18. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    kaan kaanhan sen yabancı forumdaki yazıları,resimleri görsen yerlere yatarsın herifler dalga üstü dalga geçiyor :)))
    ————–
    altta verdiğim liste Valencia testlerinde kim ne zaman yer alacak listesi.

    McLaren
    – day 1 = Gary Paffett
    – day 2 = Lewis Hamilton
    – day 3 = Jenson Button

    Mercedes
    – day 1 = Nico Rosberg and Michael Schumacher
    – day 2 = Nico Rosberg
    – day 3 = Michael Schumacher

    Ferrari
    – day 1 = Felipe Massa
    – day 2 = Felipe Massa
    – day 3 = Fernando Alonso

    Williams
    – day 1 = Rubens Barrichello
    – day 2 = Rubens Barrichello
    – day 3 = Nico Hulkenberg

    Renault
    – day 1 = Kubica
    – day 2 = Kubica
    – day 3 = Petrov

    Toro Rosso
    – day 1 = Sebastien Buemi
    – day 2 = Sebastien Buemi
    – day 3 = Jaime Alguersuari

    Sauber
    – day 1: Pedro de la Rosa
    – day 2: Kamui Kobayashi
    – day 3: Pedro de la Rosa

  19. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar belki bir gün fia lan koyuverdim.ne yaparsanız yapın kural filn yok ister hızlı trenle yarışın ister uçakla derse ferrari o difüzörü yapabilir kanımca çinki kurallar ve difüzör boyutları belli. kanımca f60 a güsel photoshop çalışması olmuş:D saygılar ayrıca massaya schumachere tebrikler ferrari sanırım bu sene bişeyler yapacak ayrıca yakın bir sıralama ilk 5 te testlerde 5 10 turluk fazla yakıt pek fazla fark yaratmıyor. malumum odurki ferrari mercedes mclaren redbull sanırım gene bir süpriz sauber çünkü bmw bu araç için çalışmıştı.ön bölümü oluşturur.

  20. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    massathebest wrc-rai :)))

    bugün teste çıkan 6 takımın difüzör görüntüleri aynı anda hemde…

    http://i47.tinypic.com/dmy26p.jpg

  21. kaan kaanhan avatarı

    artık millet işi gucu bıraktı difuseri photoshoplayıp geyik yapıyor 🙂 sen neymişin be difuser 😛

  22. bakmayan pişman olur demiş linki veren arkadaşımız, hakikaten pişman olur bakmayan.. o nasıl bir şeydir öyle. geçen yılki difüzör meselesinin acısını fena çıkaracak anlaşılan ferrari. harika ve bambaşka görünüyor.

  23. ferrarinin difizörü star wors filminin kaskına benzemiş harika görünüyor gerçekten one-şumi teşekkür link için

  24. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrariye güveniyorummm

  25. ilk gün dereceleri önemli değil belki ama, ferrari ve felipe'yi ilk sırada görmek çok mutlu etti doğal olarak. macaristan'dan sonra resmi bir seansta yeniden kırmızı aracının içinde. bir günde 102 tur, kazadan eser kalmamış felipe'mizde çok şükür. hızı da gayet iyi. Allah böyle bir kaza daha göstermesin hiç bir pilota. tebrikler küçük dev adam, böyle devam. kalbimiz seninle.

  26. tabi kimin ne yakıt yüküyle çıktığıda muamma yakıt yükleri konusunda bilgisi olan varmı.ben seyredemedim.belki yazmıştır yada açıklanmıştır.

  27. schumi gerçekten çok iyi durumda dahada iyi olacaktır.rosbergten çok daha iyi.helal olsun.bu testler kısas olamaz çünkü sauber 2.sırda.yoksa sauber de brawn gibi süprizmi yapacak bu sene bu sauber kafamı karıştırdı.mercedes ve mclareni geçmiş sauber

  28. one-Schumi-and-F1-lover elinde başka takımların difüzörü var mı yada gelirse buraya atarsan iyi olur özellikle mercedes in ve mclarenininkini merak ettim

  29. bence mercedes ayar yapıyordur ama massa ve ferrari motorlu sauberin performansı inanılmaz.herhalde ferrari sezonu domine edecek.du bakalım bay A.newey ne yapıyordur kağıt kalemle.kesin 80lerdeki kara şimşek lakaplı bir araba ortaya çıkaracaktır.

  30. bence mercedes ayar yapıyordur ama massa ve ferrari motorlu sauberin performansı inanılmaz.herhalde ferrari sezonu domine edecek.du bakalım bay A.newey ne yapıyordur kağıt kalemle.kesin 80lerdeki kara şimşek lakaplı bir araba ortaya çıkaracaktır.

  31. alonsomassa avatarı

    bakılmıyorki..şu difizörü merak ettim.

  32. http://www.youtube.com/watch?v=9bJ0I-5Ea-Q

    schuminin ilk test gününden görüntüler arkadaşlar sıcak sıcak =)

  33. ben inanıyorum ki daha iyi dereceler de gelecek schumiden. yıllar sonra güncel bir f1 aracına ilk defa binmişken bu dereceler geliyorsa gerisini düşünmek beni çok mutlu ediyor =)

  34. alonsomassa avatarı

    ya bakamıyorum.nerden buldun.ayrıca massa için mutluyum.umarım ferrari süper olur.ama bu schumiden korkulur.sen 4 sene ara ver…sonra sonuç ortada.schumi bencede 2007 de ve 2008 de şampiyon olurdu.bakalım.şu difizör ü merak ettim.

  35. 1.12.947:))) BU adamı niye emekli oldu 2007 ile 2008 de rahat rahat şampiyon olurdu.Kolay değil arkadaşlar adam için herşey yeni ama yaptığı dereceye bakar mısınız?

  36. 1. F. Massa Ferrari F10 1:12.574 102 pit
    2. P. de la Rosa BMW Sauber C25 1:12.784 +0.210 74 pit
    3. M. Schumacher Mercedes GP W01 1:12.947 +0.373 40 pit
    4. N. Rosberg Mercedes GP W01 1:13.543 +0.969 39 pit
    5. G. Paffett McLaren MP4-25 1:13.846 +1.272 86 pit
    6. R. Barrichello Williams FW32 1:14.449 +1.875 75 pit
    7. S. Buemi Toro Rosso STR5 1:14.762 +2.188 18 pit
    8. R. Kubica Renault R30 1:15.000 +2.426 69 pit

  37. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    crazy_ferrari değilmi süper difüzörü var B planıyla herkes dalgasını geçmişti ama ortaya müthiş araç çıktı
    bakmayanlar pişman olurrrrr.

    http://i48.tinypic.com/2m2w00z.jpg

  38. schumarden yeni derece 01'12''947

  39. 1. F. Massa Ferrari F10 1:12.574 102 pit
    2. P. de la Rosa BMW Sauber C25 1:12.784 +0.210 68 pit
    3. M. Schumacher Mercedes GP W01 1:13.321 +0.747 29 pit
    4. N. Rosberg Mercedes GP W01 1:13.543 +0.969 39 pit
    5. G. Paffett McLaren MP4-25 1:13.846 +1.272 83 pit
    6. R. Barrichello Williams FW32 1:14.449 +1.875 75 pit
    7. R. Kubica Renault R30 1:15.298 +2.724 69 pit
    8. S. Buemi Toro Rosso STR5 1:16.333 +3.759 14 pit

    Test sona Erdi …

  40. alonsomassa avatarı

    beyler-bayanlar heyecan bastı beni ya.kaldıki bu daha test.ilk gün.bu arada ben bakamadım o resme.daha iyi bir linkin varmı?bu araç hızlıyken(ki umarım öyledir yakıttan değildir sadece) b yi yapmak akıılıca.demekki difizör odaklı güncellemeler olacak.bu arada schumi için çok mutluyum ama sezonda ne olacak bu performans.korku sardı ama schumi nin dönüşü herkes için iyi oldu.gerek pilot,gerek takım gerek taraftarlar için.

  41. ferrarinin difüzörü süperr

  42. TAM da üstüne SChumiden bir derece daha 1.13.273 helal olsun:)))

  43. Kaldıki pist sıcaklığı hava sıcaklığına bağlı olarak 4 ten sonra soğumaya başlar güneş açısını daralttığı için o dediğinin tam tersi bir sonuç bile çıkarılabilir.

  44. jet-man yine saçma bir yorum olmuş neredeyse sabahtan beridir tur atılıyor pist 12den beridir olabilecek optimum ısıda aşşağı yukarı o dediğin ancak rosberg tek başına tur atıp Schumacherin diğer pilotlarla tur atmasından sonra gerçekleşir ok öyle bir durumda olmadığı için senin o nicon neredeyse 4 senedir otomobile binmeyen heleki tamamen farklı br otomobille piste çıkan Schumiden daha yavaş kaldı gerçek bu gerisi hikaye:)

  45. schumi gayet iyi ama.dikkat çeken rosberg schumiden önce pistteydi schumi rosbergten sonra çıktı.daha sıcak pistte lastiklerin dahaz fazla iz yaptığı pistte rosberge sadece 0,1 saniye fark attı.

  46. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    son dakika son dakika son dakika
    Ferrari'nin B planı dediği araç basına sızdı.
    difüzör harika görünüyor wowwwwww

    http://i48.tinypic.com/2m2w00z.jpg

  47. alonsomassa avatarı

    hehe!helal olsun SCHUMI! senle rakip olmak bile şereftir.umarım bütün adayları aynı anda testte görebiliriz.daha alonso, lewis,button ve vettel var.

  48. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    1º 26 Pedro De la Rosa Sauber 00:01'12''784 59
    .2º 7 Felipe Massa Ferrari 00:01'12''842 00:00'00''058 82
    .3º 3 Michael Schumacher Mercedes GP 00:01'13''449 00:00'00''665 23
    .4º 4 Nico Rosberg Mercedes GP 00:01'13''543 00:00'00''759 39
    .5º 28 Gary Paffet McLaren 00:01'13''846 00:00'01''062 66
    .6º 9 Rubens Barrichello Williams 00:01'14''449 00:00'01''665 63
    .7º 11 Robert Kubica Renault 00:01'15''298 00:00'02''514 64
    .8º 16 Sebastian Buemi Toro Rosso 00:01'19''279 00:00'06''495 10

  49. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    1m 13.498s 18 tur da rosbergi geçti
    "twitter byronf1"

  50. ROsbergi geçti yürü be SCHUMİ yürü be:))))))))))))))))))))))))))))) ASlanım benm özlemişim seni erken emekli olmaya zorlayanlar utansın yürü be:)))))))

  51. aliokan yılmaz arkadaş bu dereceleri nereden ediniyorsun acaba ? Link verebilir misin ?

  52. aradan 3 seneden falza zaman geçti tamamen yeni takımla tamamen yeni kurallarla tamamen yeni lastiklerle sadece 4 zaman turunda nico yu yakaladı işte ben buna yaşayan efsane derim(MİCHAEL SCHUMACHER)

  53. alonsomassa avatarı

    bu çevriler azerice mi?bay schumacher,almanca 5 tur.ama bu massa da çukurları iyi dönüyormuş 😀

  54. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    Schumacher now 1m13.595 – 0.052 adrift of Rosberg. 13 laps

  55. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    Schumacher now 1m13.840s

  56. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    1m14.255s – quicker than Barrichello after just 7 laps

  57. aliokan yılmaz avatarı
    aliokan yılmaz

    ilk uc tur 1,18.331s; 1m15.907s; 1m14.998s

  58. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    First laps for Schumi

    1:18.331
    1:15.907

  59. 1 P.De la Rosa Sauber 1:12.784 +-.— 39
    2 F.Massa Ferrari 1:12.842 +-.— 50
    3 N.Rosberg Mercedes 1:13.543 +-.— 39
    4 G.Paffett McLaren 1:13.846 +-.— 53
    5 R.Barrichello Williams 1.14.449
    +-.— 42
    6 R.Kubica Renault 1:15.298 +-.— 37
    7 S.Buemi Toro Rosso 1:19.279 +-.— 10
    8 M.Schumacher Mercedes -.–.— +-.— —

    şuanda son durum böyle kardeş. delarose 2 turda yaptı az önce. massada 11 turluk uzun sürüşün üçüncüsünde mi ne yapmısdı galiba.

  60. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    veee 5 dk. önce piste çıktı Schumi canlı olarak izliyorum n-tv den
    heyecandan yerimde duramadım :)))

  61. Schuminin derecesi yok hala. Neler oluyor son durum nedir ?

  62. alonsomassa avatarı

    mclaren ciler.neden bu kadar bozuldunuz?yada ferrarci arkadaşlar neden bu kadar abarttı(K) mclaren test pilotu ferrari yarış pilotu vs önemli değil.bu dereceler gelişir.araçlar gelişir,pilotlar uyum sağlar.ikisi içinde sevindirici nokta rekabetçi araç yapabilmiş olmaları şimdilik.

  63. alonsomassa avatarı

    mclaren ciler.neden bu kadar bozuldunuz?yada ferrarci arkadaşlar neden bu kadar abarttı(K) mclaren test pilotu ferrari yarış pilotu vs önemli değil.bu dereceler gelişir.araçlar gelişir,pilotlar uyum sağlar.ikisi içinde sevindirici nokta rekabetçi araç yapabilmiş olmaları şimdilik.

  64. bu yorumcular alkollü herhalde. ne konuştuklarını bilmiyorlar:)

  65. Orjinal dili fransızca .. bi ara üstte bi problem oldu da orjinal dile ayarlama tuşu çıktı ona tıkladım baya bi okudum yazıları falan anca anladım ama sonra yine tarzancaya döndü 😀

  66. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    En azından araçların boş depolu hızlarını bu üç gün sonunda görebiliriz. Bu üç günün herhangi bir zamanında takımlar boş depoyla tur atıp, minimum zamanlarını görecektir. Bizde Üç günün sonunda pistte en hızlı turu hangi araç atmışsa göreceğiz.

  67. Hocam galiba orjinal dili ispanyolca 🙂

  68. şu live feed olayı orjinal dilinde olsa daha çok şey anlaşılır, google translate bir işe yaramıyor..

    araçların performanslarını ilk testlerden anlayamayız, ancak yarıştan önceki son test seansında bazı fikirler edinilebilir ancak bu bile çok yanıltıcı olabilir. bir arkadaş yazmış zaten burda, geçen sene 1.11 yapılmış bu pistte, bu seneki araçlar teorik olarak bu seneden hızlı olmalılar

  69. bu testler bir öüçü değil.dikkat çekici olan red bull testlere katılmıyor.diğerlerine göre biraz farklı bir araç tasarlamış olabilirler bunuda mümkün oluğunca geç piste çıkarıp diğer takımların çabuk kopyalamasını önlemek için yapmış olabilirler.arkadaşlar bu konuda düşünceleriniz var mı

  70. Sir Jack B.  avatarı

    http://www.n-tv.de/mediathek/livestream/

    burası bazen canlı yayına geçiyor

  71. cem korkmaz avatarı

    arkadaşlar testleri izleyebileceğimiz link var nı yada TV ?

    BU arada ben f1 ken di web sitesinden bakıyorum orada 60 tane foto var baka bilirsiniz ( http://www.formula1.com

    bütün araçlar birbirinde n neredeyse çok farklı bakalım ne olacak

  72. cem korkmaz avatarı

    arkadaşlar testleri izleyebileceğimiz link var nı yada TV ?

    BU arada ben f1 ken di web sitesinden bakıyorum orada 60 tane foto var baka bilirsiniz ( http://www.formula1.com

    bütün araçlar birbirinde n neredeyse çok farklı bakalım ne olacak

  73. cem korkmaz avatarı

    arkadaşlar testleri izleyebileceğimiz link var nı yada TV ?

    BU arada ben f1 ken di web sitesinden bakıyorum orada 60 tane foto var baka bilirsiniz ( http://www.formula1.com

    bütün araçlar birbirinde n neredeyse çok farklı bakalım ne olacak

  74. F. Massa Ferrari F10 1:13.088 32 pit
    P. de la Rosa BMW Sauber C25 1:13.247 +0.159 21 pit
    N. Rosberg Mercedes GP MGP W01 1:13.543 +0.455 39 pit
    G. Paffett McLaren MP4-25 1:14.018 +0.930 30 pit
    R. Barrichello Williams FW32 1:14.449 +1.361 42 pit
    R. Kubica Renault R30 1:15.298 +2.210 37 pit
    S. Buemi Toro Rosso STR5 1:19.279 +6.191 8 pit

    son derceler ve sanırım MSC gecti mercedeste suanda.

  75. dereceler bir şey ifade etmiyor, özellikle şu hafta en önemli olan şey yeni araçla olabildiğince fazla tur atıp, aracı tanımak, olası sorunları öğrenmek ve aracı ayarlama konusunda denemeler yapmak… Zaten benzin yüklerinden dolayı ortaya çıkabilecek belirsizliği başka bir haberde belirtmiştik

  76. F1oneff umarım dediğin gibi olur McLaren ve Ferrari kapışır..
    Ama arada bocaladığımız olur dediğin de az buz değil yani sonuçta Schumacher bu takıma gelmeden önce yakşalık bi10 yıllık bocaladınız ondan önce de 60larda bocaladığınız uzun dönemler oldu hatırlatırım..
    Ama tabiki özlüyorum ferrari mclaren kapışmasını. Umarım bu sene yaşarız yine 🙂

  77. F1oneff umarım dediğin gibi olur McLaren ve Ferrari kapışır..
    Ama arada bocaladığımız olur dediğin de az buz değil yani sonuçta Schumacher bu takıma gelmeden önce yakşalık bi10 yıllık bocaladınız ondan önce de 60larda bocaladığınız uzun dönemler oldu hatırlatırım..
    Ama tabiki özlüyorum ferrari mclaren kapışmasını. Umarım bu sene yaşarız yine 🙂

  78. Yanlış bir tespit olmuş Badoer konusuna hiç girmeyelim bence

    burada ki testler bişey ifade etmez adı üstünde test 🙂

  79. 1. F. Massa Ferrari F10 1:13.088 32 pit
    2. P. de la Rosa BMW Sauber C25 1:13.247 +0.159 21 pit
    3. G. Paffett McLaren MP4-25 1:14.018 +0.930 30 pit
    4. R. Barrichello Williams FW32 1:14.449 +1.361 42 pit
    5. N. Rosberg Mercedes GP MGP W01 1:14.753 +1.665 24 pit
    6. R. Kubica Renault R30 1:15.298 +2.210 37 pit
    7. S. Buemi Toro Rosso STR5 1:19.279 +6.191 8 pit

    Sauber'de geçen sene BrawnGP'nin yaptığını yapacak herhalde 🙂

  80. bizim paffet 30 kere girmiş pite ama hala tık yok bu arada yeni dereceler

    massa 1.13.088 32 pit
    de la rosa 1.13.247 20 pit
    g.paffet 1.14.018 30 pit

  81. hyperion ne sevincez tamam testlerde iyi performans sergilemek güzeldir ama yılların takımı f1 in en iyi takımının taraftarı olarak biz testlerde sevinmeyiz :). biz zaten her zaman zirveye oynayan takımız. arada öyle bocaladıgımız seneler cıkıyor onuda biliyoruz. herneyse benim düşüncemi sorarsan ferrari ve mclaren eskisi gibi kapısır diyorum bu sezon. sevinmiyoruz yani. bence ferrari ve mclaren arasında ufak farklar olacak veya aynı hızda olacaklar.

  82. Bence o kadar çabuk sevinmeyin ferrarici arkadaşlar.. Sonuçta geçen sene görmüş olmalısınız yarış pilotu ile test pilotu arasındaki farkı Badoer sayesinde .. Değil mi? Hadi o olmadı O zaman De La Rosa var o da yavaş kalıyor Massa'ya göre.. Yarın Lewis geçsin Direksiyon başına ondan sonra yorum yaparsak daha sağlıklık olucak bence.. En azından sevinecekseniz yarın bi bakın ondan sonra hala öndeyseniz sevinin tabi..

    Bu arada Mercedes GP'ye bakıyorum da ? Allah allah..

  83. Yavuz Balcı avatarı

    burada 1 saniye şu an geride olması o kadarda önemli değil.Ferrari yarış pilotuyla pistte.lewis veya button en azından 1-1.5 sn hızlı olabilir.ben derecelerin 1.10 ların altına düşeceğini düşünüyorum.

    en sevindirici kısmı testte olsa sezonun başlaması.hepimize hayırlı olsun.

  84. massa 1.13.088
    g.paffet 1.14.018

    ne kadar test olsada mclarenin nerdeyse 1sn geride olması insanı üzüyor

  85. murat levent avatarı

    massa 1.13.228 🙂

  86. meltem eroğlu avatarı
    meltem eroğlu

    massa nın performansı çok iyi görünüyor,bakalım aracımız iyi galiba 🙂

  87. google translate kullanarak çeviriler yönlendirilmiş 🙂 güzel komik çeviriler geliyor 🙂 hadi bakalım, hepsi eğlenceli şu an

  88. @one-Schumi-and-F1-lover .

    buradaki bir kisim arkadas yazilanlara degil de nick/isme gore direk not veriyor da ondan kaynaklaniyor o. dert etme bence 😉

  89. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    işte günlerdir aracımızın rengi hakkında ileri geri konuşanlara bir tokat niteliğinde cevap geldi nihayet.
    açık ve güneşli havada çıplak görülen Mercedes GP aracı bakmayanlar pişman olur benden söylemesi…

    http://images.gpupdate.net/large/144391.jpg

  90. Massa Ucuyor:)

  91. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    bari buna eksi puan vermeyin :))))
    Valenci testinin son senelerdeki en iyi tur zamanları.
    ———-
    Valencia Track length: 4.005 km
    2003 testing: David Coulthard (McLaren-Mercedes) 1:10.021
    2004 testing: Antonio Pizzonia (Williams-BMW) 1:09.165
    2005 testing: Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) 1:09.005
    2006 testing: Anthony Davidson (Honda) 1:08.540
    2007 testing: Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:11.119

  92. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    dikkat ettinizzmi bilmiyorum ama bu sitede puan sapığı var
    ne yazıyorsam yorum olarak hemen eksi haneme geçiriyor yani taciz ediliyorum :))))))

  93. MAssa – 1.13.552 Sanıyorum Ferrari iyi bir araç yapmış çok erken gerçi konuşmak için bu verilerin bir anlamı yok ama bana öyle geliyor ki Ferrari ve MErcedes bu sezon şampiyonluk için mücadele edecek

  94. http://www.motorsport-total.com/f1/bilder/show.php?c=10valencia1&b=1265019689&d=2

    takımlar bu difüzör olayını iyice gizemli hale getrdi ya gene difüzör belılyecek sanrm favorıleri

  95. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    bu pistin rekor tur zamanı 1.08.xxx öyle gördüm en son
    yani şu anki araçlarla atılan turlar normal turlar
    ilk başta çok şaşırdım bu hangi Valnecia pisti dedim kendi kendime
    sonra araştırdım Motogp takvimindeki pistmiş 🙂

  96. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Roman sonunda Reno'nun egzozunu bulduk oyoyoy :)))

    http://twitpic.com/10u74q

  97. Remzi Ersoy avatarı

    http://www.formula1.com/gallery/testing/2010/480.html buradan test fotolarına bakabilirsiniz.fotoğraf geldikçe gülcelleniyo.

  98. mclarenci mp4 avatarı
    mclarenci mp4

    " Kubica parça haline geliyor. O devre üzerinde hüküm sessizlik tatili. " ahaha ne güzel anlatımlar varya sabah sabah gülmek için birebir digerleride cok bombda :). " biz önümüzdeki birkac icinde yalan yapmak mı ? " trf1 güzel calısma tebrikler. hem canlı takip ediyoruz hem yeni bir yorumu merakla bekliyoruz 🙂

  99. Romain GROSJEAN çok haklısın gerçekten bu araç güzel ve çok sevimli

  100. 1. G. Paffett McLaren MP4-25 1:14.359 6 pit
    2. F. Massa Ferrari F10 1:14.496 +0.137 6 pit
    3. P. de la Rosa BMW Sauber C25 1:14.898 +0.539 9 pit
    4. R. Kubica Renault R30 1:16.602 +2.243 6 pit
    5. R. Barrichello Williams FW32 1:17.004 +2.645 10 pit
    6. S. Buemi Toro Rosso STR5 1:26.395 +12.036 5 pit

  101. 1. G. Paffett McLaren MP4-25 1:14.359 6 pit
    2. P. de la Rosa BMW Sauber C25 1:14.898 +0.539 9 pit
    3. R. Kubica Renault R30 1:18.304 +3.945 4 pit
    4. R. Barrichello Williams FW32 1:18.328 +3.969 8 pit
    5. S. Buemi Toro Rosso STR5 1:26.395 +12.036 5 pit

  102. Ya bu çevirmeler beni öldürecek:))))))

  103. Harikasınız Çok Sağolun:)))

  104. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    TRF1 alemsiniz :))
    güzel uygulama tebrikler.

  105. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    1 S.Buemi Toro Rosso 1:26.395
    2 R.Barrichello Williams 1:26.715
    3 F.Massa Ferrari 1:32.873
    4 G.Paffett McLaren
    5 P.De la Rosa Sauber
    6 R.Kubica Renault
    7 N.Rosberg Mercedes
    8 M.Schumacher Mercedes

  106. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    yavaş yavaş da olsa fırtınaya yaklaşıyoruz 🙂

  107. link varmı verirseniz çok iyi olur……

  108. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ve sezonun ilk testi başladı
    sanırım TSİ 11 de yeşil ışıklar yandı.

  109. netten izleyebiliyormuyuz? link verirseniz çok iyi olur ilk defa testleri izleyecem de:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir