De la Rosa: "McLaren Ayrılığında Vicdan Azabı Yok"

yazar:

kategori:

De la Rosa, McLzren adına geçirdiği 7 senelik test pilotluğu görevinin ardından Sauber ile yarışlara geri dönüyor.

İspanyol pilot son olarak 2002’de Jaguar ile tam sezon yarışmıştı.

Pedro de la Rosa: “Baştan beri yarışlara dönmem gerektiği benim için çok netti, aksi halde dönüş yapmazdım, özellikle de bütün kural değişiklikleri ile birlikte.”

“Test pilotu olarak sene içinde aracı pek fazla sürememem benim için zihinsel olarak çok zorluyordu. Çünkü yapmak için doğduğum şeyle uğraşmıyordum. Yarışlara dönmem gerektiği netti, bu kolay oldu”

“Ardından McLaren’e karşı her zaman dürüst oldum ve McLaren de bana karşı öyle oldu. Durumlardan onları hep haberdar ettim, bunun olabileceğinden de. Hayat bu. Benim için yaptıklarına minnettarım. Gerçek şu ki şimdi daha komple bir pilotum ve bu onlar sayesinde oldu”

“Ama yarışlara geri dönmemiz gerekiyordu. Şimdiki kurallarla artık test pilotu olmanın bir anlamı kalmadı”

Formula 1’de son olarak 2006’da McLAren ile yarışan 38 yaşındaki pilot, tekrar rekabete dönmekten çok heyecanlı olduğunu kabul etti.

De la Rosa: “Benim için açıkçası 3. geri dönüş olacak. İlki başladığımdaydı, ikincisi McLaren ile, şimdi ise yine geldim. Bu yüzden bu fırsat için oldukça heyecanlıyım. Sadece geri döndüğüm için değil, ayrıca harika bir takımla bunu yaptığım için”

İspanyol pil,t bu sene yeni bir takımdan neler beklenebileceğinin net olmadığını, durumun ilk yarışta belli olacağını söyledi.

De la Rosa: “Bahreyn’de S1’e çıkana kadar aracın ne kadar hızlı olduğunu bilemezsiniz. Tipik bir cevap ve gerçek bu. Bir pilot olarak ortaya çıkarabielceğim şey, araçla ilgili en büyük meseleler veya aracın daha hızlı gitmesi için nelere ihtiyaç olduğu. Bunun ardından iş, rakiplerin durumuna bağlı. Ne kadar iyi veya kötü olduğunu görmek için rakiplerinizin karşısına çımalısınız”

Pedro de la Rosa ayrıca, yarışlara dönmesi ile Pilotlar Birliği’ndeki (GPDA) görevini de hafifletebileceğini belirtti.

McLaren adına 7 sene test pilotu olarak görev yapan İspanyol pilot, iki sene önce birliğin başkanı oldu ve görevi bu zamana kadar sürdürdü.

Pedro de la Rosa: “Henüz bilmiyorum, bir karar vermedim. GPDA üyeleri ile görüşmem gerek.”

“Açıkçası benim için başkanlığı sürdürmek çok daha zor olacak. Çünkü önceki kadar kendimi adayacak zamanım olmayacak. Bu yüzden üyeler ve sorumlularla görüşmem gerek”

“Kişisel görüşüm, bir yarış pilotundan daha çok adanacak birisine ihtiyacımız var. Test pilotu iken iş kolaydı, şimdi ise çok da karışık. Bu yüzden ilk olarak onlarla görüşmem lazım”


Yorumlar

  1. 2005 İstanbul GP bizzat sohpet etme fırsatı bulduğum Pedro, gerçekten çok beyfendi bir insan ve de bir yarış kolduğunu çoktan haketmişti. Başarılı olmasını gönülden diliyorum.

    halil

  2. Çok hızlı bir pilot olmayan Rosa nın deneyimi ve araca teşhisi üst düzeydedir.Gelişmek için seçilmiş ve bu evsafa uygun bir işini yapıcı insadır.
    Bu sırada, artık bağımsız olduğuna göre bir sıra şu 2007 yi anlatsada millet duysa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir