Barrichello: "Rosberg Mercedes GP'den Gitmeli"

yazar:

kategori:

Barrichello, Ferrari’de Schumacher’in takım arkadaşı iken karışık duygular yaşadı, özellikle de oradaki zamanın çoğunda 2 numaralı pilot göevini üstlenmesiyle.

Schumacher’in şimdiki takım arkadaşı Rosberg’e tavsiyesi olup olmadığı sorusuna Barrichello: “Evet. Oradan çıkıp gitsin. Ona söyleyebileceğim tek şey bu. Hızlı sürmeli, kaza yapmamalı: Ross, bunu yarıştan önce her zaman söyleyecek.”

İfadelerinin biraz aşırıya kaçtığını kabul eden Barrichello, Schumacher’in dönüşünde gösterdiği hızın, Rosberg’e bir uyarı olduğunu söyledi.

Barrichello: “(Nico) büyük bir yetenek ve ona en iyi dileklerimi sunuyorum. Belki yarın gazetelerde diyecek ki ‘Rubens Nico’ya oradan ayrılmasını söylüyor’. Ama bu konuda kötü olmuyorum”

“Bildiğim şeyler ve bugün Michael’in ne kadar hızlı olduğunu görmemle, (Nico’nun işi) zor olacak. En iyi dileklerimi iletiyorum. Çünkü dünya şampiyonu olabilecek yeteneğe sahip. Eğer Michael Schumacher ile aynı takımda iken dünya şampiyonluğu şansı varsa, heryerde olabilir. Bunu böyle düşünelim”

Schumacher ile aynı takımda olma konusundaki ifadelerine rağmen Barrichello, Alman pilot ve Pedro de la Rosa’nın spora dönmesinden memnun olduğunu belirtti.

Barrichello: “Onların geri döndüğünü görmek güzel. Rekabetçi bir araç kullanıp neredeyse dünya şampiyonluğunu kazanacağım geçen senenin ardından dürüst olmak gerekirse bu, padoktaki insanlarda farklı bir his yarattı”

“Çünkü 5 sene önce Kimi Raikkonen ve yeni pilotlar konuşuluyordu. F1 her zaman yeni pilotlar ister. Kubica için de aynı. Şimdi test eksikliği ile eski pilotları çekici oldu”


Yorumlar

  1. sende gurur olsaydı o kadar yıl ferraride 2.adam kalmazdın.başka takıma geçerdin.niye geçmedin.para talı geldi herhalde

  2. 91den beri; aktardığın ikinci olayı hatırlıyorum, sohbet anlattığın şekilde başladı ancak sonu o şekilde değildi diye hatırlıyorum. Şu şekilde aklımda kalmış; Schumacher ilk viraja önde gireceğini belirtmişti, Mika'ya soruldu, Mika da Schumacher'den daha geç fren yapacağını söylediği anda araya Schumacher girdi ve "Ben senden daha geç fren yapacağım" dedi, Mika da her zamanki cool tavrı ve espiriyle karışık "O zaman çimlere çıkarsın" dedi, ikili gülüşürken Schumacher bombayı patlattı "O halde senin yanına gelmiş olurum", birlikte gülüştüler.

  3. neden canı yanmasın arkadaşlar adamın zoruna giden şeyler vardır yıllar önce rubens temponu düşürr michele yol ver bune demek söyleye bilirmisinizz insanın zoruna gider

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ross ve Schumacher ikilisinden sadece onun canı yanmadı o zaman gridde olan bütün takımların canı yandı ama kimse o günleri gündeme getirmiyo ve şunu da söylemek istiyorum Kimi'nin adını bu tür konuşmalarına karıştırma kötü bişey söylemesede karıştırmasın

  5. rubens ferrari dönemlerindeyken italyan kanalına açıklama yapıyordu; "testlere her zaman schumacher'den önce başlıyordum. kendimi maksimum seviyede görüyordum taki schumacher gelip testlerde beni geçene kadar. neden diye soran sunucuya; onun testlerini hayranlıkla izlerdim. benimle aynı yarış çizgisinden gitmiyordu. virajlarda geç fren yapıp, geniş açıyla alıyor viraj içine keskin bir açıyla girerek zaman kazanıyordu. bu ona has sürüş stiliydi.aynı şeyi bende denedim her denememde spin attım". benzer bir açıklamada 2000 suzuka'da mika ile yaşanmıştır sıralama sonrası basın açıklamasında.schumacher 1, mika 2 başlayacaktır. schumacher; ilk viraj çok önemli önde başlayacağım pistin temiz tarafından kalkacağım bu yüzden geç frenajla virajı dışardan alıp içeriye doğru kesin bir açıyla girerek avantajımı korumaya çalışacağım deyince mika'da o zaman ben hemen arkanda olacağım ve daha geç fren yaparak ilk virajda seni geçmeye çalışacağım der. schumacher ben daha geç fren yaparak önde kalacağım der. mika o zaman pistin dışına çıkarsın diye cevap verir, schumacher ben ne olursa olsun ilk ve son virajı en önde bitireceğim her zaman önümdekini geçmek için uğraşırım arkamdakine geçilmemeyi aklıma bile getirmem der. ve yarışıda kazanır.işte bu yüzden bu adam 1 numara sadece pilot değil tüm ruhuyla F1'e ait bu adam. rosberg için iyi tarafından bakmak lazım schumacher'den iyi tecrübe kazanacaktır. bunu iyi değerlendirirse ilerisi için kariyerine katkısı olur…

  6. Yaşadıklarından sonra böyle konuşması gayet normal ross ve schumi ikilisinden canı yanmış belli 🙂
    Ben kendisine katılmamakla birlikte düşüncelerine saygı duyuyorum.
    Bu arada Kubica ya çok yakız oldu umarım renault toparlar çünkü kubica gibi büyük yetenek geçen senede daha beter bir sezon geçirecek gibi görünüyor.

  7. ColoneLTurK  avatarı

    Ya neden hala konuşuyorsun.Hala kuyruk acısı.Bu kadar şikayetçi isen,neden o kadar sene Ferrari'de ikinci pilot kalmayı kabullendin diye sormazlar mı adama ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir