Hamilton, Güç Kaybından Önce Yarışı Kazanabileceğini Düşünmüş

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Singapur GP’sinde yaşadığı güç sorunundan önce yarışı kazanma ihtimallerinin aklından geçtiğini itiraf etti.

Britanyalı pilot 4. sırada götürdüğü yarışta güç problemi yaşamış ve gerilere düşmüştü.

Takım pek çok farklı ayar denese de Manor pilotlarına geçildikten sonra yarışı bırakmaya karar verdiler.

Yarıştan sonra konuşan Hamilton “Oldukça iyimser hissediyordum. Sert lastiklerle ön gruba yaklaşmayı başarmıştım ve onlar ile aramdaki farkı koruyordum. Onlara ayak uydurabiliyordum”

“Pit stop yaptıktan sonra iyice heyecanlanmaya başladım ve zihnimden yarışı kazanma ihtimali geçmeye başladı. Ama sonra güç kaybı yaşadık”

“Ekibin sorunu çözebileceğini umuyorum ama olmadı. Birşeyleri düzeltmek için çalışsam da değişen hiçbirşey olmadı. Manor pilotlarını geçildiğimi gördükten sonra yarışın benim için bittiğini farkettim”

“Bir daha bu konumda olmamalıyız. Diğerlerinin burada daha iyi bir aracı vardı ancak onlardan 1 veya 1.5 saniye yavaş kalmamalıyız. Bu fark maksimum yarım saniye olmalı”

“Ne olduğuna bakmak zorundayız. Bunu anlamak için çok çalışacağız”


Yorumlar

“Hamilton, Güç Kaybından Önce Yarışı Kazanabileceğini Düşünmüş” için 14 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Vettel’in 3 saniye hızlandığını göremeden kaldı tabi.

  2. Onur Gentas avatarı

    Araç bugün iyi değildi ama Lewis gene de iyi iş çıkardı. En azından kaderine razı bir görüntü izlenimi vermedi . Keşke motor sorun çıkarmasaydı da yarış sonuna kadar zorlayabilseydi. Bu sporda bunlar var ve önümüzdeki yarışa odaklanacağız artık.

  3. Fazla iyimser olmuş bu açıklama bir mucizenin gercekleşmesi lazımdı kazanabilmesi için

  4. Bugün Mercedes açık ara yavaştı Hamilton Rosberg’den bariz hızlıydı ama ekstra bişeylerde yapacak gibi durmuyordu soruna kadar Raikkonen’i geçmesi olağanüstü durumlara ya da pit stop stratejisine kalmış gibiydi büyük pilotsan bazen aracın ötesine geçmen gerekir Bugün ilk kez Hamilton’a aracın ötesine geçme fırsatı geldi (bu yıl) ama bunu tam değerlendiremedi Raikkonen ile fark DRS’ye hiç inmedi Buradan Raikkonen’e de bir eleştiri takım arkadaşından yaklaşık 20 sn fark yedi arkasından onu zorlayan biri de yoktu iyiden iyiye ikinci pilot statüsüne geçmiş kendisi alan razı satan razı gibi Suzuka’da Mercedes’in bu sorunları devam ederse Vettel ve Ferrari’yi daha iyi günler bekliyor olabilir Ayrıca Suzuka’yı da çok seviyor Vettel tıpkı Singapur gibi Yarışı cumartesi günü kazanan Vetteli tebrik edip Suzuka’yı beklemeye geçiyorum.

  5. Bu sorunun bu hafta çıkması aslında yinede şans, lider giderken kalmak daha kötü olurdu. Diğer pilotlar Lewis’i geçerken aklıma 2012’de olanlar geldi. O yıl maalesef lider giderken kalmıştı.

  6. “Bir daha bu konumda olmamalıyız. Diğerlerinin burada daha iyi bir aracı vardı ancak onlardan 1 veya 1.5 saniye yavaş kalmamalıyız. Bu fark maksimum yarım saniye olmalı”

    Bu cümleden anladığım şu:
    “Tamam biraz yavaslayalim, hatta heyecanı arttirmak adına geri de düşelim ama bu kadar değil! Motoru kisarken ya da ayarları yaparken biraz daha dikkat lütfen”
    🙂

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      bencede 🙂

    2. Bu nasıl bir kafa. Niye yapsın koskoca takım bunu? Çok mu umurlarında sanıyorsun sporun heyecanı?

      1. Koskoca dediğin takım büyük olmak ve kalmak istiyorsa sporun heyecanını düşünmek zorunda. Sürekli kazanırsan bu işin sonu yarışacak başka bir takım bulamamaya gider. O yüzden ya dengeyi sen ayarlarsin ya da birileri müdahale eder.
        Benim buradaki yorumum tabiki biraz geyik. Ama Redbullun çekilme tehdidi yaptigi, zaten motor seslerinden rahatsız olan taraftarların Mercedesin sürekli kazanmasindan sıkıldığı ve belki bu yüzden birilerinin milyon dolarları kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde böyle bir şeyin yapılamayacağını kimse inkar edemez. Doğrudur yanlıştır sadece bir yorum bu, tabi ki katilmayabilirsin. Ancak öyle kafa kol hareketleri hoş değil bilesin.

        1. Katılmıyorum. (kafa kol hareketi olmadan katılmadığımı belirttim bak.)

          Sporun heyecanını, bu sporun kurallarını belirleyen kişiler düşünür. Takımlar orada kazanmak için var. Geçen Lauda demedi mi, biz buraya kazanmak için geldik. Her yarışı kazansak da umrumuzda değil falan diye bir tavır çizdi. Bizim millet komploları çok sever.

    3. tam rekorları kırıp tarihe geçicekken motoru kısmak falan
      bunlar fazla iyimserlik

  7. Canın sağolsun dostum ya.Haftaya Hammer Time! 🙂

    1. Sledgehammer zamani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir