Raikkonen: Bu Sonuç Yeni Başarıların Başlangıcı

Kimi Raikkonen, üçüncü sırada tamamladığı Singapur GP’sinin ardından mutlu.

Fin pilot üçüncü sıradan başladığı yarışı üçüncü sırada tamamlarken, Vettel pole’den başladığı yarışı kazandı.

Raikkonen “Bu sonuç gelecekteki başarıların başlangıcı olmasını umuyoruz. Cuma benim için iyiydi ama dün çeşitli sorunlar vardı. Durumun daha iyi olmasını bekliyordum. Bu yüzden dün üçüncü olmamıza şaşırdım. Bugün yine sorunlar vardı. Ama araç üçüncülük için yeterince hızlıydı”

“İlk bölümde önde olabilmek için iyi bir şans olduğunu biliyordum. Başta onları takip ettim ancak sonra lastiklerin performansını kaybettim. Böyle bir sorun vardı ancak üçüncülük bizim içi güzel. Ekip böyle bir sonucu almak içni çok çalıştı ve bunu tekrarlamayı umuyoruz” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Bu Sonuç Yeni Başarıların Başlangıcı” için 21 yanıt

  1. “Bernie organize etti, Pirelli yanımızda, James’le gece gündüz uğraşıyoruz, bu Fernando’dan kalan döküntüyü toparlayıp, Seb’in altına nasıl vereceğiz diye uğraşıyoruz. Fakat işin .oktan tarafı Lewis kaçtı gitti!” diyorsun yani.

  2. Daha ne bekliyorsunuz anlamıyorum. Sıralama turlarında Kimi’nin aracı zaten Vettel’in aracından 0.7 sn daha yavaştı. Bu gün gibi ortadayken Kimi’nin Vettel’i yakalamasını ya da Vettel’in ensesine yapışmış olan Ricardio’yu geçmesini nasıl bekleyebiliyorsunuz. Evet yarışın sonunda Kimi çok neşesizdi. Çünkü altındaki araç takım arkadaşından 0.7 sn daha yavaştı. Eminim o anlarda bunun neden böyle olduğunu düşünüyordu. Kimi fırsatı olsa atak yapmayacak bir pilot değil. Bir önceki yarışı izlemeniz yeterli. Riccardio’ya atak yapmaktan çekicenecek bir pilot da değil. Vettel de bu sezon bir çok yarışta atak yapmadan başladığı yerde bitirerek podyuma çıktı. O zaman sesiniz çıkmıyordu. Ama Kimi’ye gelince birden saldırıya geçiyorsunuz. Ayıp yani. Daha ne yapacak bi söyleyin de bilelim.

    1. eşit araçlar değil mi yani vettel-rai nin araçları bu mu sizin görüşünüz.?

  3. Gridin en yaşlı pilotu, kondisyon ve mental açıdan iyice yavaşlamış bence artık Kimi ve Alonso’nun devri kapanıyor. Artık uzatmaları oynuyor. Bu saatten sonra Kimi’den şampiyonluk beklemek için balığın kavağa çıkmasını beklemek gibi bir şey. Ama Kimi’ye de haksızlık etmeyelin özellikle Montaya ile Maldonadoyu aynı kafeye koyanları hiç dikkate almayın. Çünkü Kimi’yi, Alonso, Vettel ve Hamilton ile kıyaslarken prime dönemlerini baz alarak kıyaslama yapın. Yoksa f1’e 2 sene ara vermiş ve gridin en yaşlı pilotu konumunda olan biri ile değil. Kimi 2003- 2004-2005 ve 2007 senesinde her zaman ilk adı anılan 2 pilottan biriydi. 2005 senesinde hatta tanrı kadar hızlı deniliyordu ki o senenin şampiyonu Alonso olmasına rağmen. Zaten o zamandan bu zaman süre gelen kuyruk acısıda bundandır. O dönemin en popüler, en yakışıklı ve en hızlı pilotu ve rakipsiz olan Kimi idi. Şimdi tam tersine bence hem tip, hem hız, hemde tercih edilme olarak Alonso, Kimi’yi geçti diye düşünüyorum. Velhasıl-kelam artık Kimi dönemi kapandı. Kimi giderse F1 zaten azalan popülaritesi iyice azalır. Alonso da giderse tamamen dibe vurur.

  4. Ne bir istek ne bir hırs. Sanırım 14 saniye yedin Ricten takım arkadaşından da 16 saniye. Ne olucak bu halin kimi yakışıyor mu sana ya. Nerde o eski dışardan ataklarla izleyicileri mest eden kimi nerde şimdiki bezgin bıkkın kimi.

  5. Hazır Vettel Ricciyi sıkıştırmışken 1-2 atak yapsaydın be Kimi..Bir numara göremedik bugün. Japonya’da daha iyi sürüşler bekliyoruz.

  6. pistte ve podyumda gayet neşesiz bir kimi vardı bitse de gitsek havasında.Sorun neydi acaba??

    1. Aynen öle çok keyifsizdi. Daha 4. 5. Olduğu yarışlarda bile bukadar keyifsiz görmemiştim.

  7. kimi ne yapsın arkadaşlar ortada düzgün takım mı var ? 2.3 takım var bunlarda aralarında şampiyonayı paylaşıyor 🙂 , bu sezon adamın başına gelmeyen kalmadı ( geçen sezon da ) hadi 1.2 hata kendisinde diyelim geri kalanlar ne olacak ? massa bile Ferrari den ayrıldı kendime geldim dedi

  8. senin kadar istikrarsız bir pilot görmedim raikonen
    14 yıldır yarışıyorsun ve en iyi yarışın
    18.nci sıradan başlayıp kazandığın 2005 japonyo yarışı başkada hatırlamıyorum
    kendinde kendini anlamıyorsun pistlerde tur atıp duruyorsun
    iki sene alonso
    bu sene vettel
    sen bu işi artık bırak raikonen kendine ve sevenlerine yazık etme

    1. istikrarsız dediğimiz adam bir dünya şampiyonu dünya ikincilikleri olan lotus döneminde istikrar abidesi ünvanı alan bir kişi istikrarsız demek ne kadar mantıklı ?? istikrarsız değil de aşırı şanssızlık .

      1. Eskide kalan şeylerle övünmek saçma. Artık günümüze bakıyoruz ve bu adamın istikrarlı olmadığını görüyoruz.

  9. Ulan Vettel’de olmasa Redbull’ların arkasında sürünecekti koca takım.

  10. İlk ve ikinci stintleri iyiydi ancak yapabileceği birşey yoktu.Oda yapması gerekeni yaptı zorlamadan aracı sağ salim eve getirdi, bravo Kimi.Bunun dışında adamdan ne beklemeliyiz ki onu anlamıyorum.Riccardo’yu geçmesi imkansızdı hem lastiklerine hemde aracı gereksiz zorlamaya gerek yoktu.Son stinti tamamen gezinme modundaydı.Diğer yarışlarda herşeyin tam olarak çalışması çalıştırılması yapılacak en iyi şey.

    1. Oooo erendost kardeşim uzun zamandır yoktun yada yazmıyodun. Hoşgeldin :)))

    2. Fazla taraflı yazdığını düşünüyorum. Kimi’nin bu sezonki performansından hiç memnun değilim.

  11. yeni başarılarda senin yerin yok kimi. kusura bakma ama her yarış RoyalHunt kullanıcı adıyla yorum yazan arkadaşı haklı çıkarıyorsun. keşke daha fazla acı çektirmeden fanlarına emekli olsaydın.

    1. öyle deme kimi önümüzdeki yarış uçacakmış. yok yok, japonyaya uçakla gidecek ya, ondan bahsediyorum. şaka bir yana o beni haklı çıkarmıyor, ben kimi ne yapıyorsa onu yazıyorum.

      1. Seni kim görevlendirdi Kiminin yaptıklarını yazman için, sana ne ki bundan orası esrarengiz bir durum işte, para falan alıyorsun desek kimse sana bunun için 5 kuruş vermez, ilginç ama komiklik yapman güzel yine de.

  12. Vettel basıyor açıyor farkı fakat Raikkonen yaklaşamıyor bile bu şekilde olmaz

  13. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Yaşının verdiği enerjiden midir nedir eskisi gibi süremiyor Kimi.
    Seneye şampiyonluk yarısı için “bence” ideal bir ikinci pilot olur bu hızıyla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir