Takımlar Yeni Difüzör Tartışmalarını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Ferrari takımı yeni aracının lansmanında rakiplerinin limitleri fazla zorladığından endişe ettiklerini açıklamasına rağmen Williams teknik şefi Sam Michael  ve Mercedes GP patronu Ross Brawn bu konuda endişeli olmadıklarını açıkladılar.

Michael ve Brawn’ın takımları 2009 sezonuna sistemi kullanarak başlayan üç takımdan ikisiydi ve bu sezonda kurallara uymayacak bir durumun oluşmayacağını belirtiyorlar.

Ferrari’nin endişeleri konusunda ne düşündüğü sorulduğunda Michael, “Ben böyle bir durumda şaşırırım çünkü her şey oldukça açık. Kuralları yorumlama konusunda bir karar verdiğinizde bu yorumun sınırı yoktur. Bu sadece takımın neleri düşünebildiği ile ilgilidir.

“Bu konuda farklı yorumlamalar yapmak gerçekten zor. Bu yüzden yeni araçlarda da farklı yorumlamalar görmüyorum.

“Geçen sene sistem konusunda yapılan yorumlamalarda oldukça ekstrem noktalar vardı ama bu bir kural değişikliği değildi. Çift katmanlı difüzörlerle ilgili sorunlar çıkarsa gerçekten çok şaşırırım.” dedi.

Brawn da geçen sezonun sonunda F1 teknik delegesi Charlie Whiting ile görüşmeler yaptıklarını ancak daha fazla tartışılacak bir durum olmadığını söyledi.

“Birkaç ay önce Charlie Whiting’e çok ilginç teklifler sunuldu. Charlie’nin neyi kabul edebilecekleri konusunda oldukça açık olduğunu düşünüyordum ancak Ferrari sanırım bu teklifler konusunda endişe ediyor çünkü bunlar oldukça aşırı çözümlerdi.”

“Eğer bizim bilmediğimiz şeyler varsa bunu başka kim bilebilir ki? Henüz diğerlerinin araçlarını görmedik. Gelecek hafta görücüye çıkacak bir Red Bull aracı var ve Adrian Newey normalde ne yaptığı konusunda oldukça bilinçlidir. Benim hiçbir şeyden endişem yok, neler olacağını bekleyip göreceğiz.”


Yorumlar

  1. difüzörlerin, pilot ve araç performanslarının önüne geçmeyeceği bir sezon olur inşallah. geçen sene yeteri kadar bıktırdı bu konu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir