Marchionne: Singapur Tek Seferlik Değil

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Ferrari Singapur GP’sini kazanarak önemli bir başarıya imza attı, yarıştan hemen sonra ise büyük patron Sergio Marchionne artık yarışlardan sonra İtalyan milli marşını daha fazla duymak istediğini söyledi.

“Bu özel zaferde emeği geçen herkese tebrikler. Sebastian Vettel gerçek bir şampiyon gibi sürdü ve pistte ve Maranello’da olan herkes harika bir iş çıkardı.”

“Kimi Raikkonen için de mutluyum. Onu tekrar podyumda görmek harikaydı. Podyumda iki Ferrari sürücüsünü görmeyeli uzun zaman olmuştu.”

“Bu zor bir pistte önemli bir zaferdi ve destekleri için bu zaferi tifosiye adıyorum.”

“Ferrari’deki herkes adına, bu yarışın tek seferlik olmayacağı sözünü veriyorum. Üstlerde kalmak için büyük bir adım atıldı ve İtalya milli marşını çok daha fazla kez duyacağız.”


Yorumlar

“Marchionne: Singapur Tek Seferlik Değil” için 36 yanıt

  1. Kimse 3 galibiyete çamur atmasın adamlar söke söke kazandı. Mercedes sorun yaşamasaydı ozaman. Ha adamlar yeni şeyler deniyor olabilir,lastiklerle sıkıntı yaşıyor olabilir ama kimse milletin ağzına biraz bal çalayım diye yarış vermez. Ferrari hedefini tutturdu bundan sonra rahatlar. 2016 aracınada çoktan çalışmaya başlamış adamlar daha ne olsun. RBR motor partneri sıkıntısında Mclaren daha beter durumda açıkçası seneye bu adamları durdurabilirse tek Ferrari durdurur. Suzuka da Mercedes rahat kazanacaktır aksilik olmazsa zaten pist Ferrari ye çok uyan bir pist değil RBR uyuyor ama motor dezavantajımız var. Williams iyi olacaktır orada. Mercedes in arkası güzel çekişme yaşatabilir…

  2. Bu yıl ki hedefleri üç galibiyetti ve onu da başardılar Malezya,Macaristan ve Singapur hedeflerine ulaştılar Başkanın bu şekilde demeç verip takımı motive etmesi iyi bir şeydir.Ferrari bu yıl için şampiyon olcaz diye bir acıklama yapmadı.Ve F1 Dünyasında hiç bir takım veya pilot bir diğerine 0,5 puan hediye etmez.
    Kaldı ki Mercedes birine hediye edecek ise oda müşterileri olur, ferrari yada Redbul olacağını sanmıyorum

  3. Gelecek sene rekabetçi bir araç yapın artık. Gına geldi kaç senedir ferrarinin geride kalmasından.Güç ünitesinde 4 gelişim hakkı vardı sanırsam sayısını tam bilmiyorum ama daha gelişim hakkımız var.Doğru dürüst kullanıp güç ünitesindeki eksikliği halletmemiz gerekiyor sene sonuna kadar.Süspansiyon sistemi uzun buruna geçmeyi engelliyor diye söyleniyordu.Bu yüzden en az 0.3 sn kaybediyoruz bana kalırsa.Gelecek yıl süspansiyon sistemini değiştirip kısa buruna geçsek 0.3 sn garantidir bence.Geriye lastikleri çalıştırmak ve aerodinami kalıyor.Aracımız soft lastikleri seviyor bu belli.Her koşula uygun bir araç yapmalılar.Lastikleri ısıtmak problem oluyor sıralamalarda.Singapurda havanın sıcak olması ferrarinin işine gelmiştir sıralamada.Gelecek sene artık alın şu şampiyonluğu siz de biz de rahatlayalım.Kimi gelecek yıl ayrılmadan birkaç galibiyet alsın bari.Son senesini mutlu geçirsin.Ben bu sefer daha iyimserim inşallah rekabetçi bir aracımız olacak 2016 da.FORZA FERRARİ!!

    1. Uzun burun değilde kısa burun olacaktı yukarıda bir bölümü yanlış yazmışım

  4. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettelin 5. şampiyonluğu hayırlı olsun

    1. sen sokağa çık şimdiden kutlamalara başla bence geri kalan yarışları izleme boş yere zaman kaybetme 😀

  5. Ferrari bu sene şampiyon olacağım havalarını bırakıp gelecek seneye bakmalı. Seneye çok ciddi bir şansları var. Bu sene boş hayallere kapılıp geleceği heba etmemeli. Üstelik Mercedes motorda yaptığı güncellemelerle 2016 testleri yapıyor havasında. Ferrari’nin stratejisini buna göre yapması lazım.

  6. Geçen sene Sinagur’da yine gri araba kazanırken, geride kalanların en iyileri Redbull pilotları olmuştu.
    Bu hafta sonu Singapur’da, onların Mercedes’e yakın olması bekleniyordu zaten.
    Yalnız herkesi şaşırtan burada Ferrari’nin Rb kampına kurmuş olduğu üstünlük.
    Ve herkesin merak ettiği bir konu, Ferrari acaba şasiyi daha da iyileştirdi mi yaz arasından sonra?

    Sezonun bundan sonrasının okunması açısından, Suzuka bence herkes için önemli bir veri.
    Aslında orası bol virajlı, tipik bir Redbull pisti.
    Ve yine arka lastikleri sorgulayan bir pist.
    Yalnız 2013’de James Allison’un tasarımı olan Lotus baya iyi performans göstermişti.
    Ferrari’nin yüksek hızlı virajlarda sorun yaşadığını, Mercedes’in ise düşük hızlı virajlarda soft lastikleri iyi kullanamadığını daha önce görmüştük.
    Suzuka bunların hepsine sahip.
    Bence bu hafta sonu Mercedes’in lastik basıncı hikayesini de, Ferrari’nin şasi peformansı ve yeni güç ünitesi ile ilgili bir fikire sahip olucaz.
    Heyecanlı bi sezon finişi görmek dileğiyle.

  7. Konuşmalara değil sonuçlara bakmak gerek. 2 taraf ayrı söylüyor tek seferlik diyor Mercedes, tek seferlik değildi bundan sonra böyle diyor Ferrari. Japonya’da sıralamalarda her şey ortaya çıkar tek seferlik mi yoksa değil mi..

  8. çok iddalı bir konuşma olmuş vettel gibi bir pilota sahip olduklarına dua etsinler yoksa kazanmaları zordu haftaya aynı tas ve aynı hamamı izleyeceğiz

  9. Daha sene başında araçlar yeni tanıtıldığında james Allison’un demecini unuttunuz galiba. Gerçek SF-15Tyi sene sonunda göreceğiz , çok geç başladık diye. 2016 aracı bomba olacak 2014ten beri iddaam bu.

  10. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Malezya da Mercedes verdi, Maceristan da sorun yaşadılar, Singapur da vana kısıtlar… Kesin öyledir 😀

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Suzukayi da kazanirsak artik dicek bisileri de kalmadi.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        ben suzuka da zafer beklemiyorum.podyumun bile zor olacağını düşünüyorum.lastikler ve hızlı virajları bize uymaz.bize böyle pistler lazım.ama bu kılıf bulmak için yeterli değil Ferrari zaferlerine.

      2. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        bir aracın karakteristiğini çok değiştiremezsin.sezon başı nasılsa genelde öyle devam eder.lastik seçen araçlar var pistte.yavaş virajı düzlüğü yada hızlı virajı sevenler var.ferrari daha çok dur kalk pistleri seviyor biraz da düzlük.ama hızlı virajlarda patlıyor.orta hızlı virajlarda nasıl bilemiyorum tam olarak.ancak olsa olsa sezon boyu ufak bir ilerleme olur.umarım dingil mesafesinden lastik kullanımına , hızlı virajdan yavaşa ideal bir araç apabilirler 2010daki gibi seneye

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Aynen katılıyorum.Ön süspansiyon değiştiği zaman çok daha iyi bi araç çıkacağından eminim.Ama galibiyet aldığımız vakit çıkar boğaz köprüsün de koşarız 😀

  11. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    ”üstlerde kalmak için büyük bir adım atıldı”

    1. Aynen paragrafta resmen vurgu atmış adam

  12. Başkandan yerinde bir gaz. Başkan elbette bunları söylemeli. Sezon başı hedefler tuttu, sözler yerine geldi. Başka galibiyete ihtiyaç yok 2016 aracına yüklenin artık başkannnnn..

  13. Nasılki 2005te takımlar şampiyonluğu Ferrariye pilotlar şampiyonluğu Alonsoya gitti bu seferde takımlar şampiyonluğu Mercedese pilotlar şampiyonluğu Vettele fiderse şaşırmayın

    1. McLaren Honda avatarı
      McLaren Honda

      2005’te Alonso ile Renault sırasıyla pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu kazandılar.

      2008 ile karıştırdın galiba. O yıl takımlar Ferrari’ye, pilotlar Hamilton’a gitmişti.

      1. Ferrari 99 -2000 -2001 -2002-2003-2004 üst üste 6 şampiyonluk almışdı değilmi ben 6 şampiyonluğu karıştırmışım galiba

  14. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Bu sene için hiç mi hiç umudum yok, alabilecekleri 1 yarış belki vardır gerisini Mercedes süpürür. Seneye rekabeti bol bir yıl olursa iyi olur. Çekişmesiz seneler izliyoruz, Vettel Alonso daha eğlenceliydi, Rosberg Hamilton ayarında birisi değil, geçen sene Hamilton çok savruktu yoksa son yarışa kalmazdı. Diğer takımlardan herhangi bir tehdit yoktu bu yüzden Rosberg dedim.

    Ferrari Rai’ye biraz uyarı yapmalı, Vettel önde grubu yakın götürürken atak deneyemedi bile, sonra da koptu gitti motivasyonu düşüyor sürekli.

  15. Ferrari taraftarı olan arkadaşlar kusura bakmasın ama bu adam bizim Arai gibi boş konuşmayı seviyor. Mercedes’in ortalarda olmadığı yarışlarda kazandı Ferrari. Gözle görülür bir mağlubiyet var mıdır orası tartışılır. Tamam Singapur’da 1.5 saniye taktılar ama hiç de gerçekçi değildi. Malezya’da hediye edilen bir yarış. Keza Macaristan yarışında da startta öne fırlayıp kaos dolu yarışta sıfır hata ile tamamladılar. Tüm bunlar Vettel sayesinde oldu. Her zaman şans hazır olana güler. Vettel de duracağı yeri iyi biliyor.

    1. Bu konuda sana kısmen katılıyorum. Mercedes su olmasaydı bu olmasaydı Fasa fiso benim gözümde sonuçta Ferrari o yarışlarda iyi iş çıkardı ki ferrarinin de başına gelebilirdi bunlar ve başka yarışlarda da geldi. Bu durum barcelona nin başka bi takıma yenilmesi gibi düsünülebilir ama karşısındaki takım 90 boyunca dayanmıştır onlara. Fakat Ferrari bencede erken havaya girmemeli sonuçta mercedes gerçekten çok güçlü suzuka ve sonraki yarislarada bakmak lazım. Mercedes acımasız şekilde geri dönebilir. Yorumun için teşekkür ederim. 🙂

      1. Mercedes akılları sıra insanlara oyun oynuyor. Yenilebilir olduklarını göstermeye çalışıyorlar. Yaptıklarını unutturmaya çalışıyorlar. Şampiyonluk zaten garanti dediler bari biraz oyun oynayalım heyecan yaptıralım.

        1. Bak buna katılmıyor değilim şampiyonluk garanti birşeyler deniyorlar

    2. Aga sen konuşma ya Ferrari hakkında yorumların hiç tarafsız değil karşılaştırdığın adamla arasında dünya kadar fark var Arai ile aynıymış mümkünse Ferrari hakkında yorum yapma hep bi laf atma var hazımsızlık-çekememezlik var sende

      1. Tartışmaya girmeyeceğim artık. Kışkırtmaya çalışmayın.

    3. Mgu-K sı bozulan pilotumuz da cilasını çekecekti tabi bunlar hep Vettel sayesinde 1-2 olacaktık , Malezya hediyeymiş etmeselerdi kardeşim akıllıca davransalardı . Sizin malezyada 5. olmanız sanki el emeği göz nuru

      1. Macaristanda*

      2. Söke söke alınan bir 5.lik demedik ki zaten 🙂

    4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Malezya nasıl hediye edilen bir yarış? Bahreyn’de bile Mercedes’i yenecek seviyedeydik. Macaristan’da da Rosberg güvenlik aracına kadar iki aracıda takip edemedi. Monza gibi bir motor pistinde sıralama turlarında .3’e kadar inen bir fark gördük. Singapur’da ne olup bittiğini anlamak zor. Ama şu var ki yüksek sıcaklıklarda iyi çalışan bir aracımız var.

      Şunu kabul etmek gerek. Mercedes’ten daha büyük adımlar atıyoruz ve fark kapandı, kapanıyor. Eminim ki bundan sonra da kapanacak ve gerçek anlamda yakalayacağız.

      1. Gerçekten öne geçtik diyebiliyorsanız sıkıntı yoktur. Buna inanarak söylediğinizde ben de tebrik edeceğim Ferrari’yi. Ama şu an lütfen öne geçtik, artık onlardan hızlıyız gibi boş kelimeler sarf ederek kendinizin inanmadığı şeyleri bize inandırmayı beklemeyin dostum.

        1. Kardeşim siz Ferrari ve Alonso ile ilgili yorum yapmayın yav, subjektifliğin dibine vuruyorsunuz.

          Malezya’da Mercedes hediye etmişmiş, aynı yarışı izledik biz acaba? Çünkü Ferrari’nin stratejiyle Mercedes’i geçmesini, son turlarda Lewis Hamilton ve Toto wolff’un yarışı “hediye etmelerine rağmen” aşırı sinirlerini görmemiş gibi konuşuyorsunuz.

          Macaristan’da ilk tur sayesinde öne geçtikleri doğru ancak Mercedes’i de arkada garaja bağlayarak falan tutmadılar adamlar yaklaşmayı beceremedi sadece Nico bir ara yaklaştı ancak işi bitirmesine izin vermedi Vettel, zaten Kimi de sorun yaşamasa Ferrari inanılmaz rahat bir şekilde duble yapacaktı.

          Onun dışında Singapur’da gerçekçi değildi demişsiniz ama bütün haftasonu Mercedes çalışanlarının yüzünden bir sorun olduğu okunabiliyordu, ben bunun başta küçük bir sorun olduğunu ve Merco’nun yine antrenmanlarda bazı yarışlardaki gibi hız sakladığını düşündüm ama sıralamalardaki yavaşlık ve insanlarda devam eden endişe takım radyosundaki konuşmalardan bile anlaşılıyordu. Yine pit konuşmalarından da anlaşılacağı gibi Mercedes’in sorunu motor, şasi vb. değil süspansiyon ve lastik basınç ayarlarıydi o yüzden bunu çözemedilerse önümüzdeki yarış da bu haftaki olayın tekrarlanacağını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir