Alonso: McLaren-Honda Hala Kış Testlerinde

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Singapur GP’sinde takım arkadaşı Jenson Button ile birlikte yarış dışı kalmalarının ardından McLaren-Honda’nın şu anki durumunu hala kış testlerinde olmak olarak nitelendirdi.

“Dayanıklılık bakımından araçtaki sorunları çözebilmiş değiliz, ancak bu normal, proje çok yeni.”

“Şimdi Mercedes’in Avustralya’daki hali ile aynı yolu katettik, bu yüzden hala kış testlerindeyiz. Bu sorunlar 13. yarışta olmamalı, ancak biraz geride kaldık.”

“Bizim için kesinlikle iyi bir sonuç değildi, çünkü ikimiz de puan alabilecek konumdaydık ve bu fırsatı kaçırdık.”

“Dokuzuncu ve onuncuyduk. Süper yumuşak lastikteki performansımız oldukça iyiydi ve bu şekilde bitirebilirdik.”

“Ancak puanlar alabilmek için önce bitirmeniz gerekiyor ve biz bunu yapamadık.”


Yorumlar

“Alonso: McLaren-Honda Hala Kış Testlerinde” için 13 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Honda geli$ebilir ama sponsor bulamama sorunlari ve F1’den istedigi parayi alamicak olmasi vesaire geli$imi engelleyebilir.Açikçasi 2016 umudu kimsnn yok yanliz yasamadan bilemeyiz

  2. 2014 yılında Mercedes motoruyla yarışmak bu takıma pahalıya maloldu. Ron Dennis Honda kararını daha erken verseydi 1 sene geriden gelmeyecekti takım. Şimdi bütün rakiplerden 1 sene gerideyiz. Ve seneye öyle bir atılım yapılmalı ki 2 sene ilerlemiş olalım yani rakiplere yetişelim.

    1. Bunu 1 sene erken yapsalar motoru dondurmak zorunda kalacaklardı ve sezon boyunca geliştiremeyeceklerdi.

  3. Alonso gibi bir pilot heba oluyor cidden. Ulan Honda sana güvenmiştim güzel bir şeyler yapabilirsin demiştim ama gerçekten patladın ya. Bu durumu toparlamak için Japon mucizesinden daha fazlası gerekli.

  4. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Gidişat hiç iç açıcı değil.

    Önce 2013’te hatalı tasarım araba (ve onun sezon sonuna kadar kullanılmaya devam edilmesi), 2014’teki performans düşüklüğü, 2015’te Honda… 2016’da durum değişecek gibi değil, 2017 için tahmin veremiyorum.

    Bu sezon bu kadar göze çarpmamızın tek sebebi Honda değil. Sponsor kapma çabaları için boşa verilen vaatler. Bu vaatleri verenler de suçludur. En başta Arai…

    Yanlışsam düzeltin ama 2014 kuralları 2011’de açıklandı. Takımlar ve motor üreticileri o yıldan itibaren çalışmaya başladılar. Honda ise 2013 ortasında McLaren ile ortaklık kuracağını açıkladı. Eminim Sakura’da F1 motoru departmanı da o yılın sonlarında açılmıştır. Eleman alımı, proje tasarımı derken 2014’te başlanmıştır motora.

    2014 Abu Dhabi testlerine gelen motor elbet ki aceleye getirilmiş bir motordu. Kurulum turu bile zor attık. Sonrasında 2015 kış testlerine kadar Bay Arai ortaya çıktı. Sezon sonunda podyum göreceğiz dedi. Boullier de bunun gibi demeçler verdi. Çoğumuz da bunu yedik…

    2015 testlerinde ise takke düştü, kel göründü. Honda’nın nasıl bir motor olduğunu gördük.

    Fakat her ne kadar Honda’ya laf atsak da neredeyse 1 yıl içinde gelişen motor takdire şayan. Bunu 2014 Renault için de söyleyebilirim.

    Hepimiz MP4-30 şasisinin “0 beden” konseptinde tasarlandığını biliyoruz. Tabi iş böyle olunca motorun da sığması için dar tasarım gerekliydi, Honda da öyle yaptı. Soğutma sorunları, cıvata sorunları derken şu anki sorunumuz hepsinden daha büyük: MGU-K (MJÜ-K).

    Yeni kuralların en önemli parçalarından biri olan MGU-K bizim başımızı ağrıtan en büyük sorun. Bu da bahsettiğim “0 beden” konseptinin getirdiği bir dezavantaj. Umarız Honda seneye büyük bir atılım yapıp bu sorunu da halleder.

    Sonuç olarak, yarış bir takım işidir. Her ne kadar çoğu insan bunu böyle görmese de, bütün parçaların harmonisi başarı getirir. Bu otomobil için de böyledir, takım departmanları için de.

    Demek istediğim, McLaren ile Honda’nın birbirine laf atması hiç hoş değil. Geçmişte bunu yapanları gördük. Williams-BMW, Red Bull-Renault…

    Biz bir takımız; beraber kazanır, beraber kaybederiz.

    Kimse McLaren gibi bir geleneği yok edemez.

  5. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Alonso burda fazla durmaz

  6. ancak bu normal, proje çok yeni.

    Ne demek yeni? Sezon bitti nerdeyse. Arıza da motor arızası değil, vites kutusuyla ilgili. Bu mu normal?

    Ortada bir felaket var. Her şeyi normal göstermekten vazgeçin. Aptal değiliz. Yemiyoruz.

    1. sen ye diye demiyor zaten, bu dediklerini hepimiz biliyoruz. sadece takımın moralini yüksek tutmaya çalışıyor

      1. Takımın moralini yüksek tutmaya çalışan insan takımla konuşur muhabirlerle değil. Alonso bunları taraftarlara söylüyor, takıma değil.

  7. Yalniz 2014 kis testlerinde Mclaren.Bu yilki testleri tek motorla tamamlamisti Mercedes.

  8. Bu seneyi attık zaten çöpe. Gelecek yıl rekabetçi araç çıkmazsa ortaya, Alonso’nun sabrı tükenir. 2017’de ayrılır.

    1. Ben seneye hiç ümitli değilim. Eğer hakları kullanıp motoru ve enerji ünitesini tamamen değiştirmezlerse yine sonlarda sürünür bu adam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir