Button: Kararımı Verdim, Japonya’da Açıklayacağım

Jenson Button, Formula 1’den ayrılma kararını Japonya’da açıklamaya hazırlanıyor.

Pazartesi günü Jenson Button’ın Formula 1’den ayrılma kararı aldığı iddia edilmişti.

Button bu iddialar üzerine Formula 1’de sadece önlerde yarışmanın zevk verdiğini dile getirmiş ve ayrılacağını ima etmişti.

İngiliz Mirror’a yeni bir açıklama yapan İngiliz Dünya Şampiyonu “Kararımı kesinlikle verdim. Önemli olan bu. Her zaman iyi bir ev yarışında duyuru yapmak güzeldir” dedi.

Button’ın eşi Michibata Japonyalı ve Japonya aynı zamanda Honda’nın evi.

Damon Hill’e göre de Button bu sezon sonunda F1’i bırakacak.

Hill “Emin değilim kalabilir veya gidebilir. Ama onunla konuştuğum zaman oldukça rahattı”

“Bence o bir gün bunu isteyecek. Uzun bir süre boyunca iyi bir iş yaptıkve artık farklı şeyler ilgisini çekiyor olabilir.”


Yorumlar

“Button: Kararımı Verdim, Japonya’da Açıklayacağım” için 15 yanıt

  1. Adamda nasıl bi kader varsa Japonlar yakasını bırakmadı. F1 hayatı Hondaya yapıştı kaldı. Bi kere kurtardı onda da şampiyon oldu. Neyseki evlendiği japon dünya güzeli bişey. Japonyaya taşınıp kılıç kullanmayı filan öğrenebilir.

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren, yüksek maaş aldığı için devam etmek istemiyor gibi. Magnussen ya da Vandoorne çok daha makul ücretlere yarışır. Açıkçası ben de artık bırakması gerektiğini düşünüyorum. Dile kolay tam 16 sezondur Formula 1’de Button. Emeklilik vakti geldi. McLaren iyi olsa 1 sene daha yarış derdim ama gerek yok.

  3. Son saniye Renault mevzusu olmazsa bırakacaktır. Mantık bıraksın ve gençlere yer açsın diyor, gönül kalsın diyor.

    Webber emekli olmasaydı Ricciardo kendisini gösteremeyecekti. Magnussen ve Vandoorne gibi iki tane pilotları sıra beklerken araçlardan en az birini çaylaklara ayırmalılar.

  4. Buttonun ciddi ciddi gidiyor olmasina uzuldum. McLarenin 3 sezondur en kotu araclarina katlandi bakarsiniz seneye 2009 gibi Honda ve McLaren guclu motor-sasi yaparlar adamin cektigi kahir yanina kalir…

  5. vw-tdi-power avatarı

    En sevdiğim pilotlardan biridir Button giderse üzüleceğim bayağı.. Son zamanlarda telsizden takımla dalga geçmeye başlamasından belliydi zaten mutsuzluğu. Lewis ile tekrar takım arkadaşı olsa ne keyifli olurdu 🙂

    Özleneceksin Button, oldukça çok özleneceksin..

  6. Button gidiyor. Geriye Alonso, Raikkonen ve Massa kaldı sanırım. Raikkonen’de seneye gidecek muhtemelen. Massa belki 1-2 sezon daha kalır. Alonso’nun da çok kalacağını sanmıyorum. Kısacası eskilerden kimse kalmadı. 🙁

  7. Vay be iddialar doğru demek. Özlenecek bir pilot Jenson. Başka serilerde umarım görürüz dayanıklılık şampiyonası stiline oldukça uygun gözüküyor.

  8. Yolu açık olsun özlenecek bir insan Button.Kevin koltugu kapar artık.

  9. Muhtemelen önümüzdeki sene için iyi sinyaller almadı takımdan. Zaten gelecek senenin de iyi geçmeyeceği açık. Geç alınmış doğru bir karar. Keşke geçen senenin sonunda alsaydı bu kararı. F1’in özleyeceği bir isim. Yolu açık olsun. İnşallah Le Mans gibi bir yerde yarışır da yine gözümüzün önünde olur.

  10. Güle güle şampiyon. F1 seni de unutmayacak. Tarihin gördüğü en iyi pilotları izleme fırsatını bulduğumuz için çok şanslıyız.

  11. Magnussen’e gün doğdu yine. Bu seferki şansını iyi değerlendirir umarım.

  12. Mclaren iyi bir maaş teklifi yapmazsa bu adam ciddi ciddi gider haklı olarak.

  13. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    McLaren Mp4 – Black Hearse .
    En azından kader 2 artıkçı şampiyonu bizim aracımızla emekli (spor için ölü) ediyor.
    Bu da sevinilecek bir şey.

  14. Olay bitmiştir. McLaren’de kalsa takım açıklayacak derdi. Kendisi karar verdiğine göre ayrılıyor..

  15. Button’dan veda sinyali

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir