Bay E: ”Honda’nın Performansı Yeni Katılımcıları Caydırıyor”

yazar:

kategori:

2015 sezonunda F1’e McLaren ortaklığıyla geri dönen Honda’nın ortaya koyduğu performans Bernie Ecclestone’yi rahatsız ediyor. Daha önce büyük başarılara imza atmış bu ortaklık Japonya GP öncesi 17 puanla 10 takımın yer aldığı klasmanda 9. sırada yer alıyor.

F1 patronu, Honda’nın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek: ”Bu durum spora ilgi duyan diğer üreticiler için hiç iyi bir izlenim bırakmıyor. Çekiniyorlar’’.

V6 Turbo Hybrid teknolojisinin kullanıldığı 2014 sezonundan itibaren farklı pek çok üreticinin F1’de yer alma fikrini yeniden gözden geçirdiği biliniyor. Bernie’ye göre Honda’nın başarısızlığı ise tekrar düşünmelerine neden oluyor;

”Honda’nın yeni bir katılımcı olarak iyi bir iş çıkaramadığını görüyorlar. Bu durumun spora katkı sağlamadığı açık’’.

”Eğer Honda başarılı olmuş olsaydı, onlar da ‘biz de başarabiliriz’ şeklinde düşüneceklerdi. Ama şu durumda aynı işin kendi başlarına gelme şansını sorguluyorlar’’.

Son günlerde Audi’nin F1’de yer alma ihtimallerinden söz edilse de Almanlar tarafından kesinleşmiş herhangi bir şey yok.

Öte yandan gelecek sezon sadece üç motor üreticisinin yer alma ihtimali de bulunuyor. Renault henüz takım olarak yer alma projesini hayata geçirmiş değil.

 

Kaynak: http://www.formel1.de/news/news/2015-09-22/ecclestone-sauer-hondas-leistung-schreckt-neueinsteiger-ab


Yorumlar

“Bay E: ”Honda’nın Performansı Yeni Katılımcıları Caydırıyor”” için 7 yanıt

  1. cgdsny_Ferr avatarı

    sporun geleceğini ve hondanın zayıf motorunu düşünüyorsa çok da galelenmesin renoya verdikleri gibi hondaya da gelişim izni verilsin. böylece kafası rahatlar hacı abinin…

    🙂

  2. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Yeni bir Üretici ye gp 2 de extra yarışma izni verilsin tabi Formula 1 teknolojisi kulanarak,en azından kendini geliştirme şansı olur

  3. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Ee Bernie, Brawn bu kuralları önceden biliyorduysa ve sen de söylemediysen, yapacak pek bir şey. Suçlu sensin.

    1. McLaren Honda avatarı
      McLaren Honda

      pek bir şey yok*

  4. Spora yeni girenlere ve kötü durumda olanlara ekstra gelişim hakları verilmeli. Madem Mercedes’e peşkeş çektirdiler biraz yardım etsinler.

    1. Doğru Honda ve Renault’a gelişim izni versinler.

  5. Honda hafife aldı ondan kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir