Vettel “Schumacher’in Rekorları Çok Uzakta”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, idolü Michael Schumacher’in 91 galibiyet rekoruna ulaşmayı hayal etmediğini söyledi.

Singapur’da kazandığı galibiyet ile kariyerindeki 42. zaferi elde eden Vettel, tüm zamanların en çok kazanan listesinde Ayrton Senna’yı geçerek 3. sıraya yükseldi. Vettel’in önünde 51 zaferke Alain Prost yer alırken bu konuda rekor 91 zaferle Schumacher’e ait.

Vettel “Michael’inki kadar zafer kazanırsam kendimi dünyanın en şanslı pilotu olarak görürüm.”

“Dürüst olmak gerekirse Prost’un rekoru daha ulaşılır görülüyor. 28 yaşındayım ve çocukların artık 17 yaşında başladığını düşünürsek ben de genç sayılmam.”

“Ancak Michael’in istatistikleri sadece saçma: galibiyet sayısı, pole sayısı, en hızlı tur sayısı. İstatistiksel açıdan kendinizi onunla ya da herhangi bir ismi onunla kıyaslayabilirsiniz ve onun çok uzakta olduğunu düşünüyorum.”

“Singapur’da 23 viraj varsa kendimi 1. virajda, Michael’i ise 23. virajda görürüm. Şu anda buna bakmıyorum. Harika bir zaman geçiriyorum. Kendimi çok şanslı görüyorum ve olanlardan mutluyum.”

“Her zaman genel olarak rekabetçi aracım ve rekabetçi takımım oldu. Bu yüzden böyle devam ederse kendimi çok şanslı birisi olarak görürüm.” dedi.

Vettel Singapur’da bu seneki 3. zaferini kazandı. Böylece Schumacher gibi Ferrari’de ilk senesinde 3 galibiyet kazandı.

Vettel “Bu kıyaslamayı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Adil olmak gerekirse onların 1996’daki aracı bizim bu seneki aracımızdan çok daha kötüydü. Bu onun ne kadar büyük bir pilot olduğunu gösteriyor.”

“Geleceği tahmin etmek imkansız. Takım olarak iyi yoldayız bu yüzden gelecekte eğlenebileceğimiz yıllar var. Bir şekilde istatistikleri unutursunuz. En önemlisi hayatınızda eğlenirken bunun için para alıyor olmanız. Bu harika bir şey.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel “Schumacher’in Rekorları Çok Uzakta”” için 8 yanıt

  1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    yeni nesil araçlarla ve kurallarla artık rekor kırmak çok kolay. pole rekoru kırılacak gibi görünüyor ama fastest lap ve galibiyet rekoru imkansız gibi…

  2. Şu F1 pilotları arasında düzgün karakteri olduğunu bildiğim bir kaç pilot var. Button, Massa birde bu Vettel. Bu 3 pilottan karakter olarak iyi oldukları konusunda şüphe duymuyorum.

  3. Schumacher’in rekorlarına ulaşma imkanı var ama bir 4-5 yıl daha Redbull’daki dönemi yaşaması lazım. Ancak öyle yetişebilir.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Afferim lan Vettel Doğruları konuşunca bir hoşuma gidiyorki gerçi yalan söylediği yok ama 😀 .Bunu Tüm Vettelci’ler duysun görsün..Bu adam kadar şanslı Alonso Kadar şanssız pilot yoktur..Bu seneki aracın hızlı olmasında Vettel’in payı şöyle yok takım bu aracı Vettel gelmeden tasarladı hatta yapımına bile başladı.Aslında Vettel birazcıkda olsa Alonso’nun aracını sürüyor.Aynı 2010’da Schumacher Button’ın aracını sürdüğü gibi.Her neyse Rekorlara gelirsek Schumacher istatistiksel anlamda F1’in en iyisi bana göre en iyisi sadece istatistiksel olarak değil.Ve Rüyamda Schumacher’i gördüm..Kilo vermişti ama 5 kg kadar çok sağlıklı yürüyüp konuşabiliyordu eskisi gibi..Fotoğraf çekilebilirmiyiz diye sorduğumda yasak demişti ama kendisiyle konuşma şansım olmuştu..İnşallah iyileşirde rüyam gerçek olur..

    1. Ya bir de şöyle bir şey var. Bir pilotun iletişimi çok önemli. Vettel, Alonso’dan daha sıcakkanlı bir karaktere sahip. Ben Alonso’nun pilotajına hayranım. Muazzam bir pilot. Ama karakteri biraz daha farklı. Vettel ise biraz daha farklı gibi. Bu ister istemez, mühendislerle olan bağını daha farklı etkiliyor. Ve araç mekaniği konusunda gerçekten iyi olmalı. Ayarlar konusunda pek bir hata yaptığı söylenemez. Aracı doğru okuyor olmalı. Şahsen, RAI ile aralarındaki farkın bu olduğuna inanıyorum. Her insan her konuda başarılı olamaz zaten. Her pilotun da avantajlı olduğu yanlar vardır. Açıkçası Vettel, RBR’de yaşadığı şampiyonluk döneminden daha iyi sürüyor bana göre. Kendisini geliştirmiş. Zaten oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuk. Bu yüzden, gelişememiş olsa bugün burada 3. zaferini konuşmazdık. Bakalım ilerleyen yarışlarda, sezonlarda neler göreceğiz. Formula 1’in dinamikleri değiştikçe, her şey değişiyor. İyi pilotlarla, harika pilotlar arasında çizgi de belirginleşiyor.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Vettel’in pilotluğunda sıkıntı yok sadece kötü bir sezon geçirip kaçtı hemen hadi onuda geçtim..Kendisi dedi çok şanslıyım diye..Vettel’in pilotluğuna performansına sözüm yok ve Raikkonen’den iyi iş çıkartıyor öyle yada böyle..En basiti antremanlarda Vettel not defterine not alan bir pilot.Bu ne kadar azimli olduğunu gösterir.Vettel Alonso kadar soğuk değil..Daha güleryüzlü sevecen bir pilot ama.Alonso’nun ayrı bir tarzı var ve benimde hoşuma gidiyor her ikisi.Vettel ağzı kulaklarında bir pilot ki bu ona yakışıyor ama Alonso’ya bu hali daha çok gidiyor tam tersi olsa olmaz..Her yiğidin farklı yoğurt yiyişi var neyse uzatmayim daha sen anladın benşm ne demek istediğimi

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Bu Raikkonen’in aracı, Alonso’nun değil.

  5. Sen gerçekten düzgün karakterli çok iyi bir pilotsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir