Wolff: Red Bull’a Motor Vermeme Kararını Yönetim Kurulu Aldı

yazar:

kategori:

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Red Bull’a motor tedarik etmeme kararını birkaç hafta önce yönetim kurulu tarafından alındığını açıkladı.

Red Bull geçtiğimiz haftalarda Mercedes ile motor görüşmeleri yapmış ancak sonuç çıkmamıştı.

Red Bull’un patronu Mateschitz, kararı Zetsche’nin verdiğini dile getirdi.

Mercedes takım patronu Toto Wolff neden motor vermedikleri sorusuna “2010 yılında fabrika takımı olarak yeniden spora girme kararı aldıktan sonra bugün elde ettiğimiz başarıya ulaşmak için çok çalıştık. Bir ekip ve bir motor tedarikçisi olarak kararları yönetim kurulu alıyor”

“Bu nedenle Red Bull’a motor sağlamama kararını iki hafta önce verdi. Müşterilerimizle ilişkilerimize saygı duyuyoruz. Bağımsız yarış ekiplerini destekleme modelini devam ettirmek istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: Red Bull’a Motor Vermeme Kararını Yönetim Kurulu Aldı” için 5 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    V8 döneminde Reanult’un RedBull’a verdiği motor bana göre en iyi motordu.Çekiş ve sürülebilirlik anlamında Renault RBR’ye özel motor yapmıştı adeta..Özel motor haritaları falan her neyse diğer renault kullanan takımlarda aynı motor olduğunu zannetmiyorum her zaman ve her yerde olduğu gibi Her takım kendisine en iyi motoru yapacaktır fabrika takımları için.Mesela Sauber hala Kanada versiyon motorla yarışıyor.Manor 2014 motoru..Williams daha italya versiyonu alamadı..Neyse demem şu tutturulmuş bir rbr şasiside rbr..Mercedes’in virajlara taşıdığı hızlar şuan en iyisi..Bütün takımlardan çok daha fazla downforce üretiyor araçları..Japonya’da da bunu görecez inşallah.

    1. bu yoruma istinaden şunu oku italyanca translate olsada az anlıyorsun. Vettel ile Hamilton kıyaslanmış. Viraj girişlerinde hamilton hızlı virajdan cıkışta vettel daha hızlı. Ferrarininde çokta az downforce üreten bi aracı yok. Vettelin sürüş stiline uygun bir araca evrimleniyor F15 t. Japonyayı merak ediyorum az kaldı.

  2. kısacası yenilmekten korkuyoruz , yada daha düz motor verirsek redbullun diline düşmekten korkuyoruz. Saygı duymak gerekir.

    1. Rakipten korkmakta ona bir saygı çeşididir. Büyük takım olma yolunda ilerliyorduk ama takımın hataları, motor partneriyle olan haklı yada haksız ama gereksiz atışmalar bunun önüne gecti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir