Alonso, Ferrari'nin Formuna Rağmen Temkinli

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu pilot, ilk iki gün çalışan takım arkadaşı Felipe Massa’dan görevi alarak son gün çalışmalarını yürüttü.

İlk iki gün Massa lider olurken son gün yine Ferrari, bu sefer Alonso ile günü lider tamamladı.

Ferrari’nin bu formuna rağmen İspanyol pilot, aracın performansını değerlendirmmek için henüz erken olduğunu belirtti.

Ferrari’nin testlerde favori olarak ortaya çıkıp çıkmadığı sorulduğunda Alonso: “Hayır, ben öyle düşünmüyorum”

“Sadece ilk gündü ve söylediğim gibi en azından benim için öncelik, tamamıyla rahat hissetmek. Benim için keşfedecek ve öğrenecek çok şey var”

“Belki de üç gün boyunca zirvede olmamız yakıtla veya başka bir şeyle ilgilidir, belki de doğrudur, rekabetçiyizdir. Ama rekabetçi olmadan önce çok tur atmalıyız, aracın güçlü olduğundan ve bütün yarışları tamamlayabileceğimizden emin olmaıyız. Kış testleri sürecindeyiz”

“Aracı çok ama çok güçlü yapmalıyız ve Barselona’ya kadar, veya en azından Jerez’de performansa bakmayacağız”

“İlk izlenim her zaman iyidir. Geçen sene çok iyiydi ve S3’e pek sık kalamıyordum. Bu nedenle çok ama çok temkinliyim”

“İyi bir ilk gündü ama Felipe’nin iki gündür arabayı kullandığı ve ondan yardımcı olacak bilgileri aldığım için aracın sürüşünü çok kolay buldum”

Kendi ülkesindeki testlerde Alonso’yu desteklemek için binlerde insan piste koştu.

Alonso: “İyiydi. Benim için ilk defa bir Ferrari’de olduğum ilk gün önemliydi. bu sabah ve ayrıca dün gece çok duygusaldı. Tur ve pist üzeri zaman açısından günden azamisisni çıkardım ve kendimi iyi hissediyorum”

“Benim için yepyeni olan araçta bir çok ayar yapmam gerekti; koltuk, pedallar, direksiyon, kask. Brembo frenlerini hiç kullanmamıştım, benim için ilk oldu. Uyum sağlamam, kontrol etmem gereken çok şey vardı. Ama ilk iki gün boyunca Felipe’nin yaptığı iş sayesinde araçta iyi bir temele sahiptim”

“Benim için bunun, gerçekten büyük bir yardım olduğunu düşünüyorum. Çünkü aracın ayarları ile ilgili hiç zaman kaybetmedim. Araçtaki rahatıma konsantre oldum sadece. Çünkü Felipe’nin ayarlar bu sabahki sürüş için yeteri kadar iyiydi.”

Alonso ayrıca, Ferrari’de şimdiden kendini evde gibi hissettiğini, takımdaki havadan keyif aldığını söyledi.

Alonso: “Her zaman tekrar ettiğim gibi buradaki hisler inanılmaz. Atmosfer, herkesin tutkusu. Garajda olmak, bütün mekanikerlerle İtalyanca konuşmak çok hoş”

“İspanya’ya çok yakın bir mizah anlayışımız var. Bu yüzden şimdiye kadar kendimi çok ama çok iyi hissediyorum. Hayattan keyif almayı sürdürüyorum”


Yorumlar

  1. el fano, bi laf vardır adam olacak çocuk .okundan belli olur diye. alonso'nun ilk 4 sezon başarılı olabilcek durumlarını anlat bilelim. bisikletmi dedin:) al sana fark, schumacher'in bisiklet macerasını merak ediyorsan 1991 belçika sıralama turlarını arşivlerden bul ve seyret aradaki farkı anlarsın.hemde fazla değil sadece ve sadece 7km bisiklet sürerek. bilen arkadaşlar ne demek istediğimi anlamıştır. 2000-2004 yıllarında ferrari çok güçlüydü diğerleri armutmu topluyordu. schumacher F1i sıkıcı hale getiren adam olarak bilinir unutma. 2000-2004 yıllarında birçok yarış esnasında ross ile schumacher kulaklıkla bulmaca çözüyorlardı. bu durum aracın çok güçlü olmasından kaynaklanıyor gibi bir durum çıkmasın ortaya. aynı araç rubens'tede vardı. bunu niye söyledim. bu schumacher'in yarış içindeki konsantrasyonunu gösterir. 2005-2006da ozaman renault güçlüydü deyip sıyrılırız, ama bu basite indirgemek olur emeğe şampiyonluklara şampiyonlara satgısızlık olur.

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    söylediklerinin çoğuna katılmıyorum dostum. Öncelikle, Şumi deki F1 tutkusu dediğin gibi kimide yoktu ama Alonso da olmadığını nereden anladın çok merak ediyorum. Bu adam F1 den başka hiçbir şey düşünmeyen, başka serileri merak bile etmeyen, sadece sürüşte değil, her konuda kendini geliştiren, Şumi Mercedes e ne amaçla alındıysa o da Ferrariye aynı amaçla alınan, günde 200 km bisiklet sürerek F1 e hazırlanan bir adam. İçinde F1 tutkusu olmayan yada az olan bir adam bunları yapar mı?

    Etkileyici yarışlarının daha az olması çok iyi bir pilot olmadığını göstermiyor. Şunu unutma, Şumiyi Şumi yapan 2000 öncesi araç ve kurallarla etkileyici sürüşler yapması ve 2000 sonrası çok güçlü Ferrari ile sayısız rekorlar alması. Yani 2000 lerde Şumi nin de çok etkileyici yarışları yok Bunun sebebi araçlar ve kurallar.

    Ayrıca Alonso nun ilk dört sezonunda iyi olmadığını gösteren bir durum yok. İlk polünü ve zaferini aldığı 2003 macaristan ı geçenlerde tekrar izledim. O yarışta Renonun yarış içi performansı diğerlerine göre zayıftı. Zaten Alonsonun arkasında başlayan Trulli 4. yada 5. bitirmişti. İlk dört sezonda bunun dışında, kazanabilecek bir araçla yarışmadı. Buna rağmen çok iyi sonuçlar aldı. 2005 ve 2006 şamp. hiç kolay almadı. Eğer senin beklediğin gibi daha etkileyici, daha agresif sürüşler yapsaydı, her pilot gibi oda daha çok hata yapardı ve o şampiyonlukların ikisini de alamazdı. Şimdi de Kimi gönderilerek Ferrari ye geçemezdi. Şuan gridde Şumi dışında, sürüşünün yanında taktikle yarış kazanabilen Alonso dan başka pilot var mı? Ayrıca Alonso 2007 ortasında Agresif sürüş sitiline geçiş yaptı. Sonrasında ise zayıf Renolarla iki sezon geçirdi. 2010 da izleyeceğimiz Alonso, 2005-2006 yıllarında izlediğimiz sakin sıkıcı pilot olmayacak.

    Kariyerinin onuncu sezonu demişsin, Şumi 2000 yılında 31 yaşındaydı. Alonso şimdi 28 yaşında, Şumi gibi 2 şamp. önceden var, ve Ferraride yenilerini eklemek için sabırsızlanıyor.

    Alonsonun kolay bir pilot olduğunu düşünenlere ilk olarak 2005 İmola yarışını hatırlatırım genellikle. Hatırlarsın, Şumi Alonso dan tur başına 2 saniye hızlı olarak farkı kapatıyordu. Son on turda Alonsoyu defalarca sıkıştırdı ama o kadar hızlı araçla Alonsonun taktiği sayesinde geçemedi. Alonso hep böyle sıkıştırıldığında hata yaptırılamayan bir pilottu. Şu an yine en az hata yapan pilot.

  3. alonso, öncelikle 3. şampiyonluğu alarak senna'yı 4. alarak prost'u 5. alarak fangio'yu geçsin sonra 7. şampiyonluğuna kariyeri yeterse zamanı geldiğinde bu değerlendirmeyi yaparsın. tabi schumacher'in bu zaman içerisinde boş durması gerekiyor. schumacher ilk tam sezonunda sürücüler kategorisinde senna'yı geçerek efsaneliğe ilk adımı atmıştır.unutmaki alonsonun ilk 4 sezonunu sen benden daha iyi biliyosundur. 2005-2006 şampiyonluğuna eyvallah. ama spektaküler taraftarları heyecanladıran kaç yarışını sayabilirsin. alonso standard şampiyonların biraz üzerinde bir pilottur bana göre. 2005-2006 harici kariyerine bakarsan sana ipucu verecektir…

  4. oda senin benim gibi alonso hamilton gibi etten biri ama bir farkı var. bu adam için F1 yaşam biçimi diğer pilotlar böyle değil. fark buradan geliyor. mesela kimi, severim kendisini ama mclaren ve ferrarideyken taraftarlar tribünleri senin posterlerinle süslüyor ülke ülke senin için geziyor falan dendi bir röportajda. çokta önemli değil onlar olmasada yarışlar olur ben yarışırıma bakarım diyerek şok yaşatmıştır. türkiyede açıklanmadı sanırım bu röportaj. alonso gittiği takımı başta över işler ters gittimi hemen oda değişir. hamilton yeni ona birşey diyemiyorum kariyerinin başında ancak alonso ve kiminin 10.sezonu yani schumachere yaklaşmaları zor. schumacher geri dönerken ne dedi taraftarlarımın baskısı ve içimdeki F1 aşkı için döndüm ve çok mutluyum dedi. adam bu işi ailesi gibi görüyor. aradaki fark bu. testlerden sonra bile schumacher mühendis gibi diğer araçları padokta dikkatlice gözden geçirdi her zaman yaptığı gibi. adam bu işin çekirdeğinden gelme fark bu…

  5. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Haklısın da, Çok ekmek yemesi gereken adam, hiç bir hata yapmıyor, bulduğu her ekmeği de afiyetle yiyorsa, o da geleceğin efsanesidir. Bunu da sadece benim düşünmediğimi birkaç ay önceki listede görmüş olman gerekirdi.

    Ayrıca Şumi yi insan üstü bir varlık, bir tanrıça gibi kabul eden abartmalara da çok karşıyım. Kimse en iyi değildir. Şumi eğer insansa, başka bir gezegenden gelmemişse, beyni dört çekirdekli değilse, yani diğerleri gibi etten kemikten bir insan ise ondan daha iyileri de gelecektir. Tabii bu efsaneler 3-5 senede bir gelmiyor. Bunu biliyorum ama bir zaman illaki Şumiden iyisini izleyeceğiz. Bu belki Alonso, belki Hamilton, belki Kobayashi, belkide henüz tanımadığımız biri. Ama mutlaka böyle birileri olacak.

  6. el fano alonso;2 şampiyonluğu olan testlerde iyi zaman yapan her pilotu schumacher prost gibi gerçek efsanelerle kıyaslayacak olsaydık. f1 çifte şampiyonlarıyla dolu illa schumacher prost gibi diyebilceksen mika'yı demelisin. o bile gerçek efsaneler gibi değildir. alonso'nun daha çok ekmek yemesi lazım…

  7. Ferrari nin aracındada denediği çok fazla şey olmadığını sanıyorum.Araçlarının pistde nasıl durduğuna baktıkları yada bu yapıyla motor,motor yakıt harcaması ve lastik etkileşimlerini inceelediklerini düşünüyorum.Ferrari ekstradan difüzör ünüde değerlendirmiş yada görücüye çıkarmış olabilir.Jerezde,hatta ondan öte ilk yarışda daha farklı araçlarla karşılaşma ihtimalimiz fazla.

  8. Yavuz Balcı avatarı

    jetman belki ferrarinin sürprizleride vardır.mercedesçiler hazır takıma konduklarını hep unutuyorlar.bir McLarenci olarak sadece şunu diyim rakibimiz her zaman ferrari olur.ferrarici arkadaşlarında farklı düşündüğünü sanmıyorum.geçen sene şampiyonluk şansları yokken bile birbirlerini geçmeye çalışmaları buna en güzel örnektir.

  9. burak bocek avatarı

    Mercedes difüzör ve ön kanadını taktığında Ferrari'nin önüne geçeceğinin garantisi yok.Kaldı ki kim önde bunu bile bilmiyorken.Daha araçlar değişir ilerleyen testlerde ve özellikle Barcelona da epey parça denenir.Araçlar Bahreyn için son sürat tamamlanmaya çalışılıyor.Ayrıca Ferrari nede başkası her zaman bu ön kanat ile yarışacak değil.Muhtemelen agresif bir motor kapağı kullanırız ayrıca difüzörü daha kompleks bir şekle sokmak için uğraşıyoruz.Bence en tehlikeli ve en hızlı ekip Redbull olucak

  10. ferrari mercedese testlerde 1 sn fark attı ama mercedes yeni burun ve difüzörünü kullanmadı.yani mercedes bu durumda ferrarini önüne geçer yeni aeorosuyla.tabi ferraride B planına geçti yani f10-B üstünde çalışıyor olmalı.

  11. Raquel del Rosario ile ewlenmişdi ama ayrılma durumundaydılar ve uzun bir zaman Alonso nun yüzük kullanmadığınıda hatırlıyorum.Belki yeni bir birliktelikde olabilir.Hatta bir zaman Türk bir bayanla birlikteliğinden bahsediliyordu.

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Yavuz Balcı Alonso'dan nefret etmeme rağmen en yakın arkadaşlarımdan biri Alonso'cu olduğu için biliyorum Alonso nişanlı

  13. Yavuz Balcı avatarı

    bu testleri açıkcası takan biri değilimde.alonsocu arkadaşlar iyi bilir alonso nişanlandı mı veya evlendi mi ? sağ el yüzük parmağındaki şey ne ?

  14. alonsomassa avatarı

    ya saçmalama.ne çirkefliği?olur böyle şeyler.kimi showunu yapamadıysa 3 senedir gider işte.dünya beyimin etrafında dönmüyor.

  15. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    ferrariden schumacher gitti diye değil alonso geldi diye soğudum bu adam 3 sezon dada ferrari pilotlarıyla kapıştı şamp. için çok çirkef davrandı şimdi ise burda olmamalıydı kimi bu sene sovunu yapacaktı.

  16. alonsomassa avatarı

    resim çok şey anlatıyor.iki taraf nasılda aç başarıya.felipe den feedback alması ve setuplarını kullanması da güzel.bu ikili eğer tartışmazlarsa güzel bir yıl bizi bekliyor olabilir.

  17. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Alonso bu ilk günkü dereceleriyle, Massa, rosberg gibi pilotlardan farkını ve Şumi, Prost gibi en iyilerden biri olduğunu fazlasıyla gösterdi.

  18. Temkinli olmakta fayda var. Herşey birden tersine dönebilir hiç bir şeyden kesin emin olamayız. Beklentileri yüksek tutmamak daha iyi olur. Ama ben başarılı olacağımza inanıyorum.

  19. Ferrari şüphesiz rekabetçi olacak.Bundan kimsenin şüphesi yok.Merak ettiğim Ferrari'li Alonso ile Mercedes'li Schumacher mücadelesi nasıl şekillenecek bakalım.Yeni sezon gerçekten çok heyecanlı ve zevkli olacak.

  20. işte ayaklarımızın yere basmasını gerektirecek bir açıklama daha… Dediğim gibi öncedende, bu 3 günlük testte pilotlar ve takım yeni aracı tanımak için uğraştılar ve açıkcası aracı geliştirme veya hız bulma konusunda çalışma yaptıklarını pek düşünmüyorum… bu tip çalışmalara jerezde başlayacaklardır ve barcelona da noktayı koyacaklardır diye düşünüyorum… bekleyip görelim

  21. evet şuan biçok şeye yabancı. dediği gibi kaskına bile. ama ben bunlar hakkında fazla endişelenmiyorum. massa ile iyi bir takım arkadaşı olacakları şimdiden belli. ne diyelim iyi şanslar 3F

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir