Button: "Dereceler Önemli Değil"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Valensiya’daki testlerin bütün günlerinde listenin başında yer almalarına rağmen Button, yakıt yüklerindeki farklılık ve İspanyol pistin doğasının herhangi bir değerlendirme yapmayı zorlaştırdığını belirtti.

Button: “Ferrari’nin hızlı olduğunu söyleyebilirsiniz ama ne kadar hızlı olduğunu bilmiyoruz. Rekabetçi olmasalar bu zamanları elde edemezler ama bu zamanları yaparken ne kadar yakıt taşıdıklarını asla bilemezsiniz. Daha yavaş sürüşleri, tahmin ediyorum ki çok daha ağır yakıtla, gözle görülür derecede iyi, bu yüzden onların hızlı olduğunu tahmin ediyorum”

“Ama burası, kimin hızlı kimin değil diye düşüneceğimiz yer olmadığını düşünüyorum. İlk yarış için herkesin yenilikleri olacaktır ve yakıt yüklerindeki 10 ile 160 kilo arasında farklar olaibiliyor. Muazzam farklar var. Bunları okuması da zor”

“Bir sonraki testte çok farklı yakıt yükleri ile çalıştığını daha iyi anlarız, 10 kilonun ne kadar zamana karşılık geldiğini de daha iyi anlarız diye düşünüyorum. Ardından kimin hızlı olduğunu, kimin olmadığı üzerine çalışabilirsiniz. Ama şu anda bizim için önemli olan, at gözlüklerini takıp, aracımızla çalışmak ve onu geliştirmek”

Button, bugünkü çalışmalarında hızlı gitmek yerine McLaren’e alışmaya odaklandığını belirtti.

Button: “Bugün çok iş yaptık ve gerçekten çok yararlıydı. Bir şekilde biraz daha fazla test yapmak iyi olacaktı, biraz daha ayar çalışması, ama bu testi kokpitteki ortama alışmak, takımla çalışmaya alışmak, ilk testte her zaman yaptığınız kontrollerin üzerinden geçmek üzerinedir.”

“Bu yüzden çok yararlı oldu. Bu sabah çok zordu. Aracın içinde bir çok şey değiştirmemiz gerekti. Ama şimdi iyi oturdum ve bu da iyi. Kendimi rahat hissediyorum ve aracın içinde iyi bir yüksekliğim var. Güvenim için bu önemli”

Button geçen sene BrawnGP ile ilk test turundan itibaren keyif almış, şampiyonanın ilk yarısında egemen olmuştu. Ama şimdi takım değiştirmiş olması ile ayarlayacak çok şeyinin olduğunu düşünüyor.

Button. “Bu zor. Herşeyden önce aracın sezonun başında nasıl olacağını hissetmek için burası en iyi pist değil. Çünkü, yarıştığımız diğer pistlerden çok farklı. Bu yüzden denge de çok farklı.”

“Ama bugün, kokpitte kendimi bulmak için yoğun bir gün geçirdim. Çünkü Brawn’da aynı koltuktu, aracın içinde herşey aynı çalışıyordu ve aracın çalışması da aynıydı. Burada ise kafanızın etrafında çok daha fazla şey”

“Lewis’in dünkü ifadelerinden sonra mutluyum. Hepimiz fazlasını istiyoruz. Bizim yolumuz bu. Ama birlikte çalışmak için iyi de bir temele sahibiz.”

 


Yorumlar

  1. button için derece değilde arkalarda nal toplamak önemli herhalde.

  2. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    :))
    bu mclarrenciler çok ilginç çokkkkk.
    HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK FFFFFEEEEERRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAARRRRRRRRRİİİİİİİİİİİİİİİ
    tabiki MİCHAEL SCHUMACHERRRRRRR :)))
    zavallı mclarenciler…

  3. HAklısın Onur arkadaşım seviyemiz bir değil:)

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ferrarinin 2002 öncesi ve sonrası(2004'e kadar ki)şampiyonluklarında hiç birşey farketmez. sadece ross brawn'ı örnek gösteriyorum. bu adamın bulunduğu takımın başarıları hazmedilmesi gerekiyor. gridin dibindeki hondayı brawn'a dönüştürerek şampiyon yapmasıda son örneği. fia-ferrari teorileri sadece buraya yazıldığıyla kalır.

  5. geçmişi unutmadan geleceğe bakıyoruz,bekleyelim görelim önümüzdeki 10 seneye kim damgasını vuracak.onur arkadaşım sen rahat ol aklı başında olanlar 20 yıl geçsede 2000-2010 yılları arasında neler olduğunu hatırlayacaklar tıpkı sen,ben,bizler gibi.

    Buttona bir şey demiyorum zaten.sadece başarılar 🙂

  6. Allah şahidimdir ki aşağıdaki yorumu yaparken yazdıklarımdan hiç birşey anlamayacağını ama yine de karşı çıkacağını biliyordum. Yüzümü kara çıkarmadın, teşekkür ederim. Şu an okuduğun yorumumun yerine de uzun bir yorum yazdım, basit bir dille yazılmış ve ilkokul seviyesinde bir insanın dahi anlayacağı düzeydeydi. Bir de böyle deneyeyim dedim. Ancak sonra silip attım, sonucun değişmeyeceğine kanaat getirdim.

    Bir kaç hafta önce yine bir haberin yorumlarında seninle anlaşamamıştık. Hatta massathebest kardeşimiz de vardı hatırlarsan. Orada da massathebest ile anlaşabildiğim halde seninle yine anlaşamamıştık. O halde sana son sözüm şu olsun; gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır feel it kardeşim.

  7. bu arada kimsenin seni susturmaya çalıştığı yok sen istediğin kadar konuş bundan 50 yıl sonra Ferrari 2000 – 2010 yılları arasını domine etti rekorlar kırdığı yazacak.Onur aybars diye biri vardı tüm gerçekleri biliyordu ve de herkesin doğruları öğrenmesini sağladığını yazmayacak.O yüzden sana kolay gelsin şimdiden arkadaşım:))

  8. Anladığım kadarıyla 2005'de uygulanan lastik kuralının öncesindeki gelişmelerden de haberin yok. Ferrari'nin ajanı Bridgestone reklamını yapmak maksadıyla tüm yarışı tek set lastikle bitirebileceğini dillendirip, Ferrari'nin kanına girdi. Ferrari'de ajan partnerinin bunu başarıcağını umarak FIA'nın 'maliyetleri düşürmek' maksadıyla önüne koyduğu kural değişikliğini kabul etti ve kural yasalaştı. (Senin düşüncene göre tüm takımlar bu duruma onay verdi, Ferrari'de ses etmedi.) Ancak Ferrari ve Bridgestone kazın ayağının öyle olmadığını çok acı bir şekilde anladı. Peki sonuç ne oldu? Hemen ertesi sezon 'maliyetleri düşürmek maksadıyla' getirilen bu kural iptal edildi. Maliyetleri düşürmek için şimdilerde testler sınırlandırılıyor, takımlardaki çalışan sayıları dahi azaltılmaya çalışılıyorken o kural neden değişti? Gizli anlaşmadaki 'diğer ekstra şeyler' maddesi uygulanıyor olmasın? özellikle bu yorumuna çok güldüm:)))) senden güzel film senaristi olur hakikatten:)

  9. Onur arkadaşım hala kendin kuruyorsun madem siz çok büyük bir takımsınız kendinizi neden ezdiriyorsunuz göz göre göre.Sesiniz dahi çıkmıyor.Mclaren i geç dünyanın belkide en büyük şirketlerinden biri olan hatta Ferrariden daha büyük olan Mercedes ve BMW ses çıkaramayacak ta kim çıkaracak.Demekki bu anlaşma sakıncalı bir anlaşma değil ki kimse ses çıkarmadı.Kendi kafanda kurduğun yalanlara inanmışsın işte sıkıntı burada arkadaşım.Gelelim Bridgestone olayına yok telsiz konuşmalarını dinliyorlarmış yok kendi reklamını yapmak için 2005 te bütün yarışı tek lastikle bitirmek istemiş.Çok güzel reklammış hakikatten kendini rezil etmekten başka bir işe yaramadı:)Asıl fia Ferrari nin çok üstün olmasının önüne geçmek istediği için tüm bu kuralları çıkardı.Çünkü fia tekdüzeliği sevmez işine gelmez.2009 da büyük takımların geride kalmasının tek sebebi fiadır.Madem ferrari bu kadar etkili ufak bir difüzör olayında bile boşluktan yararlanmaya korkan FErrari neden tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadı.Madem veto etme yetkisi var veya büyük etkisi var en güzel çift katmanlı difüzörü yapardı kimsede sesini çıkaramazdı.Ferrari fia ortak temek başarısının sırrı bu demek F1 cahilliğidir.Bu arada senin yazdığın bütün yorumlar varsayıma dayanıyor o yüzden sen önde kendi takımlarının kendini savunmasını bekle bence.Sen herşeyi biliyorsun ama bu takımlar hiçbirşey bilmiyor hepsinin olan bitenden haberi yok:)) Benden sana bir tavsiye önyargılarını bir kenara koy başarılı olana saygı duy çünkü yarın birgün sende tamamen kendi hakkınla başarılı olduğunda insanların sana senin onlara baktığı gibi bakma hakkı doğurursun.Yani seni haksızlık yaparak başardı zannederler.Bu da en büyük haklarıdır…

  10. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    2010 şampiyonu mclarenden çıkıcak
    ferrari şampiyon olamaz bu sene

  11. feel it kardeşim; bu anlattıklarımı F1'in en tepesindeki adamlar açıklamadı mı? Max ve Bay E açıkladı bunları, karşılığında Ferrari sessiz kaldığına göre adamlar biryerlerinden uydurmuyorlar demekki. Ben de uydurmuyor, bu açıklamalara dayanıyorum. Ki Ferrari aksini iddia etseydi dahi bu adamlar aptal değil, kendilerine Ferrari'nin yüklü bir tazminat davası açması olasılığına karşı olmayan şeyleri olmuş gibi anlatmazlardı. Ama Ferrari, adamlar iftira atmayıp doğru konuştukları için kılını dahi kıpırdatamadı.

    Son dönemde McLaren'in casusluk ve yalan skandalı ortaya çıktı (özellikle ortaya çıktı diyorum, çünkü düşünceme göre her takımda olduğu gibi ortaya çıkmayanlar da vardır). Ferrari ise son dönemde pek çok madde içeren gizli anlaşmayı imzaladı. Bu gizli anlaşma McLaren'in kirli işleri gibi bir seferlik bir şey değildir. Anlaşma 2002 ile 2009 başı arasında işlemiştir. Belki de önümüzdeki yıllarda da devam edecek, bilemiyorum. Ayrıca Bridgestone'un maşa olarak kullanıldığı ajanlık işi de var. Telsiz dinlemeleri vs saymıyorum, çünkü o tür işler hem devede kulak kalır hem de sanırım bir çok takım bu işi yapmıştır. Bunlar iki takımın son dönemde 'ortaya çıkan' skandalları. Şimdi sen neye göre son dönemde en fazla illegal işi yapanın McLaren olduğunu söyleyebiliyorsun? Sezgilerinle mi?

    McLaren'in 2007 ve 2008 aracında 'kullanıldığı kanıtlanan' Ferrari parçaları var mı? Olabilir veya esinlenme tarzı değil, yüzde yüz kopya olan bir parça var mı? Yok.

    Peki ne var?
    1- Gizli anlaşma var.
    2- Max'ın Ron'a karşı sağır sultanın dahi duyduğu nefteri var.

    Hal böyle olunca McLaren'i (Ron'u) köşeye sıkıştıran FIA (Max) geri adım atar mı, atabilir mi, attırırlar mı?

    Ferrari'nin davası dahi olmadığından bahsetmişsin. Haklısın, yoKtur.

    Peki ne var?
    1- Gizli anlaşma var.
    2- Ferrari – Bridgestone ortaklığı var.

    Hal böyle olunca Ferrari'ye dava da açılmaz, lastik datası suçundan ceza alması gereken Bridgestone tek tedarikçi olarak ceza yerine ödül alır. Tek tedarikçi olunca da açıklama yapar; "Geçmişte olanlar tekrarlanmayacaktır". Komik insanlar…

    Ben kanıtlanmadan pilot veya takım suçluyor oluyorum da sen peki ne yapıyorsun? Sonucu belli olan mahkeme kararına göre konuşuyorsun değil mi? Tekrar ediyorum; "McLaren'in şu parçası Ferrari kopyasıdır" denilemiyor.

    Veto hakkının çok büyütülecek bir şey olmadığından ve Ferrari'nin geçmişi ile taraftar sayısı çokluğundan dolayı bu hakka sahip olmasının doğal olduğundan bahsetmişsin. Ne diyeyim, düşünce tarzına hayran kaldım.

    Bunun peşine de Ferrari'ye ayrıcalık tanınıyorsa karşı olduğunu ve durumun bu şekilde değil de biraz daha farklı olduğundan bahsetmişsin. Yani ismi Mehet Ali değil de Ali Mehmet… Anlaşma açık ve net. Teknik madde değişmeden Ferrari'nin onayı gerekiyor. Daha evirip bükmenin manası yok.

    Anladığım kadarıyla 2005'de uygulanan lastik kuralının öncesindeki gelişmelerden de haberin yok. Ferrari'nin ajanı Bridgestone reklamını yapmak maksadıyla tüm yarışı tek set lastikle bitirebileceğini dillendirip, Ferrari'nin kanına girdi. Ferrari'de ajan partnerinin bunu başarıcağını umarak FIA'nın 'maliyetleri düşürmek' maksadıyla önüne koyduğu kural değişikliğini kabul etti ve kural yasalaştı. (Senin düşüncene göre tüm takımlar bu duruma onay verdi, Ferrari'de ses etmedi.) Ancak Ferrari ve Bridgestone kazın ayağının öyle olmadığını çok acı bir şekilde anladı. Peki sonuç ne oldu? Hemen ertesi sezon 'maliyetleri düşürmek maksadıyla' getirilen bu kural iptal edildi. Maliyetleri düşürmek için şimdilerde testler sınırlandırılıyor, takımlardaki çalışan sayıları dahi azaltılmaya çalışılıyorken o kural neden değişti? Gizli anlaşmadaki 'diğer ekstra şeyler' maddesi uygulanıyor olmasın?

    Diğer takımların ses etmemesini apaçık ortada olan durumun benim uydurduğum bir olay olmasına bağlamışsın. Kim ses edecekti bu duruma? Honda mı, Jordan mı, Jaguar mı, Minardi mi, yoksa Super Aguri mi? Bridgestone'den ağzı yanmış Williams ve McLaren mi? Adamlar ajanlık konusunda kimsenin kılını kıpırdatmadığını gördüğü halde "Böyle böyle bir durum var, biz bundan rahatsızız" deseler FIA en kibar tabirle "Hadi oradan" diyip olayı örtmeyecek miydi?

    2003'de uygulanmaya başlanan ikinciye 8 puan konusu ise 'teknik konu'ya girmez. Ama bu Ferrari'nin onayı sunulmadığı anlamına gelmez. Yine de biz Ferrari'nin onayına sunulmadan kanunlaştığını farz ederek devam edelim, o madde nedir biliyor musun? Ferrari'ye bağışlanan bağdan diğer takımlara verilen bir salkım üzümdür.

    Bana hitaben "Sen akşama kadar konuşsan da Ferrari nin başarılarını hazmetmek zorundasın." demişsin. Bir kere bana emir cümlesi kullanma. İkincisi 2002'den önceki Ferrari ile bir alıp veremediğim yok, ama 2002'den sonrası için değil emir cümlesi kullanmak ölümle tehdit dahi edilsem benden kimse bu olay karşısında suskunluk beklemesin.

    Daha önce yazmıştım, tekrar yazayım ki okumamış olabilirsin ve belki bana fanatiklik, çekememezlik vs yakıştırması yapmazsın (hoş yapsan da pek bir şey ifade etmiyor). 1988 – 1992 arası McLaren-Hoda ortaklığı bu beş sezonda 4 şampiyonluk bir ikincilik alıyor. Geçen sezon başında resmiyet kazanan FIA-Ferrari anlaşmasından sonra bu dönem de benim için bir soru işareti artık.

    Ve dikkatimi çeken bir başka durum da '88 – '92 arası McLaren'in sponsoru Marlboro, gizli anlaşmanın yapıldığı tarihte Ferrari'nin sponsoru da Marlboro. "Yok daha neler, sadece sponsor" diyenler olabilir. O kişilere cevabım bu sene Kimi'nin başına gelenleri göremediniz mi? Ya da Ron'un McLaren'in başına nasıl geldiğini bilmiyor musunuz? Hatta dedikodu şeklinde Max'ın sapıklığının ortaya çıkışında Vodafone konuşulmadı mı?

  12. cem korkmaz avatarı

    bende bir mclarenci olarak şunu söylüyorum mercedes ferrari redbull gibi takımlar var
    ve görünümü diğer araçlardan farklı mercedes de ross brawn gibi adamlar var ve farkındaysanız o ferrarideyeken hep farklarla şampiyon oluyorlardı oyüzden bilmiyorum ve tabii benzin yükleride ne biliyim sabırsızlıkla bekliyorum ama çok iyi olcaklarını sanmıyorum

  13. Bu konu senden başka hiçbir takımı onların yöneticisini rahatsız etmiyor ama sen sanki olayları bizzat yaşamış yaşatmış biri gibi konuşuyorsun.Varsa böyle bir durum o takımlar haklarını sonuna kadar arar merak etme.Bazı fanatik taraftarların hazımsızlık ve de kıskançlık dolu yorumlarından öteye taşır onlar sıkıntı yapma.Sen akşama kadar konuşsan da Ferrari nin başarılarını hazmetmek zorundasın.Tarih yazmış bir kere aksi ispatlanmadığı sürece bunların hepsi kurgu olarak kalıcak o da tabi sadece forumlarda:))

  14. Onur arkadaşım.Ben sizin gibi sezgilerle hurafelerle uğraşmam.Kanıtlanmış hırsızlıklar illegalliklere bakarım.Kanıtlanmadan da ceza almadanda kimse hakkında kesin konuşmam.Sadece fikrimi söylerim yapmış olabilir derim.Son dönemde f1 de en illegel işler yapan takım Mclarendir bunu ben söylemiyorum aldığı cezalar söylüyor.Ayrıca birde renault tabiiki.Ben demiyorum ki Ferrari sütten çıkmış ak kaşık.Ama suçu kanıtlanmadan böyle bir dava bile yokken sen eğer bazı takımları veya pilotları suçlarsan insanlarda "bu insan kıskanç ve hazımsız" hissi uyandırırsın.Gelelim o Ferrari nin veto yetkisine.Niye bu kadar büyüttün anlamadım.F1 tarihinin neredeyse kurucusu olan ve de tüm dünyada en çok taraftarı olan ayrıca en başarılı takımın diğer takımlardan ayrıcalığı olması normaldir.Yanlış anlaşılmasın eğer sadece Ferrari ye ayrıcalık tanınıyorsa elbette karşıyım.Oradaki veto yetkisi tam olarak şudur: fia teknik veya yönetimsel olarak bir karar alacaksa bütün takımlara danıştığı gibi Ferrariye de danışıyor.Aradaki fark bu kural değişikliklerine veto yetkisi verebilmesi.Ama tek başına veto etmesi hiç bir artı sağlamıyor ferrariye bu oybirliğiyle alınan bir karar.Öyle olsa 2003 te ve de hatta 2005 te o lastik kurallarının değişmesine izin vermezdi Ferrari.Zaten bunu takımların çoğu biliyor bilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz.Şimdi çok büyük bir durum olsa bunca sene bu kadar para harcayan dünyanın en büyük firmaları ve takımları bu konuda birşey yapmadan durmaz.

  15. feel_it; sana çok teşekkür ediyorum. Farkında olmadan bana çok büyük bir iyilik yapmışsın. O iyiliğin ne olduğunu soracak olursan, şudur;

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/12398-f1-2010da-iki-piti-zorunlu-kilabilir-haberi.html

    Yukarıdaki linkdeki habere yaptığım 04.02.2010 20:31:59 tarihli yorumumun ilk paragrafının sonlarında anlattıklarımın doğruluğunu burada yaptığın son yorumun ile kanıtlamama yardımcı olmuşsun. Tekrar teşekkürler.

  16. Nasıl birşey varmı daha geçen sene FIA ve Ferrari arasında yapılan gizli anlaşmalar ortaya çıkmadımı işinize gelen şeyleri görüp gerisine boşver demeyin….Mclaren aracı 2007 senesinde FIA atarfından incelenmedimi ama kopya parça bulunamadı..Kullanılan aracın kopya olduğuna dair herhangi bir belge yoktu….Bunlar eski konular arkadaşım ısıtıp ısıtıp servis etme..kapanmış haklı-haksız herkes cezasını çekmiş…

  17. Ben bizim izleyebildiğimiz senelerden bahsettim.Evet bizimde bocaladığımız oldu madem çok eskiye gidiyoruz o zaman genel olarak bak bakayım F1 tarihinin en iyi takımı kim.Ferrari nin açık ara üstün olduğunu görürsün.Ayrıca bu olayın daha karışık olduğunu herkes biliyor.BElkide o çocuk olayı gerçeği gizlemek için kurulmuş bir oyun.Ama bir gerçek var vede bir de sonuçlar var ben onlara bakarım.Sen istediğin kadar suçsuz olduğuna inan beni ilgilendirmez.Kollanma kayırılma meselesine gelince bunların hepsi görüş kanıtlanmış birşey varmı?yok sonuç yok?Bana göre bunlar sizin gibi takımmların Ferrarinin muazzam başarısını kıskanmasının ve de kendi geri kalmışlığının bahanesidir.ÜStte olana her zaman çamur atılır.Doğanın kanunu bu

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadaşım heralde ben san anlatamıyorum bazı şeyleri,kimin fanatik olduğu tartışılır;her mahkeme kararı dogru mudur yani,ben sadece bunu sorguluyorum ve buna dayanarak bişiler yazıyorum,sen de takmışsın bir mahkeme kararına başka da bişi demiyorsun,ben,oratada bilinmeyen bir sürü şeyin oldugundan bahsediyorum,bunlar belki de mclaren in daha d aleyhinde olacak şeylerdir bilemem,ama kamuoyuna bu konuda acıklanan şeyler oldukca sınırlı..ben şimdi bunları söylerek fanatik oluyorum,sen de objektif makul insan oluyorsun oyle mi? peki buyur ol o halde bişi diyemem..
    elbette bana teknik veya buna benzer herhangi bir şey anlatamazsın,benim bildiklerim bana yeter,bu konuda en iyisinin mclaren oldugunu gayet iyi biliyorum,siz başka alanlarda iyi olabilirsiniz bişi diyemem ama suspansiyonu mclarne yapar..
    hem ben sana birşey sordum aşağıda,koskoca mclaren takımı buldugu bilgileri gidip de fotokopici de mi çoğaltır? yani bu kadar aptalca birşey olabilir mi,fotokopicideki çocuk da tiosi felandı heralde hemen birilerine haber verdiğine göre:PP ya bak şu verdiğim örnek,olayların çok çok başka yönleri olabileceğine dair çok basit bir örnek,eğer sen bunları kabul etmeyip yine ben bildiğimi okurum dersen,bu sohbetin de hiç bir anlamı yok,ben fanatik olarak kalayım,sen de bilge insan ol..
    hakkinenden sonra 10 yıl şampiyon olamadık evet ama o sure zarfı içersinde şampiyonluga oynayan araçlarımız oldu..unutma ki bu konuda rekor ferrariye ait,15-20 yıl şampiyon olamadınız,90 lı yılları izleyen kişiler,içlerinden,acaba bu yıllarda ferrari başka seride felan mı yarışıyordur diye geçirebilir..2000 lerden sonraki şampiyonluklarınızda da hırsızlık olmasa bol miktarda kollanma kayrılma vesaire oldugunu hatırlatmama gerek yok heralde..

  19. NE demek kesin değil sonuçta bir ceza aldı ve de bir mahkeme kararı var.Şimdi sana mı inanayım ben mahkemeye mi Mclaren bile kabullenmişken senin gibi fanatik düşünceli insanlara kimse inanmaz sizin gibi fanatiklerden başka.Nerede şampiyonluğunuz var anlamadım hakkinenden sonra neredeyse 10 yıl şampiynluk alamadınız.her zaman rekabetçi bir takım olduğunuza katılırım ancak kusura bakma şampiyon olan bir takkım değilsiniz.Bunu ben söylemiyorum istatistikler söylüyor.Ben sonuçlara bakarım son 10 yılın istatistiklerine bir bak istersen.Bu arada süspansiyon sistemi lastikle neredeyse birebir ilişkilidir ama burada sana teknik bilgi verecek değilim.Renault Michelin i en iyi kullanan takımdı 2006 da 2005 te de iyiydi gerçi Mclaren daha hızlıydı ama dayanıksız olduğundan kaybetti şampiyonluğu.Siz de bu bilgiler sayesinde 2007 de şampiyonluğa ortak oldunuz sen ister kabul et ister etme bu böyle.Duble yaptık demişsin tamam zaten bu olaylar sezon öncesinde gerçekleşti sonradan o çoçuğun itirafı ile başlayan olaylar zinciri bu noktaya getirdi Mclaren i.SOn olarak hiçkimse suçsuz yere sezon öncesinde 300 milyon dolar ve de aylarca emek harcayan takımın bütün puanlarını silip üstüne 100 milyon dolar ceza kesemez.Hele ki bu takım Mclaren gibi büyük bir takımsa.

  20. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadasım ortada herhangi bir çelişki felan yok,senin mantıgınla bakılmaz bu tip şeylere..ne yani ceza alan kesin suclu,almayan sucsuz mu?
    singapurda herkesin gözü önünde yapılan ve ispat edilen şeylere ne tür cezalar geldi?
    ben bu konuda tamamen suçsuzuz demedim,muhakkak bişiler olmuştur ama f1 tarihinde bu tip durumlar hemen her zaman olmuş şeylerdir,ne yani koskoca mclaren takımı bilgileri fotokopici de çoğaltıcak ve bu şekilde mi yakayı ele verecek,burada yazı yazan hemen herkeste az da olsa mantık vardır heralde,böyle birşey akıl işi mi soruyorum..
    hadi diğer konuları anladım da suspansiyonu da mı kopyaladı diyorsun sen;yav mclaren bu konuda her zaman üstündür,belki lastiklerle ilgili bişi olmuştur bişi diyemem ama sanki mclaren in daha önce hiç f1 aracı yapmamış gibi herseyi kopyaladıgını söylemene katılamam kusura bakma,bu takım 2007 yılına gelinceye kadar bir sürü şampiyonluk aldı gridin en hızlı araclarını üretti,hem o mevzular çıkmadan önce sezonun 2. yarışı malezyada double yaptı bilmem hatırla mısın?
    ron dennis bir ay önce felan bu konulartla ilgili bir açıklama da yapmıştı hatta,herşeyin göründüğü gibi olmadığına dair,bu konuya dair bildiklerimiz,bilmediklerimizin yanında çok az kalır bana göre de.. anlatmak istediğim şey bu

  21. Aracın kopya olduğu konusuna gelince Mclaren bu bilgiler sayesinde aracın süspansiyon sistemini,ağırlık dağılımını,dingil mesafesini vb birkaç durum daha var tüm bunları bunlar sayesinde oluşturdu.Fİanın açıkladığı rapor bu burada kafadan yazmıyorum merak etme.Sadece az araştırman gerekiyor.Oluşturduki Renault gibi bir anda çöküş yaşamadı.HAtta 2006 dan daha iyi bir konuma geldi.

  22. O sene Mclaren Michelin in ayrılmasından sonra Bridgestone lastikleriyle uyum sorunu yaşayacağını biliyordu ve de bu konuda Ferrariden bilgi çaldı.YAni bilgi hırsızlığı yaptı.O da bir hırsızlıktır arkadaşım.BU arada kendinle çelişme hem 100 milyondolar ceza aldı diyorsun hemde kanıtlanmamış diyorsun.Çelişkili cümlerel bunlar.KAnıtlandı ki ceza aldı Mclaren.YOksa sen suçsuz yere Mclarenin puanlarını silip 100 milyon dolar ayriyetten alamassın.Ben cezanın daha ağır olduğunu nereden mi biliyorum git fia nın yönetmeliklerini oku.En az 2 sene uzaklaştırılacaktı Mclaren araştır istersen.O sene hukukçulardan tut F1 camiasının tamamına yakını böyle bir ceza bekliyordu.

  23. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadaşım ben de senin gibi düşünmekle beraber,aracın neye göre kopya oldugu kanıtlanmıs,bizim bilmeigimiz bilgilere mi ulastın,paylasırsan seviniriz,hırsızlık yanlış bir kelime,kimse ferrari fabrikasına girip oradan bişiler almadı,hırsızlıgın kelime anlamına uygun değil anlattıkların,hem sen neye göre cezayı az buluyorsun? sen hayatında spor tarihinde 100 amerikan doları ceza alan başka bir takım ya da sporcu veya buna benzer birşey gördün mü?
    ceza azmış,vay anasını ya ne oalcaktı yani ne oldugu belli olmayan şeyler yüzünden spordan mı ihraç edilecektik?
    kesinliği kanıtlanmış singapur hadiseleri için verilen cezalardı da gördün öyle değil mi,bu kadar takip ettiğine göre bu işleri onlardan da haberin vardır,mclarenin haklarının ne kadar yendiğini görmemek için kör felan olmak lazım bu konularda,eskiyi söylemiyorum bile,daha surada 2-3 yıllık mevzulardan bahsediyorum..

    ayrıca asıl şımarıklık sevdigi pilotları madara etmekten beter eden adamlara ileri geri konuşmaktır..

  24. Ayrıca Hamiltonun gayet takım için yalan söyleyebildiğini Avustralya gp sinde gördük.Merak etme eğer takım isterse herşeyi yapar.Alonso nun itiraz ettiği vede haksızlığa uğradığını düşündüğü konu bu işte zaten adam o yüzden ayrıldı.Takım içindeki bazı kişiler Hamilton u kolladığı aşikardı.İngiliz ittifakı diyebilirsin.Yoksa adam Mclareni bırakıp 1 sn ye yavaş olan renaulta niye gitsin…

  25. Bu benim düşüncem fia tabiiki kopya olduğu kanıtlanmış bir aracın takımlar şampiyonasındaki puanları silinmiş bir aracın pilotunun şampiyon olmasını istemez.Mclaren ile yapılmış anlaşma gereği bu sonuç ortaya çıkmıştır.Yoksa bu hırsızlığın cezasının çok daha ağır olması gerektiğini tüm F1 camiası dile getirdi.Hatta son yarışta kubica ve bikaç pilotun otomobillerinin kural dışı olduğu bilinmesine rağmen diskalifiye edilmedi eğer edilmiş olsaydı Hamilton yine şampiyon olacaktı.ASlında daha bir sürü olay daha var ama görebilmek mesele.

  26. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Feel it61, nasıl Hamilton resmen kenara çekilmiş, çok merak ettim. Fia bunu nasıl başarmış?

    adam ron dennisin emrine bile uymadı, Alonso ya sıralamalarda strateji gereği yol vemesi gerekirken, aksine engelledi. Fia mı dinler bu şımarık adam?

  27. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Araca alışmaya çalışıyorum,pist karakteri farklı, yakıt farkları etken….

    Yaklaşım tarzın bu olursa button, asıl bahanen (hamilton) hakkında yarışlar başladığında neler diyeceğini merak ediyorum.

  28. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    mclarende birinci pilot hamilton oraya kim gelirse gelsin sadece test pilotu vazifesi görür:D

  29. dereceler iki takım arkadaşı arasında önemli nasıl önemli değil.ben takım arkadaşı pilotların aynı benzin yüküyle tur attıklarını düşünüyorum. buttun 82 tur atmış herhalde arabaya bu kadar turda ısınmıştır.mesela schumi arabaya biner binmez nicoyu ekmişti.button da 0,7 saniye fark yedi.bu çok büyük bir fark hamiltondan yani benim şahsi görüşüm şuydu button hamiltonu siddin sene geçemez .bu tez daha ilk testlerde güçlendi.

  30. Hımm Şuan için derecelerin pek bi önemi yok Button haklı takımlar şuan aracı tanımak ve atılan tur zamanlarından olabildiği kadar veri toplamak isteyceklerdir.Açıkcası McLaren en çok gelişen takım unvanını elinde bulundurdugu için takımıma güveniyorum içim rahat bu konuda.

  31. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    sevgili alonsomassa arkadaşım sanırım yanlış anladın yorumumu ben ferrari çok üstün çok çok hızlı herkesten hızlı diyenlere bunların hiç birşey ifade etmediğini söylemeye çalıstım ve o yorumda 3 takımdanda iyi şekilde bahsettim ferrari güçlü olacak demek nedemek ama her yarışıda domine edemez demi…

  32. Button sen hayatının en büyük hatasını yaptın farkında değilsin daha ilk F1 senesinde Alonsoyla başabaş mücadele eden biriyle aynı takım arkadaşı olmayı istedin.2008 de arabası Ferrari den azda olsa yavaş olmasına rağmen şampiyon olan ve yine 2007 de bana göre Mclaren in yaptığı hırsızlık yüzünden fia tarafından üstü örtülü bir şekilde şampiyonlığu elinden alınan(26 puan farkın 3 yarışta eritilmesiyle özellikle Brazil GP resmen kenara çekti millet geçince tekrar yarışa döndü vites kutusu arızası diyede geçiştirdiler) ayrıca birde neredeyse ilk senesinde F1 şampiyonu olan birinin yanına gittin.Üstüne üstlük şampiyon bir otomobili bırakıp birde Mercedes almışken gittin.Bana göre intihar ettin…

  33. alonsomassa avatarı

    doğru bitek senin takımın en güçlü olacak sende zıpzıp zıplayacaksın dimi?senin takımın 1inci olsada böylemi diyecektin?daha herkesin gizlediği neler var.oturda keyfine bak.

  34. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar ferrari güçlü olacak ama herkesten güçlü olacak diye birşey yok mercedes daha 2010 sezonu için tasarladığı difizör ve ön kanadı kullanmamıs. ayrıca mclaren testlerde 2 sn gerideydi brawndan ama sezon başladığında bir saniye gerideydi sezon bittiğinde 1 sn öndeydi yani testler araba göstermekten başka bir bilgi vermiyor hele böyle çılgın bir sezonda

  35. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    merhaba böö nickli arkadaş. seni tanıyamadım 🙂

  36. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    mclarenin geride olduğunu düşünmüyorum. ama sadece dikkat çekilcek nokta mercedes 2010 için tasarladığı difizör ve ön kanatı kullanmadı mercedes birşeyleri saklıyor sanırım barcelonaya. ayrıca mercedes sin çok hoş bir motor kapağı var:D umarım mclaren mercedes ferrari redbull inş bide sauber bize inanılmaz bir sezon izletir ama böyle bir sezonda kimi yok :(:(:(:(:( neyleyim böyle sezonu dicem nerdeyse

  37. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    kabul etmeliyiz ki Mclaren hızlı gelişen bir takım geride olsalar bile çabuk yol kat edeceklerdir eminim

    dereceler önemli ama ilk testler için değil çünkü hangi takım ne yapıyor belli değil yakıt yükleri tabiki farklı örneğin 150 kg'lık bir deponuz varsa 20 kg yakıt yükü çok azdır iyi dereceler yaparsınız ama deponuz 70-80 kg doluysa dereceleriniz daha kötü olur hangi takım ne üstünde çalışıyor bilinmez ve belirsizlikler içinde nerde olduğunuzu bilemezsiniz

  38. merhaba sevgili Görkem Yılmaz. uzun zamandır ben mi sizi göremiyormuydum, yoksa başka bir nick lemi katılıyordunuz? avatarınızı tekrar görmek çok güzel…:))

  39. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    geçen sezon millet brawn gp'ye boş depolarla çıkıyorlar diyordu :))

  40. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya dereceler nasıl önemli değil. geçen sezon brawn gp'nin kış testlerinde derecelerini gördük adamlar bir başladı öyle devam etti. ferrari'nin de güçlü olacağı kesin.

  41. Nurettin  Veren avatarı
    Nurettin Veren

    Alonso takım arkadaşının ilk iki günlük sürüşünün sağladığı verilerle ve üzerine kendi koyduklarıyla 0.3 saniye dünki dereceyi geliştiriyorsa Button ise takım arkadaşından 0.7 saniye geride kalıyorsa nasıl önemli değilmiş bal gibide önemli ama bunlar Buttonun iyi zamanları.Button Mclarene gelmekle hayatının hatasını yaptı.Hamilton çok kötü ezecek onu.Tarihe şampiyon olarak geçsede bu şampiyonluğu unutmayanlar onun tarihin en kolay şampiyonluklarından birini aldığını hep hatırlayacaklar

  42. istanbulda normal sezonun ilk antrenmanı pisti temizlemekle geçiyro seçmemeleri için yeterli bi neden bence =)

  43. Bu Ricardo Tormo çok ilginç bir pist gerçekten.Çok kısa bir pist ve Bence buraya test için gelmelerinin tek nedeni havanın iyi olması yoksa F1 takvimindeki pistlerle alakası yok.Şu aylarda İstanbul sıcaklığı 10 derece falan oluyordu Türkiye de test yapsalar bence çok yararlarına olacaktır.Şöyle Şubat sonu buraya gelmelerinde büyük yarar var bence.Türkiye Araçlar için çok önemli ölçütleri olan bir pist gelseler çok güzel olur

  44. arkadaşlar ingiliz medyasından bir grup 2011 de f1'e girecekmiş. takım'ın adıda "B şasisi" olacakmış :)))))

  45. efendimayin  avatarı

    Geçen sene brawn testlerde de hızlıydı ama yine de testlere pek güvenmemek lazım hele bu sene çok karışık.

  46. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    button dereceler önemli değilse ne önemli o zaman

  47. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Hamiltonun 0.7 saniye gerisinde kalması bence önemli.

  48. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    mclarenin yavaş kalmakla ilgili bir sorunu olmayacak, o yüzden bir çekincem yok. gerekirse aracı baştan tasarlarlar

  49. Kim ne derse desin mantıklı.Sonuçta yeni bir takıma adepte süreci vardır bu testler Button için araca ve takıma alışma süreci olacaktır.Sezon için aracın gerekli donanım ve ayarları için yapılan bu testlerde bir çok aldatıcı sonuçlar doğabiliyor.Sezon öncesi rakipleri korkutmaya yönelik bu girişimler hafif depoyla turlamaktan başka bir şey değil.Önemli olan bu mu? Hayır.Önemli olanı Button yapıyor zaten…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir