Ferrari, Test Derecelerine Rağmen Temkinli

yazar:

kategori:

Felipe Massa ve Fernando, 1:12 sınırının altına inen isimlerdi ve 3 günde de Ferrari pilotları zirvede yer aldı.

Ama bu perfoamansa rağmen Domenicali, Valensiya pistinin karakterinin yanı sıra yakıt yüklerinin belirsiziliğinin durumu değerlendirmeyi güçleştirdiğini düşünüyor.

Domenicali: “Formula 1 mucize yoktur. Hızlı olmak istiyorsanız ayrlar boyunca sıkı çalışmalısınız. Ardından sizin kadar motive ve sizin kadar kabiliyetli rakiplerinizle karşılaşacaksınız”

“Hiçbir şeyi garantiye alamayız ve kendimizi göstergelerde kandırmamalıyız, tamamıyla yanıltıcı olabilir.”

“Çok iyi biliyoruz ki test dereceleri, özellikle bu sene, dikkatlice ele alınmalı. İtalyan bir fıtbol ifadesini kullanırsam daha Ağustos futbılundayız”

“Geçen sene son yarışta perfomans olarak nerede olduğumuzu unutamayız. Arayı kapatmak için hâlâ yapılacak çok iş var ve çözmemiz gereken bir çok sorun. Ardından diğer araçların yakıt yükünü bilmiyoruz. Bu yüzden pistteki nispi güçler hakkında net bir görüntü almak imkânsız. Belki biri saşlambaç oynamak istiyor ve bazıları da araçlarını ortaya çıkacak.”

Bununla birlikte Domenicali, Ferrari’nin mükemmel dayanıklılık seviyesinden memnun.

Domenicali: “Gerçekten tatmin olduğumuz bir şey varsa o da aracın gösterdiği dayanıklılıktır. 1.400 km.’den fazla yol katetmek çok iyi bir başlangıç ve bu yoğun çalışmayı, piste çıkmadan önce sürdürmemiz gerek. Piste çıkmadan haftalar önce simulatör çalışmaları meybesini verecek.”

“Valensiya’da ayrıca yeni Bridgestone lastiklerinin yakıt yükü ile ilgili davranışlarını da öğrenmeye başladık. Ama veri kesinlikle hâlâ göreceli: Bu pist, lastikleri özellikle zorlamıyor ve sıcaklıklar da sezonun ilk 3 yarışında olacak gibi değil”

Domenicali’yi mutlu eden bir diğer şey, Massa ve Alonso’nun takımla çalışmaları.

Domenicali: “İşlerin gidişatından ikisi de memnun. Özellikle aracın dayanıklılığı ile ilgili. İkisi ce aşırı motive ve sürüş için büyük arzuları var. Eğer burada doğru pistte başlamamış olsaydık, sıkıntı yaratacaktı. Hem Felipe hem de Fernando, çok çalışmamız gerektiğini biliyor ve aracı geliştirmemiz gereken yerleri şimdiden bize gösteriyorlar”


Yorumlar

  1. alonsomassa avatarı

    niye heryere aynı şeyi yazıyorsun?saklasınlar.ceyizlerine koysunlar.sanki onu yaparken diğerleri bekleyecek yada geçeçeklerini,n garantisi var.williams ın difizörü ne oldu geçen sene yada toyotanın?rb ninki kaç yarış sonra hazır halde geldi ve kazanabildiler.hatta kazanırlarken bile brawn nın lastik sorunu vardı.saklıyoda ne saklıyor pistlerin gizli krokisimi war?

  2. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar almanya basınında mercedes sin düfizör ve ve ön kanat üzerinde radikal tasarımlar yaptığı ve bunu sakladığı bilgisi dolaşıyor jerezde de çkarmıcaklarmış ortaya… ross brawn nın alman basınına verdiği demece göre mercedes valensiya testlerinde uzun sürüş testleri yaptığı sürekli standart ağırlıkta tur. attığını söylemiş..

  3. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gercekten ferrari en doğrusunu yapıyor calışmaya devam herkes gelişcek bizde gelişcez. onun içinsıkı calısmak lazm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir