Barrichello:"93 Yılındaki Deneyim Avantaj Sağlamayacak"

yazar:

kategori:

38 yaşındaki Brezilyalı pilot ve F1’e dönüş yapan Michael Schumacher bu durumu 1993 yılına kadar yaşamış, 1993 yılından sonra tam dolu depo ile yarışma kuralı kaldırılmıştı.

Barrichello bu durumun yeni nesil pilotlara kıyasla onun için avantaj olduğunu söylese de bu sezon ile 17 yıl öncesini karşılaştırdığında herşeyin çok farklı olduğunu belirtiyor.

Valencia’da 2010 yarış formatı hakkındaki sorular karşısında Williams sürücüsü yarışlara tam depo ile başlayacağını düşünmediğini itiraf etti.Herkesin aynı noktadan işe başladığını ve gelişim aşamlarını hesaba katmadığını belirtti.

Barrichello “Ceza almak için daha erken”. dedi.

“İlk gün izlenimleri doğrultusunda bir şey söylemek zor ama sürücü açısından olaya bakarsak 160 kilo benzinle yarışa başlamak ve ilk birkaç turu bu şekilde gitmek fazla eğlenceli değil.Çünkü tur başına 4 saniye yavaş gidiyoruz ve bir pilot asla yavaş gitmek istemez.”

“Ama bu farklı bir teknik ve buna farklı bir yaklaşım var.Şimdi bir yarış var ve bu herkes için yeni bir yarış.”

“Yakıt ikmali olmadan yapılan eski dönemle bu dönem birbirinden çok farklı.İnsanlar bu deneyimi yaşayan birileri olarak beni biliyorlardı:Ama Michael’in dönmesiyle iki kişi olduk.

“Ama bu 93 yılındaki sürdüğümden çok farklı.”

Barrichello bu zamanda tam dolu depolarla aracı kullanmak aerodinamik özelliklerden dolayı daha güvenli olacağına ve onun için yen bir deneyim olacağına inanıyor.

“Evet sürülecek farklı bir araba.Oldukça ağır evet ama herkes aynı benzinle yarışacak.”

“Önceden geçişlerde yolun farklı bölümlerini kullanırdık fakat araçlar sürekli gelişti lastiklerin de değişmesi ile downforce kalmadı ve Formula 1 sizi belirli bir çizgide sürüş yapmak zorunda bıraktı.Şimdi artık aerodinamiğe bağımlıyız ve yolun farklı bölümlerini kullanamıyoruz.”

Tecrübeli Brezilyalı pilot buna rağmen kurallara adapte olmaya çalışacağını ekledi.Ayrıca araçların tekrar minimum benzinle yarışacağı zaman çok daha mutlu olacağını kabul etti.

“Yarışa her zaman varım ve tabiki de seviyorum ama açıkçası daha az benzinle yarışırsak  tam gaz gidebiliriz ve startdan sonraki ilk tur beklentilerini fazlasıyla karşılarız.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir