Coulthard: "Jenson, Lewis'e Karşı Sorun Yaşayabilir"

yazar:

kategori:

Takıma alışma süreci olarak geçtiği söylenmesine rağmen Valensiya’da başlayan testlerde Button’un tur dereceleri Hamilton’unkinden geriydi ve Coulthard, yeni sezon başladığında durumun bu şekilde devam edebileceğini düşünüyor.

Coulthard: “McLaren, araç olarak eşit şartlar sunaca ama iki pilotun da eşit olarak sevildiği hissini sağlamak onlar için daha zor”

“Eğer Jenson, Lewis’in temposuna uyabilirse sorun yok. Eğer Jenson 0,05 saniye geri kalırsa psikılojik olarak kaybeder. Düşüşte takımdan destek bekleyecek”

“McLaren, onu bu durumdan çıkarmada sıkıntı yaşayabilir. Eğer McLaren zamanan bir araca sahip olursa, her iki araç da kazanamaz. Eğer Lewis çizgiyi ilk geçerse (McLaren) sorun etmez. Button’unkini arttırmak için Lewis’in performansını düşürecek değiller”

Bununla birlikte Coulthard, Button’un McLaren’e geçme kararını alkışlıyor.

Coulthard: “Jenson oraya gitti ve kendini riske attı. Çünkü Brawn’da bir başka şampiyonada rahat olabilirdi”

“Etle tırnak gibiydiler. Şimdi ise daha şimdiden pratikte zorluk çekiyor.”

“Jenson, sisteme alışmak için zaman harcarken Lewis nasıl hızlı gidebileceğini düşünüyor olacak.”

“Jenson çok arkadan geliyor, bu yüzden senenin ilk bölümlerinde Lewis’in önde olmasını bekliyorum. Ama kendini ve şampiyonluğu hak ettiğini göstermek için bu büyük bir fırsat”

“Doğru yapıp yapmadığı tartışılabilir ama bunun için ona teşekkür etmeliyiz. Çünkü bize harika bir hikaye veriyor.”

Coulthard ayrıca Schumacher’in spora Mercedes GP ile dönmnesine değindi.

Coulthard: “Geri geldiğinde yarış kazanamazsa bu onun 7 şampiyonluğundan bir şeyleri alıp götürmez. Şanını arttırmak için kendine bir şans verdi.”

“Köşeye çekilmiş savunmaya yapan ve yumruklardan sarhoş olmuş bir boksör gibi değil ki durum. Araç yeteri kadar iyi olmadığında her zaman muaf sayılacak. Diğer spora dönüşler gibi riskli değil.”

“Paraya ihtiyacı yoktur ama hayat pahalı, özellikle de yat ve helikopterleri bs idare ediyorsanız”

“Belki de hayat onu sıktı, adrenalin istedi. Michael’in yaptıklarını ben başarmadım ve ben o kadar iyi bir pilot değildim ama ben de gridde olma adrenalini özlüyorum”


Yorumlar

  1. Numarayla felan alakası yok.O numarayı taşısan sana ekstra kazanç sağlamaz.1 numarası bahane Mc.Laren için.Coulthard gerçekten güzel konuşmuş.Açıkca doğrusu bu fakat neyin ne olacağını kimse kestiremez sezon içerisinde görecez.

  2. coulthard karizma bir pilot ama son cümlesi ne kadar açık sözlü olduğunu gösteriyor eğer 99 dave 2001 de takım ona destek verseydi şampiyon olurdu ama takım mikaya bastı parasını ve 99 mikayla kazandı ama 2001de kaybetti.
    açıkçası lewisi sevmem ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler,gerçekten lmimiteri bulan 3-5 pilottan biri lewis dolayısıyla buttonu çok açık şekilde ezecektir sezon boyunca.button bahreyn 2009 da lewisi geçti ama o araç bgp01 di.şimdi şartlar eşit sekize iki galibiyet diyorum hatta 8-0.

  3. Nurettin  Veren avatarı
    Nurettin Veren

    Güzel ve samimi konuşmuş yaşlı kurt.

  4. BUTTON' u McLarene aldıran sadece ve sadece taşıyacağı numaradır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir