Lowe: Mercedes Aracı Singapur İçin Yapılmadı

yazar:

kategori:

Mercedes Suzuka öncesinde takımın Singapur’daki performansı hakkında da konuştu. Takımın şef tasarımcısı Paddy Lowe aracın bu piste göre tasarlanmadığını kabul etti.

“Aracımızın aero karakteristiği verimlilik üzerine. En az sürüklenme ile azami yere basma kuvvetini elde etmeye çalışıyoruz. Bu yüzden Suzuka ve Spa gibi pistlerde çok güçlüyüz.”

“Ve bu yüzden azami yere basma gerektiren pistlerde zorluk yaşıyoruz.”

Lowe Mercedes’in 19 pisti üç gruba ayırdığını söyledi: Monako ve Singapur gibi cadde pistleri, Spa ve Monza gibi yüksek hızlı pistler, ve diğerleri.

“Biz aracımızı bu diğer pistlere göre geliştirdik. Rüzgar tünelinde çalışma zamanı kısıtlı ve önceliklerinizi nereye vereceğinizi belirlemek zorundasınız.”

Lowe Mercedes’in Singapur’da ayar hataları yaptığını da söyledi.

“Singapur geçen yıl en zayıf olduğumuz pistti.”

Ferrari ve Red Bull Singapur’a özel güncellemeler getirirken Mercedes hiçbir şey getirmemişti. Ancak Mercedes Suzuka’ya yeni ön ve arka kanatlar ve yeni motor kapağı getirdi.


Yorumlar

“Lowe: Mercedes Aracı Singapur İçin Yapılmadı” için 8 yanıt

  1. Yanlışım varsa düzeltin ama Mercedes Monaco’da böyle zorlanmamıştı. Monaco’da bu yıl her iki aracı ön çizgiye oturtan bir paket Sinagapur’da da nisbeten verimli olurdu diye düşünüyorum; nisbeten diyorum takımların sezon ilerledikçe kaydettiği gelişmeler sonrası eski paketlerin üstünlüğünü kaybedebileceğini göz önünde bulundurarak. Mercedes Singapur’a güncellemeler getirmemiş haberde yazdığı üzere ama Monaco benzeri bir paketi ve ayarları geliştirerek kullanabilirdi ve Monaco’dan sonra sadece hızlı pistlerde yarışlar yapılmadı Singapur kadar olmasa da Macaristan gibi düşük tempolu bir yarışı da ardımızda bıraktık. Sezon boyunca elde edilen verileri böylesine rekor kırılacak bir yarışta kullanmak üzere hiç mi geliştirmedi Mercedes gibi bir takım? Lowe “ayar hataları yapıldı” diyor; “hazırlıksız yakalandık” gibi bir cümle bile gelecek neredeyse. Bu kadar akıcı, hızlı ve verimli bir aracın tempo düşüklüğünü açıklamaya yetmiyor bu cümleler. Suzuka’da ve sonrasında neler olacak çok merak ediyorum. Hayırlı bayramlar..

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      haklısın ama monako’da da ferrari ve redbull şuanki gelişim değerlerinde değildi , saygılar

      1. Evet Redbull ve Ferrari büyük ilerleme kaydettiler sezon başından şuana kadar; yine de Mercedes gibi iki sezondur bir problem olmadıkça pole’ün ve yarış galibiyetinin en büyük adayı olan bir aracın tek yarışa mahsus olsa dahi düşüş yaşaması farklı geliyor; teşekkür ederim..

  2. 2014 ?

    1. 2014’te de performans düşüşü vardı.
      Geçen yazdım 2014 Monza ile Singapur sıralama turlarına bakın anlarsınız.

  3. Eğer mesele pistin Singapur olması ise neden benzer karakteristiklere sahip olan Monaco’da hiçbir performans kaybı yaşamadıklarının bir açıklamasını göremiyorum.

    1. Burada yazi vardi.Burasi Monacodsn daha izun bir pist ve cok daha sicak.Mercedes sicakta sorun yasiyor.Sadecé lastiklerde degil frenlerde de.

      1. Malezya’da yüksek sıcaklıktan ötürü uzun sürüşlerde sorun yaşamışlardı ama tek tur performansı dominanttı hâlâ. Bu kez neden tam tersi söz konusu oldu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir