Alonso: McLaren Honda Eleştirileri Hak Etti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren Honda’nın bu yıl gösterdiği performans nedeniyle eleştirilerin hak ettiğini itiraf etti.

,üMcLaren, sinir bozucu Honda dönemindeki ilk senesinde sadece 17 puan alabildi ve şampiyonadak dokuzuncu sırada.

Alonso McLaren Honda’nın ev yarışındaki potansiyeli hakkında “Kötü performansımız artık sürpriz değil. Avustralya’da beş saniye geride mücadele ederken, Suzuka’da podyum mücadelesi vermemizi kimsenin beklediğini sanmıyorum. Bu şubat ayında yaşanan sorunlardan kaynaklanıyor”

“Performans açısından olması gerekenden tamamen daha farklı yaklaşımlar sergileyeceğiz ve diğer takımlar ile nasıl rekabet edebileceğimizi göreceğiz”

“Birlikte çevremizdeki diğer araçlardan birşeyler öğrenmek için fırsatımız olan, bizim için adeta bir kış testi olan yarışlar var”

“Ancak bu durum fanlar için zor. Anlıyorum. Bizden neler bekliyorlar biliyorum. Elbette eleştirileri hak ettik. Bu anlaşılabilir bir durum”

“Yine de ekip açısından bakarsam elimizden geleni yüzde 100’ünü veriyoruz ve bundan daha fazlasını yapmak mümkün değil” dedi.

Alonso gelecek yıldan umutlu.

“Gelecek yılki araçta farklı bir programı takip ediyoruz. Herkes neler yapılabileceğini düşünüyor ve her alanda durumu iyileştirmek adına günde 24 saat çalışıyor”

“Dayanıklılığı arttırmak gerekiyor. Performansımızı arttırmak gerekiyor. Belki Singapur’da gördüğümüz hataları, bazen bizim yaptığımız sürücü hataları. Bunları azaltmalıyız”

“Asgari sayıda tur attığımız bazı zor seanslar vardı. Sıralamalarda Q2’Ye bile kalamadığımız zamanlar var. Bence tek tur performansımızı da geliştirmeliyiz”

“Eğer gelişmeye devam edersek herkes mutlu olacak. Eğer bu yıl gösterdiğimiz şasi ve güç ünitesi gelişimini gösterirsek mutlu olabiliriz” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir