2015 Japonya GP 2. Antrenman – Yağmurun Devam Ettiği Seansta Kvyat İlk Sırada

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Japonya GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Red Bull pilotu Daniil Kvyat ilk sırada tamamladı.

Suzuka’da gerçekleştirilen ve yağmurun etkisini fazlasıyla gösterdiği antrenman seansında Kvyat 1.48.277’lik derecesiyle seansın ve günün en hızlı ismi oldu.

Seansın başlarında yağmurun şiddeti azalsa da son bölüme doğru iyice arttı ve pilotların çoğu piste çıkmadı. Çıkanlarda ise Wet yani yoğun yağmur lastiği vardı.

Nico Rosberg Mercedes’iyle Kvyat’ı 0.023 saniye geriden ikinci sıradan takip ederken, takım arkadaşı Lewis Hamilton 0.576 saniye geride üçüncü sırada yer aldı.

Daniel Ricciardo’nun takım arkadaşının 0.8 saniye gerisinde kaldığı seansta, Ferrari pilotu Vettel 1.9 saniye geride beşinci, Raikkonen 2 saniye geride altıncı olabildi.  Red Bull pilotları ıslak zemindeki pistte Mercedes ile beraber Ferrari’nin önünde göründüler.

İlk seansın lideri Carlos Sainz’in yedinci olduğu seansta, Verstappen sekizinci, Felipe Nasr dokuzuncu ve geçen hafta Lotus ile yeniden anlaşan Maldonado onuncu oldu.

Force India pilotu Nico Hulkenberg’in 11. olduğu seansta takım arkadaşı Perez 14. sırada yer aldı.

McLaren pilotu Jenson Button 12. sırada günü tamamlarken son yarım saatte piste çıkabilen Fernando Alonso yoğun yağmur lastikleriyle attığı turda 17. oldu.

Williams pilotu Felipe Massa ıslak zemini sevmeyen Williams’ıyla 16. sırada kalırken takım arkadaşı Valtteri Bottas piste çıkamadı.

CPurFWrWwAAF4GD

 


Yorumlar

“2015 Japonya GP 2. Antrenman – Yağmurun Devam Ettiği Seansta Kvyat İlk Sırada” için 8 yanıt

  1. Red Bull’un Mercedes’i yenmesi mümkün değil, hafta sonunun geri kalanında yağmur olmayacak gibi gözüküyor. Yağmur yağsa da sadece bir Mercedes’i geçebilirler.

  2. Şimdi de Redbull’a sus payı Mercedesten bu da güzel

  3. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    hava şartları böyle giderse bol süprizli ve güzel bir yarış bizleri bekiyor , redbull şaşırtmaya devam ediyor

  4. Renaultla anlasmalari bittikten sonra bu kadar hizlanan Red Bulla sasirmamak elde degil. Tabi her ne kadar bunlar bos depoyla atilmis turlar olsa da Mercedeslerin onunde bulunmasi cok celiskili.

  5. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettelin 19 turu (yarışta yağmur var mı bilmiyorum ama) ıslak zemin için ayar denemeleri olabilir mi acaba yoksa pirelli ferrarinin üzerine mi oynuyor ?

    1. Cumartesi ve pazar yağmur gözükmüyor.Olayın prelli ile alakası yok.Sadece antreman ve yağışlı

  6. izledigim kadarıyla Redbul ve Mercedes boş depoyla! birkaç hızlı tur denemesi yaptı.Ferrari ise dolu depoyla! çok uzun sürüşler. diger takımlarda garajda günü geçirdi denebilir….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir