WRC: Hirvonen Bu Sezon Daha Agresif Olma Konusunda Kararlı

yazar:

kategori:

Ford pilotu Hirvonen geçen sezon Loeb ile giriştiği mücadeleden yenik ayrılmıştı. Fin pilot, 2009 sezonunda verdiği kararlar konusunda fazla temkinli davrandığını bu sezon böyle olmayacağını söyledi.

“Otomobilin ayarları ya da agresif sürüş tarzı konusunda verdiğim kararlarda yeterince cesur değildim. Bundan ders aldım ve bu sene ikinci defa düşünmeyeceğim bazı şeyleri. Geçen senenini şampiyonuyla aramdaki fark buydu.”

“Bu küçük bir şey gibi görünebilir ama birinciyi ve ikinciyi belirleyen de bu ufak kararlardır. Eğer yeterince cesursanız aradaki farkı görürsünüz.”

Hirvonen’in takım arkadaşı Latvala da bu sezon takımda daha büyük bir rol oynama niyetinde. Geçen sezon Latvala’nın kazalar sonucu çok fazla puan kaybetmesi Citroen’in markalar klasmanında şampiyon olmasına yaramıştı.

İki yıl önce İsveç rallisinin kazanan Latvala bu sezon hedefinin Hirvonen’e destek olmak olduğunu söyledi.

“Karda otomobil kullanmayı seviyorum ve ilk üç içinde olmayı gerçekçi görüyorum. Ama bu seon boyunca önceliğim takıma gerekli yararı sağlamak için mümkün olan en yüksek puanları elde etmek ve Mikko’ya şampiyonluk mücadelesinde yardımcı olmak.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir