Horner “Red Bull’u Kurtarmak İçin Elimden Geleni Yapıyorum”

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Formula 1 takımını kurtarmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz, 2010-2014 yılları arasında şampiyonlukları kazanan takımının orta sıralarda mücadele etmesinden dolayı spora olan ilgisini kaybettiği düşünülüyor. Mateschitz, rekabetçi bir motor bulamamaları halinde F1’den ayrılmakla tehdit ediyor.

Renault ile yollarını ayıracak olan takım motor için Ferrari ile görüşüyor ve Ferrari’den eşit güçte motor istiyor.

Horner “Dietrich Mateschitz çok sık konuşmaz ancak konuşuyorsa ona dikkat etmeniz lazım.”

“Şu anda F1’e olan büyüsünü kaybetmiş durumda ve açıklamalarında çok istikrarlı oldu. Benim için bir çözüm bulmaya çalışmak.”

“F1’e büyük bir adanmışlığımız var. Büyük bir çalışma gücümüz ve çok yetenekli bir takımımız var. Gelecek sene için rekabetçi bir motor bulma adına elimden geleni yapıyorum.”

“Ancak tabi ki bu olmazsa ortada bir risk var çünkü Red Bull’un durumu McLaren, Williams ve Ferrari gibi takımlara kıyasla farklı.”

“F1’in küresel anlamda pazarlamada geri dönüşü olmalı ve bunu başarmak için kullandığınız araçlar konusunda sınırlarınız olmamalı.” dedi.

Red Bull’un Bernie Ecclestone ile F1’de kalması için 2020’ye kadar anlaşması olmasına rağmen Horner, sporun artık geçmişteki faydası sağlamaması nedeniyle ayrılma ihtimalinin mümkün olduğunu yineledi.

Horner “Bernie’nin sık sık söylediği gibi koşullar değişir ve şu anki koşullar anlaşmayı yaptığımız döneme göre çok farklı.”

“Bizim isteğimiz çözüm bulmak. Arka planda çözüm bulmak için çok fazla şey yapıyoruz. Bazıları bizim elimizde ancak her çaba Red Bull Racing’in 2020’ye kadar ve daha sonrası için burada olmasını sağlamak için. Ancak cevaplanması gereken büyük sorular var.” dedi.

 

 

 

Renault ile ayrılıklarını henüz resmi olarak duyurmamaları konusunda Horner “Arka planda Renault ile bazı olumlu görüşmeler oluyor. Red Bull’un ve Renault’nun pozisyonu neler başarmak istediği konusunda oldukça açık ve umarım önümüzdeki günlerde her şey sonuçlanacak.”

“Bunların dışında söylenen her şey tamamen söylenti. Ancak çok farklı konuşmalar yapıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Horner “Red Bull’u Kurtarmak İçin Elimden Geleni Yapıyorum”” için 5 yanıt

  1. o değilde geçenlerde Abdullah bey mi yada başkası söylemişti haklı sanırım. Bu WW tayfası önce bizlere güvence verdiler,bizimkilerde salladıkça salladı Renault(Çoğunlukla haklıydılar ama bunu kapalı kapılar ardında yapacaklardı medya önünde değil) a sonrada ortada kaldı . El mahkum Ferrari olacak artık nasıl anlaşırlar nasıl motor alırlar Allah bilir.

  2. ferrariye gel

  3. “F1’in küresel anlamda pazarlamada geri dönüşü olmalı ve bunu başarmak için kullandığınız araçlar konusunda sınırlarınız olmamalı.” derseniz; kusura bakmayın sporun içine …siniz”.

  4. kurtuluşunuzun tek çaresi kendi motorunuzu üretmektir başka yolu yok
    ferrari mercedes kendi aynı motorunu vermez . buğüne kadar kendi fabrika takımı varken aynı motor başka takıma vermez . verseydi mercedes aynı motoru williamsa verirdi
    renault senin fabrika motorundu zorun neydi adamlarla kanlı bıçaklı oldunuz horner efendi . şimdi sağda solda tehditler aynı motoru vermezseniz gideriz ayrılırız yol açık tutan yok . yada honda bak motor veriyor mclarenle arkalarda yarışırsınız beraber olmazmı nostalji yaparsınız

  5. ayrıcalığınız ne? ferrarinin verdiği motoru kabul etmek zorundasınız, yada cektirip gidersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir