Mattiacci’yi Suçlayan Briatore: Alonso Kazanan Bir Araç Bulamazsa F1’den Ayrılacak

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, eğer kazanacak bir araçta yarışamazsa Formula 1’den ayrılabilir.

İspanyol pilot, geçen yılın sonunda gerilerde kalan Ferrari’dena ayrılıp projesine güvendiği McLaren’e geçmişti. Ancak McLaren bu yıl sadece Manor’u geçebildi.

Flavio Briatore, Fernando Alonso’nun F1’den ayrılabileceği konusunda uyardı.

El Mundo’ya konuşan Briatore “Ayrılması ve McLaren’e gitmesi için kendisini teşvik ettim. Orada kalamazdı. Onlar her fırsattı Fernando’yu suçladı”

“Özellikle Marco Mattiacci geldikten sonra takımdan ayrılmak zorundaydı. Eğer Mattiacci olmasaydı orada kabilirdi” dedi.

Sonuç olarak Mattiacci takımdan gitti ve yerine Arrivabene geldi.

Alonso ise McLaren’de.

Briatore “Kimse bu felaketi hayal edemezdi. Ama Honda’da ki insanları iyi tanırım. Onlar için işler iyi gitmese de motoru iyi biliyorlar”

“2016 yılında podyum için mücadele edecekler” dedi.

Peki ya edemezlerse?

Briatore “Eğer Formula 1’de kazanacak bir araca sahip değilse o zaman başka yere gidecek” dedi.


Yorumlar

“Mattiacci’yi Suçlayan Briatore: Alonso Kazanan Bir Araç Bulamazsa F1’den Ayrılacak” için 35 yanıt

  1. formulaz a gelsin. iyi domine eder yeminle

  2. Ferrari Alonso hakkında konuşuyor mu hayır. Peki Alonso ve saz ekibi Ferrari hakkında konuşuyor mu (hadi alonso yu anladık) evet sürekli konuşuluyor. Muhabirlerde kaşıyor ayrı konu ama kısaca ben artık Mclaren pilotuyum Ferrari ye başarılar dersin olur biter. Ve İtalyan mafya kılıklı kazanmak için her yolu deneyen Briatore sendede bir kuyruk acısı oluşmuş belli zoruna gidiyor şimdiki durum ama hazımsızlık iyi değildir burda olsan beypazarı kolisi gönderirdik bunaldıkça içerdin.

    1. İtalyan medyası ve eski Ferrari yetkilileri her şansda Alonsoyu yerden yere vurmayı biliyolar ama…

  3. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Gizlemek, sahip olunan şeye sahip değilmiş gibi yapmak; simüle etmek ise sahip olunmayan şeye sahipmiş gibi
    yapmak. (alıntıdır)

    diazın ustalığı da burada kendisini,
    Reno daki illegal şampiyonluklarının üzerine “ORTALAMANIN ÜZERİNDE İYİ BİR F1 PİLOTU” olarak simüle etti.
    Bu simülasyona bazı denekleri inandırdı ve sürüm yükseltip McLaren e geçiş yaptı.
    Simülasyonun ilk yılında çaylağa mağlup oldu. Bu simülasyon versiyon 1 di. ve başarısızdı. algıyı değiştirmek için simülasyonun dışarıdan müdahaleler ile (Ron Dennis) bozulduğu ve yenisinin yazılacağını söyleyip Reno ya yarış kazanması için gerekirse içeriden (Flavio Briatore) müdahalelerin (Singapur 2008) yapılacağı yeni bir yazılımla simülasyon versiyon 2 yi sundu.
    Bu yeni simülasyon kısmen başarı sağladı ve upgrade ile Ferrari ye geçiş yaptı.

    En başta verilen bilgi ışığında diaz sahip olduğu bir şeyi gizlemiyordu, sahip olmadığı bir şeyi sahipmiş gibi simüle ediyordu. Bu eninde sonunda yazılımın çökmesini doğuran kod çakışmalarını, üst üste yazmaları beraberinde getirecekti.

    Getirdi de;
    Ferrari de büyük puan farkı ile önde olup ve kaybetmesi, son yarış kendi hatası ile kaybetmesi tüm takımın sadece ona destek vermesi, 2. pilotu önünden emirle çektirmeleri, 2. pilotu yarış seanslarında kendisi için bilgi toplayacak bir test pilotuna çevirmeleri, dayanıklılığı muazzam bir araç vermeleri , en büyük bütçe, en büyük imkanlar ama diazın istenen başarıyı verebilecek seviyeye bir türlü çıkamaması da Ferrari tarafından bu simülasyonun sonlandırılması ve programın çökertilerek diazın delete edilmesi sonucu doğurmuştur.

    Pes etmek yok tabi ki,
    diaz simülasyon programının başarısızlığının ana yazılımdan kaynaklandığını (Ferrari), ana yazılımdaki hatalardan ötürü kendi simülasyonunun sistemden yeterli verimi alamadığını söyleyerek daha önceden yazılımını bildiği ve bu yazılıma (McLaren) uygun olarak kendini simüle edebileceğinin garantisini verdiği McLaren e geçişini yapmış oldu.

    McLaren deki simülenin sonucu zaten malum. EMEKLİLİK.

  4. briatore’ye bak alonso giderse f1 bitecek sanki, f1 bu alonso-briatore şeytan-kumpas ikilisinden ne zaman kurtulacak acaba? bu ikisi ne zaman bir açıklama yapsalar kin kusuyorlar dikkat edilirse.. alonso tamam; pilotajın iyi fakat hin oğlu hinsin.. çünkü briatore gibi bi italyon dolandırıcısını kendine akıl hocası bellemişsin..

  5. Gelecek yil podyuma oynayan bir arac çıkmazsa Alonso’yu kaybedeceğiz demektir.
    Grisin en iyisinin cektigi iskenceye bak be. Bu düşüşün bir yükselişi olacak diye ümit etmekten baska bir sey diyemiyorum.

  6. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Kapansın artık şu konu ya öff !

  7. michael schumacher gibi bir efsane gittikten sonra
    alonso gitse ne olur gitmese ne olur
    juan pablo montoya gibi bir adam gitmiş formula1,den

    1. Doğru dedin bide üstüne mika hakinennide ekleyelim oda erken bırakmıştı alonso giderse gitsin çokta fifi

    2. Alonso giderse geriye önemli kimse kalmıyor ki ? Vettel mi izlettirecek F1’i Raikkonen mi ? Pehh. Schumacher ile başa baş mücadele eden tek isim Alonso oldu bu geriye kalan pilotlar arasından.

      1. efsane schumi ile mücadele eden montoya,dır 2001 . 2004
        2004,den sonrası malumunuzdur söylemeye gerek yok

  8. Bu ayrılık, Ferrari ve Alonso’nun yansıttığından biraz daha farklı gibi. Bi’ oyunlar dönmüş ama muhtemelen bunu hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz.

  9. arif çelik avatarı

    F1 de alo gibi pilotlar ayrılırsa çoluk çocuk ve maldonoda gibi veya hiç bir hırsı olmayan çaylakları izleriz heralde. Adam milyon € almasına rağmen sallamamazlık yapmıyor. kalite ve azminden şampiyon olmak için çabalıyor ama tek başına.

  10. F1 yeni modası şampiyon olmak için ağlamak.Bu iş Şener şenin demesi gibi sataram ha köyü. Herkes tutturmuş bu türküyü

    1. Şampiyon olamadıktan sonra sürmenin ne anlamı var ? Hele ki daha önce şampiyonluk yaşamışsan. Zaten ortada ağlayan kimse yok.

      1. İyi hoş diyorsun da ne yapsın adam yani rosbergi dövsün Merco kokpitine mi geçsin.

      2. Alonso ağlıyor demek istemedim.Ben de istemem Alonso nun ayrılmasını,günümüzün F! inde herşey ayrılma tehdiyle yapılıyor,belkide eskiden de öyleydi.Arif Çelik arkadaşımız belirtmiş bu adamlarda giderse şu hali ile f1 izlemk işkence olur

  11. Briatore nefret ettiğim kişilerden birisi de sensin.Saçma konuşmalarını da al defol git bu sektörden.Zaten sen ve senin gibi değişik adamların yüzünden Alonsodan herkes nefret ediyor.

  12. Hadi inşallah gidinde kurtulsun f1 ikinizdende

    1. Fernando heba edilecek bir pilot değil.F1 için büyük kayıp olur.

      1. Bencede pilotajina söylenecek söz yok ve f1 için bi değer. Fakat aynı şeyleri karakteri için soyleyemicem.

        1. Karekterinin bozuk gözükmesi yanında ki insanların hunharca söylemleri ve davranışlarını yalan yanlış anlatmaları.İnsanlar ne çekerse en yakınlarından çeker.Biraz objektif ol karakterinin bozuk olduğunu bana kanıtla eyvallah dicem.Sana örnekte vereyim Raikonen kazasın da samimiyetle yanına gitti ve yardım etmeye çalıştı.Sence karakteri bozuk olan ve kin güden bir pilot olsa böyle şeyler yapar mı.

          1. Karakteri bozuk demedim. ben ve bir dünya insan beğenmiyor dedim sende yukarıdaki yorumunda briatore yüzünden demissin ki haklı olabilirsin. Alonsonun özelliklede Ferrari hakkında yaptığı yorumlara baksana sürekli ağlıyor. Rai ye elini uzatması guzel hareket ama yetmez. Takımdan gittin sus artık demi. Yok ikinci olmayla sonuncu olması arasında fark yokmuş vs. vs. McLaren odaklansin artık kimse kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki ben onun bakış açısını ve davranışlarını sevmiyorum. Ama pilotajina diyecek lafım yok on numara bu konuda bence. Saygılar

            1. (Fakat aynı şeyleri karakteri için soyleyemicem) Ben bu cümleyi okuduğum zaman ters bir şey anladım.Söylemek istediğini açık şekil de yazarsan daha iyi tartışma olabilir.Ferrari hakkın da yaptığı yorumlar için ise,abi bak bunu kabul edemiyorum bir şey söylemesin artık gibi.Herkes istediği her şey hakkın da konuşabilir.5 sene Ferrari de o yarıştı sen değil.Sen 5 yıl yarış,0.5 sn önünde ki araç şampiyon olsun,gelişeceğiz diye ümit versinler,inan ama bir nane olmasın bakalım o zaman (Yok ikinci olmayla sonuncu olması arasında fark yokmuş) bu söylediğine katılırmısın,katılmazmısın görelim.Ben Alonso fanı felan değilim.Ferrari fanıyım.Ben doğruları ve gördüklerimi konuşuyorum.Taraf tutmak gibi bir düşüncem yok..

      2. Ayaz kardeş sana mail olarak cvp yazdım ama geldimi bilmiyorum. Aşağıda yazılar çok sıkıstı okunmuyordu. Karakter konusu ise karaktersiz falan asla demek istemedim karakterini sevmiyorumu kast ettim. Diğer konular mailde yazıyor. Kolay gelsin

  13. Alonso ve Briatore düzenbazlık ve tatlı su kurnazlığı kitaplarının yazarları, polemik ve kendini 1 iken 10’a pazarlayacak “PR” mühendisliğinin üstadları. aralarından su sızmıyor baba oğul ilişkileri var aralarında. Allah herkese böyle sevdiğiyle beraber olmayı nasip etsin.

  14. Seneye de pek farklı olmaz, kontratında performans maddesi yoksa bir yere gidemez.

  15. Mattiacci Alonso’ya ne yaptı ki? Anlamadım.

  16. 2017’de oldu oldu, olmadı WEC’e geçiyoruz o zaman ?

  17. Briatore dediyse kesinlikle inanıyorum..Çünkü Fernando’nun en yakın dostlarından biri.2016’da mutlaka Mclaren iyi araç veremeyecektir Fernando’ya.Aynı şekilde Renault’tan da bir halt olmayacağı için,Fernando’da F1 i bırakacaktır..

  18. Marco Mattiacci,mi dedi 2010 son yarışta alonsoya petrovun arkasında yirmi otuz tur trencilik oyna ve elinle şampiyonluğu vettele ver
    2012 yılında vettel hemde iki kere sondan başladığı yarışı şampiyon tamamlasın . o yarışta webber,in yardımına rağmen şampiyon olamadı alonso
    alonso,ya iki kere hızlı araç vermiştir ferrari 2010 ve 2012 sezonları . ama alonso çuvallamıştır son final yarışlarda özellikle biatore efendi

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      ALO yu gram sevmem ama 2010 ve 2012 de şampiyonluğa oynamasının sebebi Red Bull’un dayanıklılık sorunlarıydı Ferrari’nin asla çok hızlı aracı olmadı. Red Bull’un dayanıklılık sorunları sayesinde son yarışlara sarktı

      1. +1
        En son hizli ataci massani sampiyonlugu kaybettigi yildaki aracti ki massayi bile atac şampiyon yapiyordu.

    2. 2012’de zaten son yarışa 12-13 puan geriden başlamıştı. schumi de emeklilik yarışında olduğu için vettel’e yol verdi vettel şampiyonluk için kapışmaya gerek bile duymadı yani son yarışta. hava çok çabuk değiştiği için rahat yükseldi vettel ve şampiyon oldu.

  19. Gelen sene honda dan bir atılım bekliyorum. Hani merco yu geçmek anlamında felan değil ama en azından ers den oluşan fark azalacak ve force ind. Veya sauber, hatta Williams la bile mücadele edebilir diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir